• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü çoklu kelime arama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sevensuleyman

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan

merhaba;
excell üzerinde kullandıgım​

örnek cümle="toyota arka stop" cümlesini "stop toyata" şeklindede arama yapıldıgında bulsun istiyorum​

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

veri getirdiğim böyle bir sql kodum mevcut. stok adı ile aramayı geliştirmek istiyorum. birden fazla kelime ile arama yapmak istiyorum. internette şöyle bir kod buldum fakat uyarlayamadım. üstadların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Büyük küçük harf eşleşmesi eklendi; Kodu deneyiniz.
Kod:
"125 KT FAR TASI" ,"125kt far" yazıyorum ama gelmiyor. "kt far tas" yazıyorum geliyor başındaki sayı etkliyormu bilmiyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    25.1 KB · Gösterim: 7
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    29.2 KB · Gösterim: 7
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    20.7 KB · Gösterim: 7
Büyük küçük harf eşleşmesi eklendi; Kodu deneyiniz.
Kod:
hocam şöye b,rşey farkettim sorunlu kelime "tası" bu kelime sonda oldugu için sonunda oldugunu algılayamıyor galiba. tas olarak ne yazarsam yazayım geliyor. ama "tası" kelimesi,ni kullanıgımda veri gelmiyor. galiba son kelimeyi algılamıyor

hocam şöye b,rşey farkettim sorunlu kelime "tası" bu kelime sonda oldugu için sonunda oldugunu algılayamıyor galiba. tas olarak ne yazarsam yazayım geliyor. ama "tası" kelimesi,ni kullanıgımda veri gelmiyor. galiba son kelimeyi algılamıyor
Acaba ç ş ü ö ve ı ile başlayan yada biten kelimeleri aratır mısınız.

Büyük küçük harf rakam ve türkçe karakter sorunu için Son olarak şu kodu Deneyiniz.
Kod:

Deneyiniz.
Kod:
hocam bu şekilde hata alıyorum ama. nedenini bilmiyorum.sayfamızda butonlar biraz fazla başka bir yeri etikiliyor olabilrimi. tüm kodları ek butonda toplasak mümkünse. size zahmet

Ekli dosyalar

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    65.5 KB · Gösterim: 6
hocam bu şekilde hata alıyorum ama. nedenini bilmiyorum.sayfamızda butonlar biraz fazla başka bir yeri etikiliyor olabilrimi. tüm kodları ek butonda toplasak mümkünse. size zahmet
kodun en başında olan Function ReplaceTurkishChars(text As String) As String yazan yeri ;
Function ReplaceTurkishChars(ByVal text As String) As String ile değiştirip dener misiniz

kodun en başında olan Function ReplaceTurkishChars(text As String) As String yazan yeri ;
Function ReplaceTurkishChars(ByVal text As String) As String ile değiştirip dener misiniz
hoca kusur bakmayın sizide uğraştıroyrum ama malaesef far tasındaki problem devam ediyor. veriler eksik geliyor. hocam sondaki kelimler problem yapılıyor zannedersem çünkün örnek olarka sonda yazan "13 mm" yazandaqn arıyorum sorun yok "001-02-13 mm" şeklindeo lduğu zaman gelmiyor.

hoca kusur bakmayın sizide uğraştıroyrum ama malaesef far tasındaki problem devam ediyor. veriler eksik geliyor. hocam sondaki kelimler problem yapılıyor zannedersem çünkün örnek olarka sonda yazan "13 mm" yazandaqn arıyorum sorun yok "001-02-13 mm" şeklindeo lduğu zaman gelmiyor.
hocam isterseniz bağlantı vereyim direk bilgisayarımda inceleyin. anydesk * * ***

Moderatör tarafında düzenlendi:
Moderatör tarafında düzenlendi:
eğer uygun görürseniz akşam uzaktan bağlantı ile bağlanıp inceleyelim.

uzaktan bağlantı ile bağlanılıp veritabanı incelenmiş ve veritabanının Türkçe desteği olmayan Latin kökenli bir dil kullandığı görülmüştür.
ilgili sorun veritabanında tanımlanmış DBO.TR2UNC fonksiyonu kullanılarak 16. ve 17. mesajlardaki kodlar ile çözülmüştür.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri