• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Cari takipli tahsilat programi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bygantar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
konu ekinde hali hazırda kullandığım bir tahsilat programın var ancak cari takibide yapmak istiyorum
cari sekmesinde dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım
yardımlarınızı talep ediyorum
saygılarımla

Çözüm
ustad ekteki gibi talep etmiştim işaretli olan listbox1 de mükellefler 2. sıraya gelse yeterli kolay ise yapalım ugraştırcaksa sonraki konuda bakalım, yıl ile ilgili filtreyide ne zaman müsait olursanız üstad acelesi yoktur. Düzenlemeyi ekteki dosyadan yaparsanız iyi olur bazı değişiklikler yaptım kendimce
bygantar son istediğinizi hazır. Yılı ben ayarlayacağım. Diğerinizde sizden bilgi bekliyoruz.
Merhabalar
konu ekinde hali hazırda kullandığım bir tahsilat programın var ancak cari takibide yapmak istiyorum
cari sekmesinde dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım
yardımlarınızı talep ediyorum
saygılarımla

Sayın Bygantar sorunuzu okudum ama herhangi bir borç alacak takibi yapabilecek bir cari kart alan tasarlamadığınız için bende tahmin yürütmeden kısa bir çözüm yaptım. Umarım içinizi görür. Sorularınız ekleme çıkartma yapmak isterseniz yardımcı oluruz. Allaha emanet olun.

Konu Sahibi
valla bu tahsilat dökümlerini useformda göstertmek hiç aklıma gelmemişti aslında yapmak istediğim şey bu değil ama bu ek bişey olmuş ve 10 numara olmuş :)) ben tahsilat sekmesinde mükellef süzdürürerek görüyordum ve zor oluyordu. ayrıca mükelleflere ait mükellef seçinde borç tahakkukları ve tahsilatları toplu olarak görülsün istediydim. bununla ilgili bir tasarım kafamda toparlayamadım aslında birşey hazırlıyım üstüne konuşalım o zaman olur mu üstad..bu eklenti içinde çok teşekkür ederim

valla bu tahsilat dökümlerini useformda göstertmek hiç aklıma gelmemişti aslında yapmak istediğim şey bu değil ama bu ek bişey olmuş ve 10 numara olmuş :)) ben tahsilat sekmesinde mükellef süzdürürerek görüyordum ve zor oluyordu. ayrıca mükelleflere ait mükellef seçinde borç tahakkukları ve tahsilatları toplu olarak görülsün istediydim. bununla ilgili bir tasarım kafamda toparlayamadım aslında birşey hazırlıyım üstüne konuşalım o zaman olur mu üstad..bu eklenti içinde çok teşekkür ederim
Rica ederim. Diğeri içinde bir taslak hazırlayın takıldığınız yerde yardımcı olalım İnşallah.

Konu Sahibi
üstad bu arada tahsilat yapmak istersen combobox1 de mükellef seçtiğimde hata veriyor dosya listbox1 e göre senin yaptığın düzenlemede listeliyor bunu comboboxta mükellef seçimi yaparken bu tahsilat dökümlerini listeletebilrimiyiz. birde listbox1 i sırasıyla "sıra no- mükellef adı -tarih-makbuz no şeklinde listeletebilirmiyiz ?

üstad bu arada tahsilat yapmak istersen combobox1 de mükellef seçtiğimde hata veriyor dosya listbox1 e göre senin yaptığın düzenlemede listeliyor bunu comboboxta mükellef seçimi yaparken bu tahsilat dökümlerini listeletebilrimiyiz. birde listbox1 i sırasıyla "sıra no- mükellef adı -tarih-makbuz no şeklinde listeletebilirmiyiz ?
bygantar eğer VBA ya girerseniz göreceksiniz. Kodun tamamı ComboBox1_Change olayı içinde çalışıyor Listbox ile alakalı değil. Hatayı ben almıyorum. Daha detaylı yazabilir misiniz?
Sıralamayı sizin istediğiniz gibi hazırlayayım. "sıra no- mükellef adı -tarih-makbuz no şeklinde

şu şekilde hata veriyor bende
dosya değilde başka bir sorun olabilir mi acaba
bygantar sizin istediğiniz gibi sıralama düzeltilmiş ve hata giderilmiştir. Kontrolünüzü bekliyorum.

Konu Sahibi
Üstad sıralamadan kastım senin yaptığın listbox2 değildi senin yaptığın güzeldi, yukarıda listbox1 var ya ordaki sıralamayı kastetmiştim yani yani listbox2 eski haline gelsin listbox2 nin şuanki sıralaması listbox1 de görünsün istemiştim, hep comboboxtan mükellef seçinde hemde listbox1 de herhangi birirne tıklayınca o kişiye ait tahsilatları gösteriyor ancak listbox1 karışık olduğu için hangi tahsilat kime ait belli değil bunuda ayarlayabilirsen sana zahmet diğer talebim için bi toparlayıp ayrıca konu açıyım diyorum dediğim güncellemeyide yapabilrisek şuanki haliylede güzel olacak

Konu Sahibi
üstad birde orjinal dosyamda 3 yıllık veri var işaretlediğim yerde yıl bazında süzdürme yapabilirmiyiz yani seçtiğim yıla göre bu tahsilatları gösterse birde bunun içinde tümü diye bir seçenek olsa

üstad birde orjinal dosyamda 3 yıllık veri var işaretlediğim yerde yıl bazında süzdürme yapabilirmiyiz yani seçtiğim yıla göre bu tahsilatları gösterse birde bunun içinde tümü diye bir seçenek olsa
bygantar Yıl için sonra bakar ve yaparım ama sıra numarası zaten sizin dediğiniz listedeki sırası ile geliyor. Ne istediğinizi anlamadım.

Konu Sahibi
ustad ekteki gibi talep etmiştim işaretli olan listbox1 de mükellefler 2. sıraya gelse yeterli kolay ise yapalım ugraştırcaksa sonraki konuda bakalım, yıl ile ilgili filtreyide ne zaman müsait olursanız üstad acelesi yoktur. Düzenlemeyi ekteki dosyadan yaparsanız iyi olur bazı değişiklikler yaptım kendimce

bygantar son istediğinizi hazır. Yılı ben ayarlayacağım. Diğerinizde sizden bilgi bekliyoruz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri