• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ÇAPRAZARA (XLOOKUP) #YOK Hatası Veriyor Ama Veri Hücrede Var! Gizli Karakter ve Boşlukları Hücreyi Bozmadan Nasıl Eşleştirebilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bertan3687

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Katkı
%0.00
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar delirmek üzereyim, sabahtan beri basit bir eşleştirme formülüyle uğraşıyorum.
Farklı bir muhasebe programından Excel'e veri çektim. A sütununda fatura numaraları var. Diğer sayfadan bu fatura numaralarına göre ÇAPRAZARA veya DÜŞEYARA yapmaya çalışıyorum. Formül ısrarla #YOK (#N/A) hatası döndürüyor. Ama gözümle bakıyorum, aradığım fatura numarası diğer sayfada birebir var!
KIRP (TRIM) formülünü denedim, TEMİZLE (CLEAN) formülünü denedim yine yemedi. Hücrenin içine çift tıklayıp Enter yapınca formül çalışıyor ama 50 bin satır var, tek tek çift mi tıklayacağım? Hücrelerin sonunda görünmeyen gizli karakterler veya sıfır genişlikli boşluklar (webden gelen non-breaking space) var sanırım. Tüm sütundaki verilerin yapısını, biçimini ve sayı/metin formatını bozmadan, formülün içinde bu gizli karakterleri nasıl bypass edebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Arkadaşlar delirmek üzereyim, sabahtan beri basit bir eşleştirme formülüyle uğraşıyorum.
Farklı bir muhasebe programından Excel'e veri çektim. A sütununda fatura numaraları var. Diğer sayfadan bu fatura numaralarına göre ÇAPRAZARA veya DÜŞEYARA yapmaya çalışıyorum. Formül ısrarla #YOK (#N/A) hatası döndürüyor. Ama gözümle bakıyorum, aradığım fatura numarası diğer sayfada birebir var!
KIRP (TRIM) formülünü denedim, TEMİZLE (CLEAN) formülünü denedim yine yemedi. Hücrenin içine çift tıklayıp Enter yapınca formül çalışıyor ama 50 bin satır var, tek tek çift mi tıklayacağım? Hücrelerin sonunda görünmeyen gizli karakterler veya sıfır genişlikli boşluklar (webden gelen non-breaking space) var sanırım. Tüm sütundaki verilerin yapısını...
burada sadece FT olan da sorun vardı ona göre yardımcı kolonla bir çözüm buldum.
ctrl + h boşluk sil işe yaramıyor nedense aynalamadım.
kaynak verideki formülü kendinize göre değiştirip uygulayabilirsiniz.

Verileri aldığınız program DAMGA(160) karakterini ( bölünemez boşluk )ekliyor verinin sonuna. bundan kurtulmak için yardımcı sütun ile YERİNEKOY işlevi kullanarak temizleyebilirsiniz. Veri çok büyük ve formül sonrasında yavaşlama olursa powerquery alternatifini de deneyebilirsiniz.
Güncelleme : sayın SNNAY çözümü eklemiş. İlk anda "yardımcı sütun" demiştim ama aslında gereksizdi. Dosyayı ağırlaştırmıyor ise çözüm tamamdır.

Son düzenleme:
KIRP (TRIM) formülünü denedim, TEMİZLE (CLEAN) formülünü denedim yine yemedi. Hücrenin içine çift tıklayıp Enter yapınca formül çalışıyor ama 50 bin satır var, tek tek çift mi tıklayacağım? Hücrelerin sonunda görünmeyen gizli karakterler veya sıfır genişlikli boşluklar (webden gelen non-breaking space) var sanırım. Tüm sütundaki verilerin yapısını, biçimini ve sayı/metin formatını bozmadan, formülün içinde bu gizli karakterleri nasıl bypass edebiliriz? Yardımlarınızı bekliyorum.
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
365 Kullanıcıların için bi alternatif:

HTML:
Kod:

Bu da doğru sonuç veriyor sanırım.

HTML:
Kod:

1789762376225.png

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Hocalarım hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık.
Galapagos hocam, sorunun kaynağını tam nokta atışı tespit etmişsiniz. Web tabanlı sistemden geldiği için arkasına DAMGA(160) ekliyormuş, sayenizde mantığını da öğrenmiş oldum.
SNNAY hocamın paylaştığı YERİNEKOY mantığıyla hazırlanan formül, Office 2024 sürümümde tam istediğim gibi veriyi bozmadan hatasız çalıştı ve 50 bin satırlık dertten beni kurtardı. askan hocam ve Galapagos hocam sizin de alternatif formül ve 365 desen çözümleriniz çok değerli, arşivime ekledim.
Hepiniz hakkınızı helal edin, hayırlı forumlar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri