• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoklu sütuna göre veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

lion2577

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba; bu çalışmada excel dosyanın tek sütunu arayarak işlem yapılabiliyor. Bunu 1 den fazla sütununa göre düzenleyip veri akarımı bu şekilde yapılsa olur mu? Mümkünse eğer yardımlarınızı bekler şimdiden çok teşekkür ederiz.

Çözüm
Kodlarda arama kriteri range find ile yapılmış. Ekleme yapmak istedim zaman kaybetmemek adına ancak başkasının kodunda düzenleme yapmak zor ve kod çok karmaşık yazılmış. Kısaca kodu ayarlayamadım. Kusuruma bakmayın. Ekte sizin için bir çalışma yaptım işinizi görürse onu kullanabilirsiniz.
Konu Sahibi
Emeğiniz için teşekkürler. Çalışmaya başladı. Fakat sütun seçimi yapınca kilitlenip çalışmıyor. Rica etsek nasıl çalıştığına dair gif paylaşabilirmisiniz lütfen.

Konu Sahibi
Stabil çalışmıyor. Sürekli kilitleniyor. Verileri seçmeye izin vermiyor. Verdiğimiz zahmet için hakkınızı helal edin. Yapacak bir şey yok sanırım. Herşey için çok teşekkürler.

Son olarak showmodal özelliğini true yapar mısınız formun? Sizde çok farklı çalışıyor sanırım. Birazdan gif yükleyeceğim.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Eğer tekrar olmazsa vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Son olarak showmodal özelliğini true yapar mısınız formun? Sizde çok farklı çalışıyor sanırım. Birazdan gif yükleyeceğim.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Eğer tekrar olmazsa vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. Hakkınızı helal edin. İyi günler dilerim.
Asıl siz helal edin. Sizin dosyada bitişik sütunlar hem kriter için hemde aktarılacak veriler için mecburi. Kriterde tek sütun ve farklı sütunlar seçilemiyor. Kriter çoklu ve herhangi bir sütun veya sütunlar olmalı. Aktarılacak veriler çoklu ve herhangi bir sütun veya sütunlar olmalı. Bunlar olursa işlem tamam olur.

Konu Sahibi
Yani kriter A sütunuda olabilir C sütunuda olabilir veya ABE, BDR, BC sütunlarıda olabilir. Aktarılacak veriler B sütunuda olabilir, G sütunuda olabilir veya BG, FGT, BCD sütunlarıda olabilir.

Yani kriter A sütunuda olabilir C sütunuda olabilir veya ABE, BDR, BC sütunlarıda olabilir. Aktarılacak veriler B sütunuda olabilir, G sütunuda olabilir veya BG, FGT, BCD sütunlarıda olabilir.
Hesapta ayrık sütunlar yoktu sadece birleşik sütun olarak düşündüm ben. Nasıl yapılabilir bir fikrim yok. O konuda yardımcı olamam.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri