• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox açılışta görünen veri işlem yapınca değişmesin.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Hayırlı günler kıymetli üstatlar. Form açılışında combobox verileri var. Manuel değişiklik yapılmadığı sürece ihtiyaç olmadığı durumlarda sürekli ilk görünen verilerin kalmasını istiyorum.
Başlangıçta Cmbox1-8 arası veriler dolu. Açılışta YemekListe sayfası O sütunundan yansıma alıyor. EKLE butonu ile AylikSatis sayfası E-L arasındaki sütunlara aktarma yapıyor. Bu aşamada Ekle dediğimde Yemek isimleri değişiyor ben burada değişim olmasın. yeni kayıtta devam etsin istiyorum. Mantık şu tabildot yemekmenü listesi kalıcı fakat özel talep olursa o zaman değiştiriyorum.

resimde göstermeye çalıştım. isim benzerliklerinden belki hatalı anlatım yapmamaya çalıştım umarım anlatabildim.

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    103.8 KB · Gösterim: 6
  • 002.png
    002.png
    116.9 KB · Gösterim: 6
  • aaaaaaa.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 3
Hocam YemekListe sayfasında O2 : P9 arasından yemek isimleri ve fiyatları var.
EKLE butonu ile adet sayısını yemek fiyatına çarparak toplamı gösterecek. sondada genel toplamı verecek.
Ardından bu verileri AylikSatis sayfasına aktaracak.
Sadece O ve P sütununa göre yapılacaksada resimdeki gibi ayarlayın.

2.png

Bence tam olmuş bunu yedekleyip biraz kurcalayacağım. şuan tamam sanki bir kaç test denemeleri yapmalıyım.
Tek birşey sorucam hocam. Comboda açılışta görünen yemek isimleri EKLE deyince değişiyor. Değişmemesi için nereden ayarlanacak.
Onuda söylerseniz konu tamamdır bence.

Hocam Allah sizden razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık. çok ama çok teşekkürler. İşlem tamamdır. Ufak tefek değişiklikler ve testler tamamlandı. sorun yok. Umarım sıkıntı yaşamayız. Konu kilit. Sağolasın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri