Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
H6 gerek yoktu eski haline geri getirdim elinize sağlık ama formül epeyce karışmış.kontrol edermisiniz
Sanırım siz +çoketopla diye uzatırken formüller yanlış rakamları üst üste topluyor. Bu da sıkıntı olacak..kontrol edermisiniz
Malesef hocam Sayfa2 H1 hücresine rakam girdiğimde orada hala 10 yazıyor.
Belirli tarihi alacak. 01.01 in altında ise h1Tablonuzda H1-J1-L1-N1-P1-R1 hücrelerinizde tarihler var
Tablonuzda toplaçarpım ile yapmak istediğiniz
örnekte
marmar-istanbul ve h1:r1 deki tarihlerin hepsini topla çarpım sonucunu alacak sonuç 0 ise 10 yazacak
yoksa h1:r1 hücrelerinden belli bir tarihimi alacak ??
Ekli dosyayı görüntüle 23291
Hocam son bir işim kaldı yardımcı olur musun üst mesjda yazdım toplamayla alakalı.Sayın emre_44 ben halen sayfa1 h1:r1 tarih kısmında ne yapmaya çalıştığımızı anlayamadım
formülde çözüm arayan kişilerinde konuyu anlaması gerekir. anladığım kadarı ile kontrol edermisniz
sayfa1 G sütununda 10 yazanların toplamınımı almak istiyoruzHTML:
Bu formül formülle 10 yazılan yerleri toplamıyor onun çözümü nedir peki ? G5 hücresine yazdım toplamıyor.
Evet onlar oraya formül sonucu 10 olarak yazdırdığımız için benim formül onları görmüyor dolayısıyla da toplamıyor.sayfa1 G sütununda 10 yazanların toplamınımı almak istiyoruz
HTML:
Evet onlar oraya formül sonucu 10 olarak yazdırdığımız için benim formül onları görmüyor dolayısıyla da toplamıyor. Hemde
=EĞER(H1="AY SONU";"0";ETOPLA(G6:G106;10;G6:G106))
formül olmadımı olmadı ise hatalı olan örnek ekleyinEvet onlar oraya formül sonucu 10 olarak yazdırdığımız için benim formül onları görmüyor dolayısıyla da toplamıyor
Aslında asıl amacım d6:d106 satırları dolu ise g6:g106 daki rakamları toplatmak. Benim formül çalışıyor fakat 10 yazdırdıklarımızı toplamıyor. Yani formülle 10 yazdırdıklarımızı saymıyor.formül olmadımı olmadı ise hatalı olan örnek ekleyin