• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoklu ve Kapalı excellerden farklı verileri çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese hayırlı akşamlar üstat hocalarım.
Aslında önce sormak istiyorum.
1- Kapalı olan 120 adet excelden veri çekmek kastırırmı çünkü içerik verileri çok fazla olacak. Bu verileri çekmek exceli kastırırmı yada çok geç açılırmı?
2- olmaz ise hiç başlamayıp çevirim dışı interaktif cd formatında html olarak deneyeceğim.
3- Eğer sorun olmazsa talebime başlıyayım.

Sizlerden ricam örnekde verdiğim 3 adet çoklu yani aslında 120 adet farklı excellerin çeşitli sayfalarından. İndex (ana excel)e ComboBox dan seçilen verinin getirilmesi. Ben örnek olsun diye 3 adet yaptım bunu 120 adet olarak tamamlamak. Neden bu kadar fazla sorunuzun cevabı içeriklerinin herbiri çok dolu olacak.
Örnek verirsem: Ana excele kadir02 excelinden bilgi çekmek istediğimde ilgili textboxlara ve listboxlara combobox ile veri almak.
Not: verilen bilgiler tamamen uydurma. başı gelirse ilerlemesini paylaşacağım.

Verdiğim örnek tamamen rasgele bilgilerdir onu özellikle belirtim. Veri çekme mantığını anlayınca gerçekçi verilerle devam edicem.

Çözüm
İstediklerinizi yaptım. Ancak Comboboxlar hem listbox hem de textbox gibi çalışır.
Eğer klavyeden tuşlayarak yapınca, örneğin Mâide suresinin 120. Ayet ini getirmek isterseniz 1'e bastığınızda 1. Ayet, 2'ye basınca 12. Ayet, 0'a basınca 120. Ayet gelir. Ancak listeden 120'yi seçerseniz, hemen 120. Ayet gelir.
ACCESS e geçin, 120 sayfalık excel le çalışmak murat131 e konteyner yüklemek gibi olur. Çekeceğiniz veri miktarına bağlı sorgu süresi uzar vs vs

Konu Sahibi
Alicimri' ye cevap: Gerektiğinde bu 120 dosyanın birinden veri mi çekmek istiyorsunuz. cevabı: Evet ComboBox örneğin excel 20den çekerken temizle butonu ile boşalınca excel50 verisini isteyeyecek ve çekecek.

Snnyay' a cevap: Acsess bilgim sıfır o zaman interaktif cd formatında html ile çalışacağım anlaşılan bilgi için teşekkür ederim.

Bence dosya yolu ve adı belirlersen, ado veya bu dosyalardan makro ile birini açıp verileri alıp kapatabilirsin, fazla kasmaz.

Konu Sahibi
Hocam olayı basitleştireyim. Normalde texboxlara aynı excelimizden nasıl veri çekiyorsak o mantıkla olacak veri çekme.
Yani kapalı exceller hiç açılmıyor gibi bir fikir istiyorum. Ben biraz araştırdım çoklu excel olayını. ama genel olarak excel seçiliyor ve öyle geliyor ben bunu istemiyorum. aynı excel içinden veri çeker gibi olması lazım.

Dosya isimleri örneklerinizdeki gibi aynı isminin sonundaki numaralarla belirledi iseniz bir metin kutusuna bu numarayı yazıp verileri getirtebilirsiniz.

Konu Sahibi
Hocam asıl konu ve başlangıç örneğim ekte boşaltım bir bakarmısınız?

Konu Sahibi
Formda sure şeç dediğimizde ilgili surenin excelindeki ihtiyaç olan bilgileri çekecek Texboxlara yani

Ekteki çalışmada,
Sizin index dosyanız benim PC de sorunlu çalışıyordu yeniden oluşturdum.
İndex dosyası ve SURELER klasörü aynı yerde olsun, daha sonra bu klasöre diğer dosyaları da eklersiniz.
Dosya açılırken Userformda açılıyor.
SURE ADI SEÇ Açılan kutudan seçim yapılınca textbox lara veriler geliyor.
AKTAR Düğmesine tıklayınca, seçtiğiniz sureye ait veriler ilgili dosyadan, benim oluşturduğum Aktarılan sayfasına geliyor.
Deneyin, gerisini yarın devam ederiz.
Not. Sure dosyalarındaki sayfa isimleri farklı idi, aynı olmalı. İki dosyada da Sayfa1 yaptım.

index dosyasını biraz daha geliştirdim.
1.index dosyası açılırken userform da açılıyor.
2. SURE ADI SEÇ Açılan kutudan seçim yapılınca textbox lara veriler geliyor.
3. AKTAR Düğmesine tıklayınca, seçtiğiniz sureye ait veriler ilgili dosyadan, benim oluşturduğum Aktarılan sayfasına geliyor. Aynı zamanda 1. Ayet varsayılan olarak aşağıdaki textbox lara geliyor.
4. Ayet No textbox a görmek istediğiniz ayet numarasını yazın. Ayet getir düğmesine tıklayın. Numarasını yazdığınız ayet aşağıdaki textbox lara gelecektir.

Konu Sahibi
Hocam emeğine sağlık. incelemedim sadece test ettim kabaca istediğim olmuş. Ben çalışmalarımı buna biraz eklemelerimi yapacağım ve gelişim ve ilerleme aşamasında olursa eksikliğim yeni konuda görüşmek üzere. Emekliliğim yanaştı ve kendim adıma bir niyetim var bunu kendim için yapıp araştırmalarımı toparlayınca umarım iyi bir çalışma olacak çok sağolasın emeğine yüreğine sağlık. Eğer bunu bitirebilirsem Tanıtım sayfasında emeği geçenler bölümünde adını kullanmak isterim sakıncası yoksa?

Konu Sahibi
Hocam ComboBox1 de ve ComboBox2 den seçtiğimiz başlığın verileri butonsuz direk getirmemiz mümkün mü acaba?
Örneğin: ComboBox1 de Kadir seçtik bu durumda ilgili TextBoxlara Kadir 1 verileri veComboBox2 dende 8 seçtik bu durumda kadir 8 verilerini çekmek mümkün mü? Umarım anlatabildim.

İstediklerinizi yaptım. Ancak Comboboxlar hem listbox hem de textbox gibi çalışır.
Eğer klavyeden tuşlayarak yapınca, örneğin Mâide suresinin 120. Ayet ini getirmek isterseniz 1'e bastığınızda 1. Ayet, 2'ye basınca 12. Ayet, 0'a basınca 120. Ayet gelir. Ancak listeden 120'yi seçerseniz, hemen 120. Ayet gelir.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam emeğine yüreğine sağlık. Tamamdır konu kilit.

Eğer bunu bitirebilirsem Tanıtım sayfasında emeği geçenler bölümünde adını kullanmak isterim sakıncası yoksa? Bu sorumun cevabını alamadım hocam. İsminizi kullanmamda sakınca varmı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri