• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Buton İle Seçili OptionButtonu Aktif etme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi günler ; ekli dosyada 6 adet OptionButton var. Ben bunlardan herhangi birini seçtiğimde veriler suç tutanağışablon sayfasına aktrarılıyor. Daha sonra ise Ön İzle butonu ile suçtutanağışablon sayfasını önizleme yapıyorum. Benim istediğim OptionButton lardan herhangi biri seçili iken ön izle butonuna bastığımda seçili OptionButton aktif olabilir mi?. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Eğer istenen buysa
önizle butonunda pasife aldığım satırları silebilirsiniz.
Application.Run mkR(x-1) bu şekilde düzeltmeyi unutmayın. Bu önemli. Uyumuşum ben.
Kolay gelsin.
Merhaba.
Zaten seçili oluyor yada ben anlamadım.
Application.DisplayFullScreen = True alt satırına alttaki kodu ekleyin.
.
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sanırım birden fazla Şablon sayfası olacak ve Ob ile seçilen sayfa önizleme yapılacak

Konu Sahibi
Hocam Userform1 üzerindeki OptionButton lardan biri seçili iken textbox ve comboboxlarda değişiklik yaptığım zaman suçtutanağışablon sayfasına aktarım olmuyor. Tekrar OptionButton seçip ön izle yapmak gerekiyor.

Hocam Userform1 üzerindeki OptionButton lardan biri seçili iken textbox ve comboboxlarda değişiklik yaptığım zaman suçtutanağışablon sayfasına aktarım olmuyor. Tekrar OptionButton seçip ön izle yapmak gerekiyor.
Bana yazdıysanız textbox yada Comboların Change gibi eventlerine kodlar yazmalısınız.Benden bu kadar.
Kolay gelsin.

Yada son olarak resimdeki gibi yaparsınız.
Change yerine afterupdate,exit vs... olaylarınada yazabilirsiniz yol göstermek için yazdım.Her nesne için eklersiniz ben 37 olan için yazdım aynısını ekleyeceksiniz.
Screenshot 2024-08-11 193014.png

OptionButton.Click kodlarını
her biri için ayrı ayrı adlandırarak
Modüle yazın. OptionButton kodlarını OptionButton lardan temizleyin.
Böylelikle siz OptionButton u seçmiş
olsanız bile kodlar çalışmayacaktır.
Çalıştırmak istediğiniz optionbutton kodlarını
Önizleme butonundan yönetin. Buradan
ister Selec Case ile, ister If - Else If ile
ister bu makro adlarını bir diziye atayarak
basit bir döngü ile hangisi true ise çalıştırabilirsiniz.
Soru soruyorsunuz dosyada veri yok.
Bize de böyle tarif etmek düşüyor.

Konu Sahibi
Hocam dediğiniz gibi click yerine sub lar yazılmalı ve click içene bu sublar yazılmalı ama birsürü iş.Dediğim gibide iş görür tabii bence çok şeyler değişmeli.
Refaz hocam önizleme butonunda true olan optionbutton hangisi ise
ona ait kodları aktif et gibi bir kod yazılır. Bunun epeyce varyasyonu var.
Yani textboxların yada comboların herhangi bir olayına yazmaya gerek yok.
Önce ön izlemeyi yapar msgboxla
kodlar çalıştırılsın mı diye sorulur evet ise çalıştırılır değilse çıkılır.
Ön izleme dediğin de böyle olur zaten. :)

Konu Sahibi
Sayın excelsan Refaz hocanın yapmış olduğu kodu dosyaya ilave ettim. Hata veriyor.Eğerki optionbutton seçili iken Userform üzerindeki texbox ve comboboxlarda işlem yaparken seçili optionbutton aktif olabilirse işimi görür diye düşünüyorum

Evet hocam.Aklıma gelmedi bu ve ''textbox ve comboboxlarda değişiklik yaptığım zaman'' diye yazılınca böyle anladım olayı.
En başta güzelce anlatılsa idi yada bende sorun var belki bunca mesajlar yazılmayacaktı :)

Sayın excelsan Refaz hocanın yapmış olduğu kodu dosyaya ilave ettim. Hata veriyor.Eğerki optionbutton seçili iken Userform üzerindeki texbox ve comboboxlarda işlem yaparken seçili optionbutton aktif olabilirse işimi görür diye düşünüyorum
Modül değil Userform içinde olacak Sub tıklaopt() kodlar.

Konu Sahibi
Refaz hocam önizleme butonunda true olan optionbutton hangisi ise
ona ait kodları aktif et gibi bir kod yazılır. Bunun epeyce varyasyonu var.
Yani textboxların yada comboların herhangi bir olayına yazmaya gerek yok.
Ön izleme dediğin de böyle olur zaten. :)
Hocam affınıza sığınarak dedğiniz olayın nasıl yaparız dosyaya. Makro bilgim neyazıkkı çok zayıf

Hocam affınıza sığınarak dedğiniz olayın nasıl yaparız dosyaya. Makro bilgim neyazıkkı çok zayıf
Ben bir şeyler hazırlıyorum şimdi.
Dosyanızda veri olsa idi ne çalışıyor ne çalışmıyor nasıl çalışıyor nasıl çalışmıyor test etme imkanımız olurdu.
Şimdi karambole olacak biraz.
Ama hallederiz.

Optionlardan seçilmediyse mesaj verme koduda eklenip modül yerine userform içine alındı kod.

Konu Sahibi
Sayın refaz hocam yapmış olduğunuz kodu asıl dosyama uyarladım .Fakat hata veriyor.
Not :Suç tutanağı şablon sayfasında

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri