• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox ile seçilen sayfaya göre yazdırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
92
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Kıymetli üstatlar bu defa iki farklı yazdır sorunu var. Sayfa seç yazdır kolay ama bu farklı benim için.
Derdim şöyle:

1. ComboBox dan seçilen sayfayı yazdır butonu ile yazdırmak ama burada ince ayrıntı var. Şöyle Örneklersem mesela:
FormListe den ComboBoxdan "İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ" (A01A) sayfasını seçtik ise "BtnYazdir" (TÜKETİM DEĞERLERİ YAZDIR) butonuna tıklayınca A01A yazdırsın. veya EK-1 MERKEZ EMNİYET ve MAKAM KONUTU (A02A) seçersek bunu yazdırsın. Yani hangisini seçersek ait olduğu sayfayı yazdırsın.

2. Diğer Yazdırma olayı bana baya fazla karmaşık gelen. Oda şöyle. Gene aynı mantık :
FormListe den ComboBoxdan "İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ" (A01A) sayfasını seçtik ise; "BtnUcrtYazdir" (ÜCRETLENDİRME YAZDIR) butonuna tıklarsak A01B Sayfasını yazdırsın. Burada amaç şu A01A ile A01B birbirine eş değer gibi yani Yani örneklersem: A05A ile A05B denkler buna dikkat etmek gerekiyor sadece.

Birinci olay sizler için kolay ama 2. yazdır olayına hiç denk gelmedim yorumsuz.

Ekli dosyalar

• deneme.xlsm
    502.9 KB · Gösterim: 4
  • 002.png
    002.png
    187 KB · Gösterim: 5
Evet haklısınız hocam uyarınız için sağolun.

If ThisWorkbook.Worksheets(i).Name = bulunansayfaAd Then
Sayfa adları büyük yazıldığı için harf duyarlılık eklememiştim.
Eğer verdiğim kodu kullanısanız yukardaki yerine alttaki gibi yapın.
Diğer üstadın verdiği kodu kullanırsınız.Esasen bende öyle yapacaktım ama diğer koddan kopyala yapıştır olayı daha basitime gelmişti döngülü :)
Neyse kolay gelsin.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri