• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox ta Şartlı Veri Listeleme Hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Borcsorgu userformu cbo1 ile protokol sayfasındaki 3.sutunu (gönderen birimi),Cbo2 ile de 4.sütunu (Firma adı) comboboxlarda listeleyip veri seçiminden sonra sorgula butonuyla (commandbutton8) Listbox1 e çağırıyorum .Ben bunlara ek olarak combobox3 ekledim ve bununlada protokol sayfasındaki 5.sütunu (Proje adını )cbo 3 te listelemek istiyorum.Bazen gönderen birim (3.sütun) boş olabiliyor.Ama aynı isimde farklı gönderen birime bağlı birden çok firma kaydı olacağı için Cbo1 boş ise 3.Sütunu Boş olan 4.Sütundaki İlgili Firmanın Projesini 5.Sütundan bulacak.Cbo1 dolu iken yine ilgili gönderen birimin firmasının projesini listeleyecek.Bu kriterleri sağlayan satırlar yine aynı şekilde listbox1 de listelenecek.(Listboxta listelenen sütunlara ekleme yapılmayacak)
(Anlaşılmak adına biraz ayrıntılı anlattım.Cbo1 ve Cbo2 kodları aynen duracak.Sadece cbo3 dahil edilecek)
Yardımcı olursanız sevinirim .

Çözüm
Kısa yani Ado ile dediğim kodu hallettim abey az zaman bulmuşken

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yukardaki yerine alttaki gibi yani ,[PROJE ADI ] ekledim
HTML:
Kod:

Alttaki gibi yeride
HTML:
Kod:
Bende öğrenmiş oldum deneyerek :)
HTML:
Kod:
Aşağıdaki kodları modüle yükleyin.
borcsorgu.ComboBox2' nin Click olayına

If borcsorgu.ComboBox1 = "" Then
Call cmb_3_yukle
End If

yapıştırın. ComboBox3 yüklendi.

Bundan sonrasını aslında siz ListeleCombo kodlarında
yapmışsınız. Bence o kodları durumlara göre parçalayın.
Durumdan kastım Combo1 = boş Combo2 = dolu kombinasyonları.
Sonra sorgu butonunda yine bu kombinasyonlara göre çağırın.
Bu şekilde hem güvenli hem de kontrolü kolay olur.

HTML:
Kod:

Merhaba.
Soru ile alakası yok ama anaformdaki alttaki ilk kodu en alttaki gibi değiştirirseniz daha iyi olur bence böylece sadece seçilen silinir.

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba.
Soru ile alakası yok ama anaformdaki alttaki ilk kodu en alttaki gibi değiştirirseniz daha iyi olur bence böylece sadece seçilen silinir.

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:
Refaz Bey 2 gündür yoksunuz gözümüz sizi arıyor vala ..
2.mesajdaki kodları ekledim ama cbo2 dropbutton click olayını yapamadım.O yüzden yaptığım if durumlarının doğru olup olmadığınıda kontrol edemedim.Cbo2 Drop button Clik olayınada eklenmesi gerek heralde .

Abey buralardaydım :)
Aslında başkası yardımcı olur diye bekledim sağolsun üstadın biri yardımcı oldu.
Bende alternatif olması için alttaki kodları yazdım.
Onları anaforma ekleyin sadece.
Eğer daha fazla combo eklenecekse önceden Ado ile yaptığım kod uygulanabilir habi kırmızı labe felan eklemiştik.
[GÖNDEREN BÝRÝM ] = '" & .Text & "' and [FÝRMA ADI ] buralarda görüldüğü gibi foruma yapıştırınca hatalı karakterler oluyor onları düzeltin abey.

HTML:
Rich (BB code):

Birde ListeleCombo koduna alttaki işaretlediğim yerleri ekleyin.
Ayrıca önceden yaptığım yöntemi bu dosyayada uygulayıp ekleyeyim kod kısa olur böylece.

Screenshot 2021-12-28 215731.png

Konu Sahibi
Abey buralardaydım :)
Aslında başkası yardımcı olur diye bekledim sağolsun üstadın biri yardımcı oldu.
Sağolsun onlarda çok yardımcı oluyorlar.
Kodları aynen ekledim şöyle bir sorun oluyor.Combobox1 boşken combobox 2 den firmayı seçip Combobox 3 ten o firmaya ait projeyi seçmek istediğimde bütün projeler listeleniyor.

Konu Sahibi
Birde ListeleCombo koduna alttaki işaretlediğim yerleri ekleyin.
Ayrıca önceden yaptığım yöntemi bu dosyayada uygulayıp ekleyeyim kod kısa olur böylece.
Vala bir kaç gündür bu konuda sorunlar yaşıyorum.Ben birşeyler yapmaya çalıştım .Kimisini yaptım kimisini yapamadım .Listelerken mesela bazı firmaları es geçiyordu.Şuan olmuyor ama .Anaform da protokol yap butonuna tıklayınca bazen veri göndermiyordu .O da şuan düzeldi gibi.
Kısa kodlar yapabilirseniz çok iyi olur

Abey yaptım ama bir türlü combox3 olmadı aslında çalışıyor ama proje adı alanında combobox3e veriler bağlantılı gelmiyor.cbo3 e başka alan yaparsam sorun yok ama proje adı alanı için bağlantılı combobox olmuyor sadece 3 için.
Kodlar altta ve hepsi aynı.Herşeyi denedim maliesef.Belki bu kodun neden çalışmadığının hatasını bulan biri çıkar.
Kısaca kodda combobo3 e hep proje adı alanındaki tüm veriler geliyor benzersiz kriterler kodda olmasına rağmen :(

HTML:
C++:

Sağolsun onlarda çok yardımcı oluyorlar.
Kodları aynen ekledim şöyle bir sorun oluyor.Combobox1 boşken combobox 2 den firmayı seçip Combobox 3 ten o firmaya ait projeyi seçmek istediğimde bütün projeler listeleniyor.
Abey heralde unutmuşum mobilden bakınca hhatırladım 6.mesajdaki if koduna bir ilave daha eklenecek mesela an combobox3.value<>"" ve altınada dizi aranan kısım eklenecek.Unutmazsam eklerim dediklerimi

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim emekleriniz için Sayın Refaz .
borcsorgu userformu sorgulama yaparken Combobox1 boş iken Combobox 2 den firma seçip combobox 3 ten ilgili projeyi getirmek isterken.(Tabi aynı firmaya ait birden fazla proje olabilir.)Combobox3 te ilgili projeler değilde bütün projeler listeleniyor.Buna altta paylaşacağım dosyada çözüm bulunursa iyi olur.Ben sonradan paylaştığınız dosyadan kodları alıp ekleme yaparım.

Konu Sahibi
İşte bu kısım çok garip oldu normalde koda göre hepsi gelmemeli :)
Bugün bakarım abey tekrar.
Bilmiyorum siz dahi bilirsiniz ama heralde kodlarda bazen tuhaf şeyler olabiliyor.:)
Bilgilendirmek için söylüyorum:3.mesajdaki kodu değiştirince buton çalışmadı .Listboxtaki veriyi silmedi yani.Ordada bir tuhaflık mı var yoksa gözden kaçan birşey mi var bilemedim.Eski kodu ekledim onun için .

Uzun kodla yapılanı ayarladım deneyin abey.
Diğerini halledince eklerim.
Eğer başka combolarda eklenecekse koda ilve edilir elseif şartlarına ve cbo2drop olayına.

Kısa yani Ado ile dediğim kodu hallettim abey az zaman bulmuşken

HTML:
Kod:
Yukardaki yerine alttaki gibi yani ,[PROJE ADI ] ekledim
HTML:
Kod:

Alttaki gibi yeride
HTML:
Kod:
Bende öğrenmiş oldum deneyerek :)
HTML:
Kod:

Çözüm
Aslında yeni aklıma geldi listele kıdunda .columncount=rs.felds.count gibi bişey vardı.Alan eklediğimiz için listboxtta fazla satır gösgerebilir onun içi yanıılmıyorsam 6 sütun olacaktı kısaca yukardaki = den sonra 6 yazıp deneyin abey.Pc açık olmadığı için sallamasyon ile yazdım tahmin ettim.

Konu Sahibi
Aslında yeni aklıma geldi listele kıdunda .columncount=rs.felds.count gibi bişey vardı.Alan eklediğimiz için listboxtta fazla satır gösgerebilir onun içi yanıılmıyorsam 6 sütun olacaktı kısaca yukardaki = den sonra 6 yazıp deneyin abey.Pc açık olmadığı için sallamasyon ile yazdım tahmin ettim.
En son paylaştığınız dosyaya değilde 11.mesajdaki dosyaya cbo3 ile ilgili düzeltmeyi nasıl yapabilirim.Çünkü ordada herşey tamamdır.Birtek Cbo3 te listeleme sorunu var.Akşam nerede düzeltme yapacağımı söylerseniz çok iyi olur.

En son paylaştığınız dosyaya değilde 11.mesajdaki dosyaya cbo3 ile ilgili düzeltmeyi nasıl yapabilirim.Çünkü ordada herşey tamamdır.Birtek Cbo3 te listeleme sorunu var.Akşam nerede düzeltme yapacağımı söylerseniz çok iyi olur.
16.mesajdaki oluyor denemde.Sadece yukarda dediğim 6 yada fieldscount yapılacak.Akşam tam yaparım.

Konu Sahibi
16.mesajdaki oluyor denemde.Sadece yukarda dediğim 6 yada fieldscount yapılacak.Akşam tam yaparım.
Evet oluyor da .16.mesajdaki dosyada initialize kısmında firmalar listeleniyor falan.Bende ise butona bağlı .Sizi ayrıntılarla uğraştırmak istemiyorum.11.Mesaja Cbo3 düzeltilirse ordan artık ben kodları eklerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri