• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox ile ListWiev den aramada donma hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
ComboBox ile ListWiev de sorgulamada donma hatası alıyorum. ArşivListede bazı stunlarda 100 de 85 hatalı sorgu yapıyor net sonuçları vermiyor. ve diğer Formlarda yani Taranan, Taranmayan ve imha formlarında donma hatası var. Bir yerde uyumsuzluk var ve bulamadım.
Bu sebeblerden dolayı sorgulama kısmı için yardımlarınızı bekliyorum.

Kullanıcı:1
Şifre:1

Çözüm
Merhaba sayın hocam.

Dosyanızı ayarladım sayfada S.NO olarak nokta yapabilirsiniz.
Birçok hatanızıda düzelttim örnek Başlıkta Aidiyet Kodu yazıyor ama comboboxta Aidiyet Kod yazıyor yani u harf yoktu ve eşleşmiyordu.
Birde comboya başka birşey yazarsanız hata mesajı verdirdim.
Kısaca tavsiyem dikkatli yazın kodları.
Hata felan olursada yeni konu açın.

Kolay gelsin.
Tamam abey.
Zaten sadece SNO yazılıyor kodda diğerleri f ile başlıyor.
Kaç sütun varsa o kadar kodda olsun vs...
Uğraşın yapamazsanız öğlen toptan yapayım bari tüm formları.

Konu Sahibi
Evet sorunda bu önceki haftalarda Arşivlisteden yaptık hatta sizinle yapmıştık. diğerleri olmadı diye bu yola baş vurdum bu kezde Taranan dosyasını örnek yaptınız sorun yok ama bu kezde diğerlerinde sorun değişmiyor gibi. Yani sanki tek form kabul ediyo gibi oldu sistem demek istediğim yada olan.
Tamam Sno olayına odaklanayım bakayım ozaman.
Nihayet ne kadar sıra no varsa hepsini tek tip SNO yaptım sorun çözüldü gibi oldu derken. test esnasında ArşivListeden DosyaAdı ile aramada Şubeler adlı dosyayı sorgularken resimdeki hatayı verdi bu kezde.

Öğlen bakarım.Resimden baktım kodun yukarısı görükmüyor heralde if gibi bişey yazmayı unuttunuz.

Farklı bir yöntem denedim. ArşivEkranı adında bir sayfa oluşturdum. Aranıp bulunan veriyi o sayfaya alıyor. Listwiev de o sayfadaki veriyi gösteriyor. Belki Ado ya göre bir nebze yavaş ama listwiev arama hatalarından kurtarıyor. Sonuçta her saniye arama yapılmayacağına göre bence iş görür.

Belki Ado ya göre bir nebze yavaş ama listwiev arama hatalarından kurtarıyor.
Aslında bu konuda Ado yerine normal döngülü yada iyisi dizi ile döngülüde kulanılırdı yaklaşık aynı hızda olurdu sonuçta tek arama yapılıyor.
Dosyadakiler tüm Ado olduğu için böyle devam edildi.

Abey aklıma geldi şimdi..
Zaten SNO alanında sayılar olduğu için tamamen eşitlemeye gerek yok yani <>SNO gibi.Bunun yerine not like '%S' gibi kullanırız ve S ile başlamıyorsa olur.
O zaman sayfada S.NO gibi noktalıda başlık yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Son eklediğiniz dosyaya uyarlarım.

Merhaba sayın hocam.

Dosyanızı ayarladım sayfada S.NO olarak nokta yapabilirsiniz.
Birçok hatanızıda düzelttim örnek Başlıkta Aidiyet Kodu yazıyor ama comboboxta Aidiyet Kod yazıyor yani u harf yoktu ve eşleşmiyordu.
Birde comboya başka birşey yazarsanız hata mesajı verdirdim.
Kısaca tavsiyem dikkatli yazın kodları.
Hata felan olursada yeni konu açın.

Kolay gelsin.

Çözüm
Konu Sahibi
Emeklerinize sağlık herkese teşekkürler. HimmGarip hocanın örneğini arşivimde değerlendireceğim. Refaz hocanın konusununa odaklandım aylarca şimdi yeniden. Sorunlar olmasın yeni bölüme geçim istiyorum. Hakkınızı helal edin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri