• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ÇAPRAZARA (XLOOKUP) Formülü ile İki Farklı Kriteri Eşleştirerek Veri Getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

barson

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar, düşeyara formülünün yerine artık ÇAPRAZARA (XLOOKUP) kullanmaya başladım ve gerçekten çok pratik. Fakat şu an bir yerde tıkandım. Bir tablodan veri çekeceğim ama sadece "Adı Soyadı" sütununa bakması yetmiyor; hem "Adı Soyadı" hem de yanındaki "Şehir" sütunu eşleşiyorsa karşısındaki maaş bilgisini getirmesini istiyorum. ÇAPRAZARA formülüyle birden fazla kritere (şarta) göre arama yapmanın en temiz ve pratik yolu nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
kutuka uka hocam selamlar, elinize ve emeğinize sağlık.Gönderdiğiniz dosyayı indirdim ve kendi orijinal tabloma da uyarlayarak test ettim. Tam olarak aradığım ve istediğim mantık buydu. İki kriteri aynı anda sorgulatmayı ÇAPRAZARA ile bu şekilde temiz bir şekilde çözebilmek beni büyük bir dertten kurtardı. Yardımlarınız ve hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri