• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Çalışma Kitabını Paylaş sekmesi hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar. Excel çalışma kitabını birden fazla personel kullandığı için herkes aynı anda giriş yapsın diye Çalışma Kitabını Paylaş sekmesini kullandığımda herkes salt okunur olmadan açıp giriş yapabiliyor ancak diyelim en alttaki 18.satıra 2 kişi giriş yapıp kayıt ettiğinde ya kayıt yapanın yada diğer giriş yapan kişinin kaydının silinmesi hususunda uyarı yapıyor ve seçime göre diğerini siliyor. Bu nedenle bu durum pekte kullanışlı olmuyor.
Bunun yerine makro ile böyle bir çalışma yapılabilir mi? acaba.
Yani yetki verilen tüm kişiler salt okunur olmadan belgeyi açıp giriş yapabilsin ve kayıt ettiğinde aynı satıra giriş yapılmış ise bu satıra giriş yapılmış diye uyarı verirse girilen bilgileri kopyalayıp alttaki satırlara yapıştırırız, yada en başta giriş yaparken bu satıra giriş yapılmış diye uyarı verirse başka satıra giriş yaparız.
Bunu makroyla çözebilir miyiz?

Anladığım kadarıyla değişiklikler direk sayfa üzerinden yapılmış.
Ben ağ üzerinden 2 kullanıcı ile form üzerinden yapılan değişikliklerde sorun yaşamadım.
Dosyanız ektedir.
Sayfa üzerinden değişiklik yapma engellendi.
Algoritma değiştirilerek hızlanma sağlandı.
Tamamlandı butonu eklendi.
Bu butona verilen cevaba göre kaydı siler veya
tekrar durumuna göre kaydı yeniler yada iptal edersiniz.

Konu Sahibi
Süper olmuş sayın Balta elinize sağlık. Özellikle tekrarla durumuna göre tarihin güncellenmesi müthiş olmuş.
Sayın Balta izninizle son güncellemeyle ilişkin sizden son bir talebim olacak.
1-Öncekilerden farklı olarak tekrarlama sekmesinden herhangi bir şey seçmediğimizde kayıt etmiyor. sayın Balta. Biz tekrarlamadaki günlük detayını kullanmadığımız için bir defalık giriş yaptıklarımızda o kısmı boş bırakıyoruz. Daha öncekiler gibi tekrarlama sekmesi boş olduğunda da kayıt edecek şekilde güncellenebilir mi?
2-Eğer yormayacaksa formu aç sekmesinde zaten satır silmek için sil butonu olduğundan yanlışlıkla silme yapılmaması için yapıldı butonundan silme işlemini kaldırıp, yapıldı sekmesinin adını da Tekrarlama olarak değiştirip oraya tıkladığımızda mevcut haliyle hayırı seçtiğimizde tarih güncellemesi yaptığı gibi sadece tarih değişikliği yapabilir mi?
Eğer yoracaksa yapıldı düğmesine tıkladığımızda sil butonu aktif olarak gelmekte olup, enter tuşuyla sehven silinmemesi için iptal butonun seçili olarak gelmesini sağlarsanız yaşanabilecek sıkıntının önüne geçilmiş olur.
Son güncelleme inşallah. İlginiz alakanız ve sabrınız için Teşekkür ederim.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Kod tamam sayın Balta elinize sağlık. İlginiz, alakanız, sabrınız ve hızınız için teşekkür ederim. Hakkınız helal edin.

Konu Sahibi
Bugünden itibaren paylaşıma açıp 4 personel giriş işlemi yapıp kullanmaya başlayacağız. Konu kapatılmaz ise bir hafta sonra son durumuyla ilgili dönüş yaparım.

Konu Sahibi
G1 deki açıklamayı güncellemek istiyorum ama sayfa koruması yapıldığı için işlem yapamıyorum. Makro kodlarını da göremiyorum nasıl güncelleme yapabilirim sayın Balta

Sayfa koruma şifresi : 473
Hatalı girişleri önlemek için, değişiklik sonrası sayfayı tekrar koruma altına almayı unutmayın.
Kodlar için ise şifre yoktur.
Kodları görmek için, dosyayı paylaşıma açtıysanız paylaşımı kapatın.

Konu Sahibi
Tamam sayın Balta teşekkür ederim her şey için. Hatırlatma kurdum konuyu kapatmazsanız bir hafta sonra sonucundan bilgi vereceğim

Konu Sahibi
Program tamam sayın Balta sıkıntısız çalışıyor her şey için teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri