matrakkisi
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 4
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar öncelikle herkese,
VBA üzerinden CheckBoxlar'ımı tiklediğim vakit, Exceldeki belirli hücrelere tik atmasını istiyorum.

Ancak her seferinde hücreye adıyla beraber bir CheckBox ekleniyor ve her seferinde yeni bir checkbox ekleniyor.

Alttaki resim de her tıkta yeni üretilmesini gösteriyor.

Her tıkta yeni üretilmeyen ve de Onay Kutusu adında olmayan sadece sade bir checkbox kullanmak, VBA üzerinden tiklediğimde oradan da tiklenmesini görmeyi istiyorum. Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı beklerim.
Kodum da aşağıdaki gibidir.
Private Sub Checkbox1_Click()
Dim ws As Worksheet
Dim cellCheckBox1 As CheckBox
' Set the worksheet
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("Sayfa1")
' Access the checkbox within cell E6
Set cellCheckBox1 = ws.CheckBoxes.Add(Left:=ws.Cells(6, 5).Left, Top:=ws.Cells(6, 5).Top, Width:=ws.Cells(6, 5).Width, Height:=ws.Cells(6, 5).Height)
' Synchronize the checkbox value with Checkbox1 on the UserForm
cellCheckBox1.Value = Me.CheckBox1.Value
End Sub
VBA üzerinden CheckBoxlar'ımı tiklediğim vakit, Exceldeki belirli hücrelere tik atmasını istiyorum.

Ancak her seferinde hücreye adıyla beraber bir CheckBox ekleniyor ve her seferinde yeni bir checkbox ekleniyor.

Alttaki resim de her tıkta yeni üretilmesini gösteriyor.

Her tıkta yeni üretilmeyen ve de Onay Kutusu adında olmayan sadece sade bir checkbox kullanmak, VBA üzerinden tiklediğimde oradan da tiklenmesini görmeyi istiyorum. Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı beklerim.
Kodum da aşağıdaki gibidir.
Private Sub Checkbox1_Click()
Dim ws As Worksheet
Dim cellCheckBox1 As CheckBox
' Set the worksheet
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("Sayfa1")
' Access the checkbox within cell E6
Set cellCheckBox1 = ws.CheckBoxes.Add(Left:=ws.Cells(6, 5).Left, Top:=ws.Cells(6, 5).Top, Width:=ws.Cells(6, 5).Width, Height:=ws.Cells(6, 5).Height)
' Synchronize the checkbox value with Checkbox1 on the UserForm
cellCheckBox1.Value = Me.CheckBox1.Value
End Sub
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.