• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Checkbox seçimine göre komut çalıştırma

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar değerli hocalarım. Elimde 6 buton var. Bu 6 butondan 5'i ayrı ayrı buton ve farklı sayfaları yazdırıyorlar. 6. buton ise bu 5 butonun birleştirdim call komutu ile tüm sayfaları yazdırıyor. Butonlar yerine checkbox seçimleri ile sayfaları yazdırabilmem mümkün müdür?

Konu Sahibi
Sanırım bir yerde yanlış yapıyorum.
For Each a In Me.Controls
If TypeName(a) = "CheckBox" And a = True Then
Call macroadi
End If
Next
kalın olan kısımda hata veriyor. Burda ne tür bir değişiklik yapmam gerekiyor acaba.

Sn Ali ÖZ'ün koduna ufak bir ek yaptım. CheckBoxların caption özelliklerine yazdıracağınız sayfanın adını yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sn. Alicimri teşekkür ederim. Peki peki sayfa değil de başka işlem yaptırmak istersek nasıl çözüm üretebilirim. (örneğin kod çalıştırma, başka dosya açtırma gibi. )
Deneyip dönüş yapacağım ayrıca

Konu Sahibi
yine aynı yerde hata veriyor. Sanırım ben birşeyleri yanlış yapıyorum. İlerleyen zamanlarda orijinal dosyayı yükleyerek deneyebiliriz şu an veri silip düzenleyip gönderemiyorum maalesef.

Eğer CheckBoxların Caption özelliğine (yani görünen etiketine) yazdıracağın sayfanın adını yazarsan (Sayfa1 gibi) sorun çıkmaz.
Yine Makro çalıştırmak için kullanacaksan CheckBoxların Tag özelliğine makro adını yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hocam müsait bir zamanda örnek dosyayı yükleyeyim bu şekilde çözüme ulaşamadım.

Geri