• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox ta Şartlı Veri Listeleme Hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Borcsorgu userformu cbo1 ile protokol sayfasındaki 3.sutunu (gönderen birimi),Cbo2 ile de 4.sütunu (Firma adı) comboboxlarda listeleyip veri seçiminden sonra sorgula butonuyla (commandbutton8) Listbox1 e çağırıyorum .Ben bunlara ek olarak combobox3 ekledim ve bununlada protokol sayfasındaki 5.sütunu (Proje adını )cbo 3 te listelemek istiyorum.Bazen gönderen birim (3.sütun) boş olabiliyor.Ama aynı isimde farklı gönderen birime bağlı birden çok firma kaydı olacağı için Cbo1 boş ise 3.Sütunu Boş olan 4.Sütundaki İlgili Firmanın Projesini 5.Sütundan bulacak.Cbo1 dolu iken yine ilgili gönderen birimin firmasının projesini listeleyecek.Bu kriterleri sağlayan satırlar yine aynı şekilde listbox1 de listelenecek.(Listboxta listelenen sütunlara ekleme yapılmayacak)
(Anlaşılmak adına biraz ayrıntılı anlattım.Cbo1 ve Cbo2 kodları aynen duracak.Sadece cbo3 dahil edilecek)
Yardımcı olursanız sevinirim .

Çözüm
Kısa yani Ado ile dediğim kodu hallettim abey az zaman bulmuşken

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yukardaki yerine alttaki gibi yani ,[PROJE ADI ] ekledim
HTML:
Kod:

Alttaki gibi yeride
HTML:
Kod:
Bende öğrenmiş oldum deneyerek :)
HTML:
Kod:
Evet oluyor da .16.mesajdaki dosyada initialize kısmında firmalar listeleniyor falan.Bende ise butona bağlı .Sizi ayrıntılarla uğraştırmak istemiyorum.11.Mesaja Cbo3 düzeltilirse ordan artık ben kodları eklerim.
14.mesajdaki aslında 11.mesajdaki sorunuz içindi galiba denemediniz abey.

Konu Sahibi
14.mesajdaki aslında 11.mesajdaki sorunuz içindi galiba denemediniz abey.
Bende Yeni ado ile yapılanı sanıyordum vala.Akşam diğerini atarsınız sandım.Söylediğiniz çok iyi oldu.
Olayı çözmüşsünüz.İlgili Firmanın projesini getiriyor.
Ben dosya üzerinden gidip düzenlerim artık .Çok teşekkür ederim .Sağolun Varolun.Emeğinize sağlık Refaz ...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri