• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çalıştığım dosyaların sürekli D diskine kopyalanması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nunu446

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2019 EN
Konu Sahibi
Merhaba, iş yerimde müdürümün bilgisayarına bağlı bir paylaşılan klasör ( Shared Folder ) mevcut ve bütün çalıştığımız dosyalar bu klasörde, bu klasörü 4 bilgisayar bağlı, mesela yanlışlıkla bir dosyanı sildiğimde, onu geri getirmek mümkün değil, bunun için paylaşılan klasörü bilgisayarın D diskine otomatik kopyalamak mümkün mü?

Çözüm
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Az önce paylaştığım kodlarda srcFolderPath ve trgFolderPath tanımlamaları yaparken tanımlamaların başında tırnak işareti olmaması gerekiyor.
Ayrıca kodu denemeden ezbere yazmıştım. fso.CopyFile yönteminde...
Selam @nunu446 arkadaşım
Öncelikle paylaşılan ana klasörün oldugu bilgisayardan kulanıcılara gir ordan masa üstü klasörüne sağ tıkla ordanda özelikler de yukarıda konum yazan yere bas C:\Users\TekniServis\Links çıkacak orda C yazan yeri sil D yap yani D:\Users\TekniServis\Links şeklinde yaparsan hem masa üstündeki herşey hemde ortak klasörün D diskinde güvende olacaktır.

Konu Sahibi
Selam @nunu446 arkadaşım
Öncelikle paylaşılan ana klasörün oldugu bilgisayardan kulanıcılara gir ordan masa üstü klasörüne sağ tıkla ordanda özelikler de yukarıda konum yazan yere bas C:\Users\TekniServis\Links çıkacak orda C yazan yeri sil D yap yani D:\Users\TekniServis\Links şeklinde yaparsan hem masa üstündeki herşey hemde ortak klasörün D diskinde güvende olacaktır.
Kullanıcıya nerden giricem?

Konu Sahibi
Müdürün bilgisayarına dokunmadan yapmak mümkün değil mi? Anlar falan, işsiz kalmayalım.

Bir defaya mahsus olmak üzere;
Farklı Kaydet>Araçlar>Genel Seçenekler tıklayın,
Çıkan pencerede Her zaman yedekleye tik koyun ve kaydet deyin.
Oluşan yedek dosyasını da özelliklerden gizli yapın.
Orjinal dosyanın başına bir iş gelirse oluşan Yedek......... .xlk dosyasını açıp istediğiniz formatta kaydedip devam edersiniz.

1625034243289.png

Merhaba, iş yerimde müdürümün bilgisayarına bağlı bir paylaşılan klasör ( Shared Folder ) mevcut ve bütün çalıştığımız dosyalar bu klasörde, bu klasörü 4 bilgisayar bağlı, mesela yanlışlıkla bir dosyanı sildiğimde, onu geri getirmek mümkün değil, bunun için paylaşılan klasörü bilgisayarın D diskine otomatik kopyalamak mümkün mü?
Dosyaları bilgisayarınıza düzenli aralıklarla kopyalamak sizin için çözüm olacaktır. Her zaman onunla uğraşmak istemiyorum derseniz;

HTML:
Kod:
Yukarıdaki kod ile otomatik yapabilirsiniz.

Bilgisayarda masa üstünde kulanıcı adıyla yazılı dosya var o kulanıcılar dosyası
yada bilgisayarıma gir odan C sürücüsüne tıkla orda kulanıcılar ortak diye iki dosya var sen orda bilgisayarın isminin yazılı oldugu klasörü sec acilinca karsına cıkar

Konu Sahibi
Bir defaya mahsus olmak üzere;
Farklı Kaydet>Araçlar>Genel Seçenekler tıklayın,
Çıkan pencerede Her zaman yedekleye tik koyun ve kaydet deyin.
Oluşan yedek dosyasını da özelliklerden gizli yapın.
Orjinal dosyanın başına bir iş gelirse oluşan Yedek......... .xlk dosyasını açıp istediğiniz formatta kaydedip devam edersiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 1763
Bu her dosyanı açıb, kaydetdikten sonra otomatik yedekler mi?

evet

Konu Sahibi
Dosyaları bilgisayarınıza düzenli aralıklarla kopyalamak sizin için çözüm olacaktır. Her zaman onunla uğraşmak istemiyorum derseniz;

HTML:
Kod:
Yukarıdaki kod ile otomatik yapabilirsiniz.
HTML:
Kod:
Böyle yaptım olmadı.

Yok hata falan olmadı, ama kopyalamadı da.
HTML:
Kod:
Klasör yollarını bu şekilde tanımladınız değil mi? Benim paylaştığım kodlarda en baştaki tek tırnak işareti kod satırını yorum satırına çevirir ve kod çalışırken dikkate almaz.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Klasör yollarını bu şekilde tanımladınız değil mi? Benim paylaştığım kodlarda en baştaki tek tırnak işareti kod satırını yorum satırına çevirir ve kod çalışırken dikkate almaz.
Bu şekilde yaptım, yine olmadı, kopyalamadı, başta tırnak işareti var.
HTML:
Kod:

Kendi bilgisayarınızın D sürücüsüne YEDEK isimli bir klasör açın.
Aşağıdak kodu boş bir modül içine yapıştırın.
Not: Dosyanız xls,xlsm veya xlsb gibi makro içerebilen formatta olmalıdır.
Dosyayı kapatırken bir kopyasını da yedek klasörüne atacaktır.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:
Bu şekilde yaptım, kaydetip, çıkdım, ama klasör içi boş, kopyalamadı.

Alttaki dosyayı deneyiniz.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Peki tüm klasörü k
Alttaki dosyayı deneyiniz.
Bunu tüm excel dosyalarına entegre etmem biraz vakit alıcaktır, 100-den fazla dosya var, paylaşılan klasörü sürekli olarak yedeklemek mümkün mü?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri