• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bulunduğu satırdan sonraki ilk kelimeyi alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar. Sizden 2 formül talebim olacak.
H sütununda 1 den fazla aynı kelimelerden var.
1- Aynı olanların en son satırının bulunduğu AD sütununa alttaki ilk kelimeye yazacak 1 formüle ihtiyacım var.
Yani İstanbul 1.İdari Dava Dairesinin son satırı olan AC9'a AC9'un altındaki ilk kelime olan İstanbul 2.İdari Dava Dairesini yazacak.
Sonucun AC sütunundaki gibi olması gerekiyor.

2- Aynı olanların en son satırına alttaki ilk kelimeden H sütununda kaç tane olduğunu AC sütununa yazacak 1 formüle ihtiyacım var.
Yani İstanbul 1.İdari Dava Dairesinin son satırı olan AC9'a AC9'un altındaki ilk kelime olan İstanbul 2.İdari Dava Dairesinden H sütununda kaç tane olduğunu yazacak Sonucun AD sütunundaki gibi olması gerekiyor.

H sütunundaki bilgileri düşeyara formülü ile alıyorum. 2 formülü 2 farklı çalışmada kullanacağım için 2 formülünde birbirinden bağımsız olması gerekiyor.
Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.

Dosyanızdaki gibi, AYNI ibareler peş peşe olacak şekilde ise,
bir çözüm resimdeki gibi olabilir...

001.png

Değerlendirme H5 : H1000 aralığında yapıldı.
AC5 hücresine yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Adetlerin yazdırılması için ise, AD5 hücresine yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Merhaba salın 52779 teşekkür ederim elinize sağlık. Asıl dosyama uygulayıp dönüş yapacağım

Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar Sayın 52779 tarafından yazılan formüller tamam ancak almak istediğim sonucu alamadım
Sizden 1 formül talebim daha var. İnşallah bu sefer istediğim sonucu alacağım.
V sütunundaki mahkeme isimleri H sütununda da var. H sütunundaki ismin üstündeki ilk mahkeme ismini R sütununa yazdıracak 1 formüle ihtiyacım var. Sonucun R sütunundaki gibi olması gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar Sayın 52779 tarafından yazılan formüller tamam ancak almak istediğim sonucu alamadım
V sütunundaki mahkeme isimleri H sütununda da var. H sütunundaki ismin üstündeki ilk mahkeme ismini R sütununa yazdıracak 1 formüle ihtiyacım var. Sonucun R sütunundaki gibi olması gerekiyor.
R sütununda ki sıralama neye göre yapılacak? H sütununda ki verilere göre hangi personel nerede görev almakta bunu mu bulmak istiyorsunuz. İsteğiniz net değil. İsim diyorsunuz hangi isim? H sütununda sadece mahkeme isimleri var

Konu Sahibi
V sütundaki İstanbul 10.idari dava dairesinin bulunduğu satırın R sütununa H sütundaki İstanbul 10.idari dava dairesinin bulunduğu satırın üstündeki ilk bilgiyi verecek sayın SNNAY.

Konu Sahibi
İstediğim örneği manuel girerek denediğimde de istediğim sonucu alamadım.
Sayın 52779 ve sayın SNNAY Teşekkür ederim

Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın 52779 uygulayıp dönüş yapacağım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri