• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü çoklu textboxlarda denetim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
SATINALMA userformunda
Textbox1, Textbox3, Textbox5, Textbox7, Textbox9, Textbox11, Textbox13, Textbox15, Textbox17, Textbox19, Textbox21, Textbox23
yukarıda belirtilen textboxlardan herhangi birine aynı ad ve soyad yazıldığı zaman "Bu personel daha önce görevlendirildiği için Tekrar yazılamaz" uyarısını verecek ve girilen metni silecek. Böyle bir kontrol nasıl yapabilirim?
Vesselam Veddua

Çözüm
Private Sub TextBox3_Change()
TextboxKontrol Me.TextBox3
End Sub

Örnek olarak yukardaki gibi devam edebilirsiniz ve harf duyarlılık kodunu eklemedim.
Class ilede kod sadeleşebilir normalde.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Deneme imkanım yok o nedenle kod hatalı olabilir ama kabaca aşağıdakine benzer bir kod işinize yarayabilir metin kutularının çıkıldığında olayına yazılacak
HTML:
Kod:

Private Sub TextBox3_Change()
TextboxKontrol Me.TextBox3
End Sub

Örnek olarak yukardaki gibi devam edebilirsiniz ve harf duyarlılık kodunu eklemedim.
Class ilede kod sadeleşebilir normalde.

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
Ekli dosyada sadece textboxların Adı Soyadı kısmında uygulayabilme imkanı var mı?

O zaman çözüm olarak 3. mesaj işaretlemeli

Konu Sahibi
İşaretleme yaptım. Emeği geçen, yardımını esirgemeyenlerden Allah c.c razı olsun inşallah

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri