• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ComboBox açılışta görünen veri işlem yapınca değişmesin.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Hayırlı günler kıymetli üstatlar. Form açılışında combobox verileri var. Manuel değişiklik yapılmadığı sürece ihtiyaç olmadığı durumlarda sürekli ilk görünen verilerin kalmasını istiyorum.
Başlangıçta Cmbox1-8 arası veriler dolu. Açılışta YemekListe sayfası O sütunundan yansıma alıyor. EKLE butonu ile AylikSatis sayfası E-L arasındaki sütunlara aktarma yapıyor. Bu aşamada Ekle dediğimde Yemek isimleri değişiyor ben burada değişim olmasın. yeni kayıtta devam etsin istiyorum. Mantık şu tabildot yemekmenü listesi kalıcı fakat özel talep olursa o zaman değiştiriyorum.

resimde göstermeye çalıştım. isim benzerliklerinden belki hatalı anlatım yapmamaya çalıştım umarım anlatabildim.

Ekli dosyalar

• 001.png
    001.png
    103.8 KB · Gösterim: 6
  • 002.png
    002.png
    116.9 KB · Gösterim: 6
  • aaaaaaa.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 3
Kıymetli üstatlarım sorunu farklı yolla çözdüm gibi. Fakat Frm_Krediler formunda BtnEkle5 tıklayınca resimdeki hatayı veriyor.
Birde; Resimde gösterdiğim 2. ve 6. kutulardaki ücret kısımları excele AylikSatis sayfasına gelmiyor.
Bu iki sorunu çözersem büyük kısımı halletmiş olucaz. Acil desteklerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• AAA.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 1
  • kvk1.png
    kvk1.png
    164.4 KB · Gösterim: 4
  • kvk2.png
    kvk2.png
    190.7 KB · Gösterim: 4
Dosyayı inceleyemedim ama meraktan soruyorum cnbox5 textbox mu combobox mu?

Tamam pekii o comboboxa verier aldırdınız mı rowsource yada adiitem gibi vs...

Column(0) yerine value olarak deneyin birde.

Hocam tür uyumsuzluğu hatası verdi bu defada. Bu arada 8 tane combonun sadece 5. cisinde veriyor bu hatayı hatta combo4 ile değiştirdim değerleri düzenledim gene aynı yani.

Ekli dosyalar

• dfg.png
    dfg.png
    97.9 KB · Gösterim: 4
Muhtemelen combo ya boştur bundan dolayı cdbl den dolayı hata vermiştir.
Neyse yarın bakabilirim dosyaya.Hayırlı geceler.

Sağolun hocam emeğinize sağlık. Ben excel sayfasındaki sütunla ilişkili sanıyorum ama bakalım.

Cmbox5.Value
Öncedende yazdığım gibi yukardaki gibi yazarsanız hata olmuyor ama bukezde Column(1) olan yerlerde oluyor ama bunun için value olmuyor.
Çözüm olarak combodan seçim yapıp ekle yaparsanız çalışıyor başka çözüm olursada yazarım.

Daha basit yolunu bilen varsa ve cevaplarsa bende öğrenmiş olurum esasen.
Alttaki resimdeki gibi function yazdım ve eğer combo5 de yazan yemek yoksa mesaj verip iptal ediliyor.

Diğer combolardada aynı işlemi yaparsınız ve sadece alttaki kırmızı ile işaretlediğim mesaj olan kısım eklenecek ve
If comboListindexBul(Cmbox5) = -1 Then burdaki cmbox5 olan hangisiyse onunla değişecek.

1.png

Ekli dosyalar

• AAA.xlsm
    1.2 MB · Gösterim: 2
Hocam bu Comboyu TextBox ile sabitlesek Çok fazla değişiklik gerekirmi ayrıca gene sorun olurmu acaba?
Sadece CmBox5 olayını....

Hocam bu Comboyu TextBox ile sabitlesek Çok fazla değişiklik gerekirmi ayrıca gene sorun olurmu acaba?
Sadece CmBox5 olayını....
Tam olarak anlamadım.
Kodu yazan kişi sayfadakilerden yenek listesi ve fiyatını comboya aldırmış ve combonun ilk sütunu yemek adı ikincisi yemek fiyatı.
Bundan dolayı combo eklenip colum(0) ve column(1) gibi kodlar yazılmış.
Anlamadığım comboyu tektboxmu yapacaksınız evetse bence mantıksızlık olur.

Hocam bu nokta çok uzadı o yüzden eğer combodan seçim yapmasak sabit gelse anlamında dedim aslında. Yani olay combodan kaynaklı ise dedim. Bu arada Combodaki yemek fiyatı kısmınıda unutalım ben onları zaten kullanmıyorum. sadece kalıbı bozmamak için bekletiyorum.
Yada Comboda sadece Yemek isimleri olursa fiyat olmazsa sorunu çözebilirmisiniz. Benim için önemli olan (acil) Sadece Frm_Krediler sayfası şimdilik çalışsın gerisini (diğer Formlar) geniş zamanda halledicem.
Hocam kurtarın beni zaten bu yemek fişi olayı son artık. Bir daha hiç bir şubeye yardım etmeyeceğim.

Tamam hallededip yazarım.
En kolayı öncedende yazdığım gibi value yazmak.

Baştan sorayım.
örneğin BtnEkle1_Click için.
Buna tıklayınca neler olacak adım adım yazınki ona göre düzenleyeyim.

Alttaki gibi geliyor açılışta combolara bunlar böylemi gelecek örneğin.Yada açılışta alttaki combolara hangi sayfadan ne gelecek gibi.
Cmbox1.Text = Sheets("YemekListe").Range("O2").Value
Cmbox2.Text = Sheets("YemekListe").Range("O3").Value
Cmbox3.Text = Sheets("YemekListe").Range("O4").Value
Cmbox4.Text = Sheets("YemekListe").Range("O5").Value
Cmbox5.Text = Sheets("YemekListe").Range("O6").Value
Cmbox6.Text = Sheets("YemekListe").Range("O7").Value
Cmbox7.Text = Sheets("YemekListe").Range("O8").Value
Cmbox8.Text = Sheets("YemekListe").Range("O9").Value

Hocam EKLE değince comda adı yazan yemeğin fiyatı ile yemek sayısı( 1 den fazla yemek olursa mesela bazen arkadaşlarına ikram ediliyor.) çarpılıp. Toplam tutar gelecek ve bunu Excel de Aylıksatış sayfasına gönderecek. Yemek isimlerini YemekListe sayfasında O sütundan alıyor.
Son hali burada ayrıca

Ekli dosyalar

• AAA.xlsm
EKLE değince comda adı yazan yemeğin fiyatı ile
Yine başa dönüyoruz.
Şimdi Combo5 de TATLI KABAK CEVİZLİ var ve bu yemek YemekListe sayfası G sütununda yok ve dolayısıylada hata veriyor önceden açıklandığı gibi ve olmayıncada Fiyat yok.

Açılışta O sütunundan verileri adırdığınız için işler karışıyor.
Comboboxlara veriler G ve H sütunundan veriler alınıyor ama açılışta comboların değerleri O sütunundan geliyor.
Önceki mesajınızdada Tutar olmayacak yazmıştınız.
Tam ne istediğinizi bir daha teferruatlıca anlatırsanız ve anlayabilirsem bakarım.
Son dosyanıza göre zaten 11.Mesajda yazmıştım.

Hocam YemekListe sayfasında O2 : P9 arasından yemek isimleri ve fiyatları var.
EKLE butonu ile adet sayısını yemek fiyatına çarparak toplamı gösterecek. sondada genel toplamı verecek.
Ardından bu verileri AylikSatis sayfasına aktaracak.

Yazınıdan önce kod yazmıştım.

5 olan için yazdım siz diğerlerine uyarlayabilirsiniz açıklama yapayım kodu.

Set bul_O_Sutun = Fiyat.Range("O:O").Find(Cmbox5.Value, , xlValues, 1)
Sayfanın O sütununda combo5 değerini arar.

If Not bul_O_Sutun Is Nothing Then

fiyatTutar = Fiyat.Cells(bul_O_Sutun.Row, "P").Value
GoTo 1
End If

Eğer O sütununda aranan bulunursa P sütunundan Fiyat alınır.

Set bul_G_Sutun = Fiyat.Range("G:G").Find(Cmbox5.Value, , xlValues, 1)
Sayfanın G sütununda combo5 değerini arar.

If Not bul_G_Sutun Is Nothing Then fiyatTutar = Fiyat.Cells(bul_G_Sutun.Row, "H").Value
Eğer G sütununda aranan bulunursa H sütunundan Fiyat alınır.

If bul_O_Sutun Is Nothing And bul_G_Sutun Is Nothing Then
MsgBox "Yemek Adi bulunamadi...", vbCritical, "Hata"
Exit Sub
End If
Eğer O ve G sütunuda Yemek adı yoksa mesaj verip kod durur.

1.png

Ekli dosyalar

• AAA (1).xlsm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri