• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox İle Seç TextBoxta Ara

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar;siz değerli hocalarımın katkılarıyla kurumumla ilgili işlerimin kolaylığı ve takibi açısından bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ekli dava dosyasında Userform1 deki (Suç tutanağı) kaydet butonu ile verileri kayıtlar sayfasına kayıt yapılıyor. Benim yapmak istediğim
1-ComboBox14 ile KAYITLAR sayfasından B3:AJ3 başlıklarından herhangi birini seçtiğimizde ( Örneğin :Şüphelinin Adı ve Soyadı ) TextBox24 e herhangi bir ismin 1,2,3 harfini girdiğimizde o harflerle bulunan verileri LisTtBox1'de listeleyecek. Listbox1' gelen satırı seçtiğimde veriler Userform1 de ilgili yerlere gelecek (ComboBox ve TextBoxlara)
2-TextBox25 arama yaptığım zaman ise tüm kriterlere göre verileri kayıtlar sayfasında arayacak. Listbox1' de ilgili satırı seçtiğimde veriler Userform1 de ilgili yerlere gelecek (ComboBox ve TextBoxlara)
3-Listbox1 in ilk satırı sabit veriler gelecek (Kayıtlar sayfasında B3:AJ3)
Saygılarımla .

tümünde arama kodu referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli
TextBox23 veri girdikten sonra enter'a basılmalı
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın halily çok teşekkür ederim. Tümünde arama yaparken geç buluyor. Aşırı kasma yapıyor.

Kriter = " ([F1] & '|' & [F2] & '|' & [F3] & '|' & [F4] & '|' & [F5] & '|' & [F6] & '|' & [F7] & '|' & [F8] & '|' & [F9] & '|' & [F10] & '|' & [F11] & '|' & [F12] & '|' & [F13] & '|' & [F14] & '|' & [F15] & '|' & [F16] & '|' & [F17] & '|' & [F18] & '|' & [F19] & '|' & [F20] & '|' & [F21] & '|' & [F22] & '|' & [F23] & '|' & [F24] & '|' & [F25] & '|' & [F26] & '|' & [F27] & '|' & [F28] & '|' & [F29] & '|' & [F30] & '|' & [F31] & '|' & [F32] & '|' & [F33] & '|' & [F34] & '|' & [F35] & '|' & [F36]) like '%" & XVeri & "%'"
Merhaba abey.
Yukardaki kısım alttaki gibi kısaltıncada çalıştı.

HTML:
Kod:

#18 nolu mesajımdaki dosya düzgün çalışıyor görünüyor.
kayıtlar kaydet butonu ile yapılmış olmalı. (excele kopyala-yapıştır ile değil)

Konu Sahibi
Sayın Balta 18. Nolu dosyada ComboBox ile aramada sıkıntı yok gayet güzel çalışıyor. Lakin Textboxta tümünde aramada veri bulunamadı uyarısı veriyor

Bende sorunsuz çalışıyor.
Tekrar söylüyorum.
Kayıtlar kaydet butonu ile yapılmış olmalı. (excele kopyala-yapıştır ile değil)
1637647100110.png

1637647137734.png

1637647308743.png

1637647343865.png

Konu Sahibi
Ben 18 Nolu dosyayı indirdim. Üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan aratma yapıyorum. Olmuyor. Başka bir yerde sıkıntı olabilir mi?

Balta hocam metin alanlarda sorunsuz buluyor ama mesela 1 yazıp tümünde arattığımızda s.no da 1 olmasına rağmen bulmuyor
Filter sayisal alanlarda sorun çıkarıyor sanki

Balta hocam metin alanlarda sorunsuz buluyor ama mesela 1 yazıp tümünde arattığımızda s.no da 1 olmasına rağmen bulmuyor
Filter sayisal alanlarda sorun çıkarıyor sanki
Direk excele rakam yazmak yerine kaydet butonu ile yapınca sorun olmuyor.

Ben 18 Nolu dosyayı indirdim. Üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan aratma yapıyorum. Olmuyor. Başka bir yerde sıkıntı olabilir mi?
İlgili kodu aşağıdaki ile değiştirip, deneyin.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Balta ve Sayın Halily sizlere çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Kodlar gayet güzel çalışıyor. Hayırlı akşamlar

Dosya ekdedir ,
Not =1- Listbox a maximum 9 sütun olabildiği için tüm başlıkları eklemek yerine 9 adet önemli olabileceğini düşündüğüm kilit başlıkları koydum.
2 - Textbox24 ve 23 e girilen harflere göre yapılan aramalardatüm sayfa da arma yaparak bulduklarını seçilen 9 sütünda gösterir, "İ" harfi küçük büyük duyarlıdır VBA' nın Türkce deki kronik sorunu olduğundan aramalarda i harfinin büyük küçük olmasına dikkat edilmeli.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri