• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çoketopla ile Metin İçeren Hücrelerde "Benzersiz" Toplam Alma Krizi (Office 365)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

suleymanboz

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar herkese, hayırlı işler.
Şirketin hammadde raporlamasında bir yerde tıkanıp kaldım. Bir tablomuz var; A sütununda fatura açıklamaları yer alıyor ve bu açıklamaların içinde "Yedek Parça - 102", "Yedek Parça - 105" gibi metinler geçiyor. B sütununda ise tutarlar var. ÇOKETOPLA ile içinde "Yedek Parça" geçen satırları toplayabiliyorum (Yedek Parça mantığıyla) fakat benim istediğim şey çok daha spesifik: Açıklamasında "Yedek Parça" geçen ancak fatura numarası (C sütunu) benzersiz (unique) olan satırların toplamını almak istiyorum. Yani aynı fatura numarasına ait mükerrer satırları toplama dahil etmeyecek, sadece ilk gördüğü benzersiz faturanın tutarını toplayacak. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Makrosuz, yeni nesil dinamik dizi fonksiyonlarıyla (benzersiz, filtre vb.) bunu tek bir hücrede nasıl çözebiliriz?

Deneyiniz.
HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron hocam, hızınıza gerçekten yetişilmiyor, konuyu açmamla kapatmanız bir oldu, Vermiş olduğunuz fonksiyon kurgusu tam istediğim gibi nokta atışı çalıştı. Yapay zekanın düz ÇOKETOPLA formülleriyle döngüsel mantık hatasına düşüp işin içinden çıkamadığı bu krizi, modern Excel fonksiyonlarıyla tek hücrede çözmüş olduk. Şirketin hammadde raporlamasındaki büyük bir dertten beni kurtardınız. Emeğinize, ellerinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri