• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bul Ekle Değiştir Sil Özellikli UserForm ile Veritabanı Oluşturma Yardımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Uzman arkadaşlar,

Bir önceki çalışma sn. halily tarafından revize edilmiştir. Bul, ekle, değiştir sil özellikleri olan bir UserForm çalışma ile firma çalışanlarına ait veri tabanı oluşturuldu. FrmFIRMA_GIRIS_CIKIS isimli UserForm ile bu firmalaradaki kişelerden hangileri, hangi tarih ve saatte tesise giriş yaptı, hangi tarihte ve saate çıkış yaptı, ne kadar süre geçirdiğinin veritabanını oluşturmak istiyorum. Senaryolar sırasıyla aşağıdaki gibidir.

1-) frmFIRMA_GIRIS_CIKIS UserFormu verileri frmFIRMA_DATA’dan okuyacak, açılışta ListView1 dolu gelmelidir.
2-) frmFIRMA_GIRIS_CIKIS UserFormundaki TextBox21 ile ara yapılacak ListView1 bilgilerden birine tıklandığında, bütün bilgiler Combobox ve TextBoxlara gelmelidir.
3-) TextBox15’e bugünün tarihi “gg.aa.yyyy” formatında 10 haneli olarak, TextBox16’ya aktif saat “hh:mm” formatında otomatik gelmeli ve TAMAM butonuna basınca veriler FIRMA_GIRIS_CIKIS sayfasına yazdırılmalıdır.
4) Aynı kayıt değişiklik için açılınca veya seçilince, bu kez TextBox17'ye aktif tarih, TextBox18'e aktif saati otomatik olarak alıp,TAMAM butonuna basınca, sayfaya iki tarih ve saatler arasında geçen zamanı hesaplayarak TextBox19'a ve sayfaya yazdırılmalıdır.

Yukarıdaki senaryoları gerçekleştirmek için çok değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla.

Çözüm
bu arada son 1 defa ne istediğinizi adım adım daha açık anlatır mısınız?
açıklamalarınız biraz kafa karıştırıcı;
ilk mesajda yazdıklarınız ile son mesajda yazdıklarınız farklı gibi geldi
isterseniz önce son mesajdakileri yapalım geriye kalanlar için yeni konu açarsınız
Not: aramalar hangi alanlar için olacak?
mevcut arama tüm satır ve sütunları içeriyor
bu kadar kapsamlı aramaya ihtiyaç var mı?
firma adı, görevli ad belki HES yada ID bile olabilir ama aşağıdaki alanlarda arama yapıp zaman kaybetmeye gerek var mı?
SGK Giriş BelgesiKimlik Fotokopisi4 Adet FotografDiploma FotokopisiAdli Sicil KaydıKan Grubu KartıSürücü Belgesi FotokopisiSağlık RaporuİSG...
1-) frmFIRMA_GIRIS_CIKIS UserFormu verileri frmFIRMA_DATA’dan okuyacak, açılışta ListView1 dolu gelmelidir.
2-) frmFIRMA_GIRIS_CIKIS UserFormundaki TextBox21 ile ara yapılacak ListView1 bilgilerden birine tıklandığında, bütün bilgiler Combobox ve TextBoxlara gelmelidir.
Bu 2si bir önceki konunuzda zaten vardı diye biliyorum?

Konu Sahibi
Günaydın Sn. Halily,

Bu benim ilk UserForm çalışmasıdır. Özellikle kod yazma konusunda da hiç bir tecrübem bulunmuyor. Daha önceki çalışmada revize ettiğiniz kodları (prosedürleri) frmFIRMA_GIRIS_CIKIS sayfası içi revize etmeye çalışsamda, müspet bir sonuç alamadım. Bu nedenle revize etmeye çalıştığım tüm kodlar(Prosedürleri) silmek durumunda kaldım.
Konunun uzmanı olarak sizden veya konuya hakim uzman arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Saygılarımla.

Konu Sahibi
Sayın Uzman arkadaşlar,

1. mesajdaki 1. ve 2. maddelerdeki senaryoları ekteki yalışmaya uygulamayı sağlayabildim.
Yeni kayıt ekle ilşe Tamam butonuna basınca FIRMA_GIRIS_CIKIS sayfasının sonuna yazdırmasını sağlayamadım.
Ayrıca 3. ve 4. mesajdaki özellikleri sağlamak için ekteki çalışmayı nasıl revize etmeliyim?

Saygılarımla.

Sayın Uzman arkadaşlar,

1. mesajdaki 1. ve 2. maddelerdeki senaryoları ekteki yalışmaya uygulamayı sağlayabildim.
Yeni kayıt ekle ilşe Tamam butonuna basınca FIRMA_GIRIS_CIKIS sayfasının sonuna yazdırmasını sağlayamadım.
Ayrıca 3. ve 4. mesajdaki özellikleri sağlamak için ekteki çalışmayı nasıl revize etmeliyim?

Saygılarımla.
Müsait olursam yarın bi bakayım.. Yoksa pazartesi işinizi çözmeye çalışırım olur mu...

Sayın Uzman arkadaşlar,

Saygılarımla.
Hocam mrblar. Çalışmanıza biraz baktım ama karmaşıklığı nedeniyle çalıştıramadım. Üzerinde vakit harcamam gerektiği için yapamadım. Ama sanırım

Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row

kodu son satıra veri ekleme konusundaki işinizi çözecektir diye düşünüyorum.

1. maddeyi anlamadım; frmFIRMA_GIRIS_CIKIS formundaki veriler neden frmFIRMA_DATA formundan alınacak?
buradaki frmFIRMA_DATA form mu yoksa kastettiğiniz FIRMA_DATA sayfası mı?

Son düzenleme:
3. maddenin de açıklanmaya ihtiyacı var
TAMAM butonuna basınca veriler FIRMA_GIRIS_CIKIS sayfasına yazdırılmalıdır.
bu cümleyi biraz daha açar mısınız?
veriler FIRMA_DATA sayfasından geliyor ama FIRMA_GIRIS_CIKIS sayfasına aktarmak istiyorsunuz
veriler en sona mı aktarılacak?

4) Aynı kayıt değişiklik için açılınca veya seçilince, bu kez TextBox17'ye aktif tarih, TextBox18'e aktif saati otomatik olarak alıp,TAMAM butonuna basınca, sayfaya iki tarih ve saatler arasında geçen zamanı hesaplayarak
Verilerin alındığı sayfa ile kaydedilecek sayfa farklı veriler FIRMA_DATA sayfasından alınıyor orada tarihle ilgili bir alan yok

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sayın Halily,

Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi için size çok teşekkür ederim.
Özetle yapılmak istenen şöyledir; frmFIRMA_DATA formu ile FIRMA_DATA(Sayfa5) sayfasına tesisimize gelmesi muhtemel kişilerin veritabanını oluşturuyoruz. Bu veritabanına kayıtlı kişilerin tesisimize hangi firmada, kimler, hangi tarih&saate giriş yapmış, hangi tarih&saate çıkış yapmış ve ne kadar süreyle tesiste kalmış, kayıtlarını FIRMA_GIRIS_CIKIS(sayfa6) sayfasına, frmFIRMA_GIRIS_CIKIS UserFormu ile oluşturmak istiyorum.
Aşağıdaki iki senaryoyu tamamlamam gerekiyor.
1-) frmFIRMA_GIRIS_CIKIS formundan Comboboxlardan seçim yapılınca, verileri FIRMA_DATA(Sayfa5) sayfasından alarak Listview hariç Textboxlar doldurulmalıdır.
2-) Eğer TextBox20'e herhangi bir veri yazıldığında, Listview verilerini FIRMA_GIRIS_CIKIS(Sayfa6) sayfasından almalı ve Listview üzerindeki verilerden birne tıklanınca, tüm UserForm nesneleri doldurulmalıdır.
UserForm ile bugüne kadar hiç çalışmadığım için bu senaryoları sonlandıramıyorum.
Ekteki çalışma üzerinden yardımcı olursanız çok makbule geçecektir.

Saygılarımla.

bu aralar pek uygun değilim, hafta sonu ilgilenmeye çalışırım

bu arada son 1 defa ne istediğinizi adım adım daha açık anlatır mısınız?
açıklamalarınız biraz kafa karıştırıcı;
ilk mesajda yazdıklarınız ile son mesajda yazdıklarınız farklı gibi geldi
isterseniz önce son mesajdakileri yapalım geriye kalanlar için yeni konu açarsınız
Not: aramalar hangi alanlar için olacak?
mevcut arama tüm satır ve sütunları içeriyor
bu kadar kapsamlı aramaya ihtiyaç var mı?
firma adı, görevli ad belki HES yada ID bile olabilir ama aşağıdaki alanlarda arama yapıp zaman kaybetmeye gerek var mı?
SGK Giriş BelgesiKimlik Fotokopisi4 Adet FotografDiploma FotokopisiAdli Sicil KaydıKan Grubu KartıSürücü Belgesi FotokopisiSağlık RaporuİSG BelgesiMeslek Yeterlilik Belgesi

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Halil Bey,

Çok özür dilerim, son mesajınıza cevap vermediğimi yeni gördüm.
Konu sayenizde çözümlenmiştir.
ALLAH sizlerden, sevdiklerinizden ve sebep olanlarda razı olsun.
Hakkınızı helal ediniz lütfen.

Saygılarımla,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri