• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü çoklu kelime arama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sevensuleyman

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan

merhaba;
excell üzerinde kullandıgım​

örnek cümle="toyota arka stop" cümlesini "stop toyata" şeklindede arama yapıldıgında bulsun istiyorum​

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

veri getirdiğim böyle bir sql kodum mevcut. stok adı ile aramayı geliştirmek istiyorum. birden fazla kelime ile arama yapmak istiyorum. internette şöyle bir kod buldum fakat uyarlayamadım. üstadların yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Paylaştığınız kod VBA değil Lazarus/Delphi gibi pascal temelli görünüyor. VBA için uyarlanabilir ancak geç saatlerde bakabilirim.

bu kodu hangi programda kullanacaksanız?

İstenen durum görseldeki gibi midir bilmiyorum ama office 365 kullananlarda formülle şöyle bir çözüm önerilebilir.

Adsız21.png

Vba kodlarıyla mantık aşağıdaki gibi olabilir
Kod:

Deneyiniz

Ekli dosyalar

• ARAMAÇUBUĞU.xlsm
    147.6 KB · Gösterim: 10
Bir önce ki mesajda sanırım ben sadece excel de ki verilerde arama yapılacak diye düşündüm. Sql ile veri tabanında sorgu için işe yaramaz ama başkalarının işine yararsa diye burada dursun. SQL için aşağıda ki kodu deneyip geri dönüş yaparsanız sevinirim.
Kod:

butona atanmış olan kod bu şekildedir. tüm kod bu şeklkildedir. düzenleme yapabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürer

aşağıdaki kod için "STOK_ADI LIKE DBO.TR2UNC(N'%" & Sayfa8.Cells(3, 4).Value & "%' ) AND " satındaki Sayfa8.Cells(3, 4).Value değirini görmemiz sağlayacak bir excel dosyası ekler misiniz?
ayrıca buradaki DBO.TR2UNC ne anlama geliyor. dbo ile başladığı için bunun tablo olduğunu varsayıyorum ama tablo adının bu şekilde kullanıldığına rastlamadım?
Kod:

aşağıdaki kod için "STOK_ADI LIKE DBO.TR2UNC(N'%" & Sayfa8.Cells(3, 4).Value & "%' ) AND " satındaki Sayfa8.Cells(3, 4).Value değirini görmemiz sağlayacak bir excel dosyası ekler misiniz?
ayrıca buradaki DBO.TR2UNC ne anlama geliyor. dbo ile başladığı için bunun tablo olduğunu varsayıyorum ama tablo adının bu şekilde kullanıldığına rastlamadım?
Kod:
DBO.TR2UNC türkçe karaketerlerin gelmesi içni kod zannedersem.. excell yüksel boyutlu birde tablolar çok farklı oldugu test etmek zor olacagı için excell oalrak eklemedim. kodu ekledim. butonda kullandımız tüm kod bu şekildedir.

peki Sayfa8.Cells(3, 4).Value hücresindeki değer ne? ayracınız ne? birden çok kelimeyi nereden alacak?

Sql Server im yok deneyemedim, Sql metni aşağıdaki oluşturulsa çalışır mı?
Kod:

Son düzenleme:
peki Sayfa8.Cells(3, 4).Value hücresindeki değer ne? ayracınız ne? birden çok kelimeyi nereden alacak?
belirtmiş oldugum değeri arayacak.

örnek cümle="toyota arka stop" cümlesini "stop toyata" şeklindede arama yapıldıgında bulsun istiyorum​

sürekli tek telime ile aram yapıyoruz. veri çok oldugu için tek tek satır satır gezmet zorumda kalıyoruz. stop toyata , toyata stop, arka stop, arka toyata gibi aramalardada verinin bulmasını istiyoruz. bu arma metni değişkenlik göstermektedir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    36.6 KB · Gösterim: 7
Arama yaptığınız butona aşağıda ki kodları yazınız.
Kod:

aşağıdaki kodu dener misiniz?
Not : SqlText kod bloğunu silip yerine aşağıdaki kod bloğu yapıştırılacak
Kod:

Son düzenleme:
eğer ilgili hücrenin boş olabilme ihtimali varsa
Kod:

Çözüm
bu arada tüm verileri excele aktarmak için aşağıdaki gibi uzun bir döngü kullanmışsınız. aşağıdaki döngü yerine
diyelim ki veriler A8 den itibaren yazılacaksa
Kod:
gibi bir kod da kullanılabilir
Kod:

Arama yaptığınız butona aşağıda ki kodları yazınız.
Kod:
hocam çok teşkkürler çalıştı. fakat veriler ieksik getiriyor bir yerse bier sorun var galiba aramış oldugum kelime "125Kt Far Tası"
budur . aradıgım kerlime "far tası","125kt far" şeklinde deniyorum veri gelmiyor. fakat "tas far" yazdıgımda geliyor.

Büyük küçük harf eşleşmesi eklendi; Kodu deneyiniz.
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri