• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoklu sütuna göre veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

lion2577

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba; bu çalışmada excel dosyanın tek sütunu arayarak işlem yapılabiliyor. Bunu 1 den fazla sütununa göre düzenleyip veri akarımı bu şekilde yapılsa olur mu? Mümkünse eğer yardımlarınızı bekler şimdiden çok teşekkür ederiz.

Çözüm
Kodlarda arama kriteri range find ile yapılmış. Ekleme yapmak istedim zaman kaybetmemek adına ancak başkasının kodunda düzenleme yapmak zor ve kod çok karmaşık yazılmış. Kısaca kodu ayarlayamadım. Kusuruma bakmayın. Ekte sizin için bir çalışma yaptım işinizi görürse onu kullanabilirsiniz.
Merhaba.
kapalı excelleride ekleyin ve tam olarak nerde ne yapılacak anlatınki anlayabilelim.
Dosyadaki kodu çalıştırınca bir sürü inputboxlarla savaş yaptım.

Konu Sahibi
Merhaba.
kapalı excelleride ekleyin ve tam olarak nerde ne yapılacak anlatınki anlayabilelim.
Dosyadaki kodu çalıştırınca bir sürü inputboxlarla savaş yaptım.
İlginiz için çok teşekkür ederiz.

Bu kadar karmaşık kodlara sahip olmanızın nedeni her defasında veri alacağınız yerin ve aktaracağınız yerin değişmesi mi? Amaç şu değil mi?
İlİlçeMahalleAdaParsel
Sütunları birbiriyle tutunca "Veri Alınacak Dosya"da bulunan
Satış FiyatıAlan KişiSatış Tarihi
Sütunlarında bulunan verileri yerlerine taşımak. Eğer dediğim gibiyse şu kodlar işinizi görür.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Bu kadar karmaşık kodlara sahip olmanızın nedeni her defasında veri alacağınız yerin ve aktaracağınız yerin değişmesi mi? Amaç şu değil mi?
İlİlçeMahalleAdaParsel
Sütunları birbiriyle tutunca "Veri Alınacak Dosya"da bulunan
Satış FiyatıAlan KişiSatış Tarihi
Sütunlarında bulunan verileri yerlerine taşımak. Eğer dediğim gibiyse şu kodlar işinizi görür.

HTML:
C#:
İlginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederiz.
Amaç: Farklı içerikli dosyalar olabilir. Bu dosyalarda sadece bir veya daha fazla eşit veriler olabilir. Bu verilerden hangisinin karşılaştırılacağını ve aktarılacağını sorarak işlem yapması.
Bizim orjinal dosyada eksik olan : Sadece bir sütun verisinin karşılaştırılması yapılıyor. Bunu istediğimiz kadar verinin ( sütunun ) karşılaştırılmasının yapılması.

Konu Sahibi
Abey ben konuyu anlayamadığım için elimden bişey gelmor.

Reis bizim orijinal kod, iki dosyada verileri eşit olan herhangi bir 1 sütunu eşleştirip istediğimiz verileri sütun (sütun sayısı istenilen kadar) bazında diğer dosyaya aktarım yapıyor. Örnek dosyalarda da görüldüğü üzere diyelimki ada noları eleştirelim. Burada 101 ada nolu bir kaç veri var. Aktarım yapınca 101 ada nolu verileri ilk satırdaki veriyi diğer 101 ada ile başlayan verilerede aktarıyor. Diğer 101 ada karşılığı verileri aktaramıyor. Bunun sebebi tek sütun verisi karşılaştırılması. Bu hatayı önlemek için tek sütun eleştirilmesi değilde istediğimiz sütunların eşleştirlmesinin yapılması. Böylece hata ortadan kalkmış olur

Reis abey zaten kıt aklım var o da bu konuda gidecek :)
Kodu bir çalıştırıyorum Ahiret soruları gibi soru soruyor ben vazgeçtim abey çünkü anlamıyorum.
Sıfırdan kodu yazmış olsaydım yapabilirdim.
Tahminen sorununuz çözen çıkacaktır kolay gelsin.

HTML:
Rich (BB code):

Bu arada yukardaki kodun kısaltılmış hali altta.
İsterseniz öyle istersniz alttaki gibi kullanabilirsiniz silip.
HTML:
Rich (BB code):

Kodlarda arama kriteri range find ile yapılmış. Ekleme yapmak istedim zaman kaybetmemek adına ancak başkasının kodunda düzenleme yapmak zor ve kod çok karmaşık yazılmış. Kısaca kodu ayarlayamadım. Kusuruma bakmayın. Ekte sizin için bir çalışma yaptım işinizi görürse onu kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Kodlarda arama kriteri range find ile yapılmış. Ekleme yapmak istedim zaman kaybetmemek adına ancak başkasının kodunda düzenleme yapmak zor ve kod çok karmaşık yazılmış. Kısaca kodu ayarlayamadım. Kusuruma bakmayın. Ekte sizin için bir çalışma yaptım işinizi görürse onu kullanabilirsiniz

oilgunüstad emeğiniz için teşekkür ederiz. Fakat dosyanızda hata oluştuğu için çalışmıyor. Bu yüzden deneme yapamadık. Size zahmet kontrol edip hatayı giderebilirmisiniz lütfen.​

Konu Sahibi
Ekli dosyayı görüntüle 7719

Orijinal olsun diye 14. mesajda paylaştığınız kodu çalıştırdım bilginiz olsun.
Sanırım appactivate komutu bende var sizde yok. Excel sürüm farklılığından doğan bir hata.
Appactivate Dir(thisworkbook.fullname) olan yeri
Workbooks(Dir(thisworkbook.fullname)).Activate olarak

Appactivate Dir(boşdosya) olan yeri
Workbooks(Dir(boşdosya)).Activate olarak

Appactivate Dir(doludosya) olan yeri
Workbooks(Dir(doludosya)).Activate olarak

değiştirin. Buna benzer iki üç kod daha var. Onları da aynı şekilde değiştirin.

En son çare olarak hata veren tüm satırları yorum yapıp tekrar deneyin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri