• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Combobox ile Listbox verilerini filtreleme.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

OğuzTürkyılmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Dosyada nette izlediğim ve projemde kullanmak için örneğini uygulamaya çalıştığım dosyada resimde görülen hatayı alıyorum. Bu hatadan dolayı da yazılan kodların çalışıp çalışmadığını kontrol edemedim. Form açıldığı takdirde acente ve banka ComboBoxlarından yapılan seçime göre listboxta verilerin acente ve banka isimlerine göre filtrelenmesi gerekiyor. Sıkıntının kaynağı konusunda yardımlarınızı rica ederim.Screenshot_2.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Buda Label vs... siz :)
Biriside Class ile.
Not:Class ile olan güncellendi 21.06.2022 04:56

Not: Static say As Byte
yerine Static say As Long olarak güncellendi dosyalar:25.06.2022 saat 15:15
OğuzTürkyılmaz abey.
Önce combobox özelliklerindeki rowsource içine yazdıklarınızı silin özelliklerden.
ikinci olarak resimdeki gibi yapın initalieze kodunu ve altına resimdekini ekleyin.

HTML:
JavaScript:

888.png

Ve userform kapanmasında filtre kalkması için alttaki kodu ekleyin userform1 e.

HTML:
Rich (BB code):

Filtreleme kodlarınıda düzenledim.
Kim yazdıysa bu kodları düzenleyene kadar canım çıktı :)
Normal de neden ado kullanılmıyor Autofilter kullanılmış bunuda anlamadım açıkçası.

Konu Sahibi
Düzenleme ektedir kolay gelsin.
Yusuf Hocam elinize sağlık acente seçiminden sonra o acenteye ait bilgileri çektik o bilgiler içindeki banka bilgilerinin combobox ile tekrar filtrelenmesi gerekiyor. Yani a acentesini seçtikten sonra bu seçime ait gelen bilgiler içinden tekrar bu seferde combodan seçtiğim bankaya ait bilgileri almam yani seçimi daraltmam gerekiyor. Sizin çözümünüzde iki combobox birbirinden bağımsız davranıyor.

Konu Sahibi
Normal de neden ado kullanılmıyor Autofilter kullanılmış bunuda anlamadım açıkçası.
Hocam ben farklı farklı kişilerin videolarını izleyip uygulanan farklı yöntemleri anlamaya çalışıp bana uygun gelen nispeten anlayabildiğim kodları kullanmaya çalışıyorum. Dediğinizde haklısınız ben bu kodlardan da pek bir şey anlamadım. Bu kodları aldığım video da bu.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Excel Macro Mastery Bu adamla ilgili de hatırlarsanız konuşmuştuk ileri düzey kodlamalar yapıyor bende bu projede kayıt düzenleme silme kodlarını bu adamın kodlarını kopyalayarak yazdım. Forumlarda kodları okuyanların kafası karışıyor ne nerden geliyor diye :) Yazmaz olaydım. Sonradan HAY kel adlı birinin videolarını izledim çok daha basit ve benim aklımda daha rahat yer edecek şekilde kodluyor. Bu programı da eşime yardımcı olsun diye yapmaya çalışıyorum. Bitti sayılır zaten bu son yapılacak kodlamalar.

Konu Sahibi
Hocam boş bir vaktiniz olursa bu ADO ile bu soruya nasıl çözüm üretilir yaparsanız çok makbule geçer bu kodları anlayamadım zaten eğer bu işin oluru ADO ise onu öğrenmek isterim, olmazsa da canınız sağolsun. Teşekkür ederim.

Userform kodları altta abey.Ne uğraşılacak autofilter ile :)

Bu kodlar internettede var ve arşivlemiştim.Birazda ayar çektim.

zzzz.gif

HTML:
CSS:

Konu Sahibi
Userform kodları altta abey.Ne uğraşılacak autofilter ile :)

Bu kodlar internettede var ve arşivlemiştim.Birazda ayar çektim.

Ekli dosyayı görüntüle 9181

HTML:
CSS:
Ya Refaz hocam var ya tamda tam olarak istediğim şeyi yapmışsınız. Ve kodda okuyamadığım ve anlamadığım hiç bir satır yok. Tek bir sıkıntı var çözülmesi gereken 1.Comboboxtan acente ismini seçtiniz verileri getirdi İkinci kez acente seçimi yapamıyorsunuz İlk seçtiğiniz acente ismi stabil olarak orda kalıyor. Bu arada Arşivinizde Userformdan excel sayfasına ekleme silme güncelleme için ADO kodları varsa paylaşırsanız sevinirim.

1.Comboboxtan acente ismini seçtiniz verileri getirdi İkinci kez acente seçimi yapamıyorsunuz İlk seçtiğiniz acente ismi stabil olarak orda kalıyor
Bunun çözümü aslında çok kolay.
Class ekleniyor ve Comboların ok olan yere buton yada label eklenip gizleniyor.
Bu label ve yada butuna tıklayınca sonuç istediğiniz gibi oluyor.Ben kafanız karışmasın diye eklemedim ama sanıyorum önceden size vermiştim bu örneği.
Varsa yine eklerim.

Arşivimde yokmuş.
Kendi kullandığım dosyadan ekledim bunuda arşivleyeceğim ilerde uğraşmamak için :)
Class ve modül kodlarını inceleyin abey zor değil mantık.
Giftede görüktüğü gibi comboya tıklayınca combo önce siliniyor.Umarım sorun olmaz.

hhhh.gif

Tek bir sıkıntı var çözülmesi gereken 1.Comboboxtan acente ismini seçtiniz verileri getirdi İkinci kez acente seçimi yapamıyorsunuz İlk seçtiğiniz acente ismi stabil olarak orda kalıyor.
Giftede göstermiştim bunun için ilgil combo temizlenirse tümü listeleniyor 11.Mesajdaki dosya için.

Class olmadan yaptım kısaldı kodlar.
Benim dosyada karışık olduğu için class ile yapmıştım.
Birde Labellere gerek yok aslında ama Label olmadan comboboxun DropButtonClick özelliğinde tam olmuyor bu yüzden Labeller kullandım.

OğuzTürkyılmaz abey bu dosya istediğiniz gibi oldu.
Comboya tıklayıca combodaki silinmiyor.
Kod biraz uzadı ama sonuçta halloldu.

Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri