• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bozuk yazılmış saatlerin düzeltimi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mana97

Yeni Üye
Aldığı beğeni
103
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

2023 yılında harcırah yapan personelin seyahate gidiş ve dönüş tarihlerine göre saatleri bulunmaktadır. Personel saat kısmını formatın dışında yazıyor listeye bakarsanız düzensizliği göreceksiniz. Saatleri doğru düzgün formata uygun düzeltme konusu çok uzun sürüyor şu işe bi kolay yol gösterebilir misiniz (formül - makro farketmez - yeterki çözüm olsun)

Çözüm
dışarı çıkmam gerekti tamamlayamadım
verileri e sutunundan alarak bir kısmı çözümlendi sanırım
diğerleri için fırsat olursa bakarım hocalarımız belki yardımcı olur yeşil renkli olanlar için doğru sonucun ne olduğunu siz tarif ederseniz çözüm ararız
merhabalar
örneğin
32.nci satırda muhetemelen 21:00 dır
33.ncü satır 02:34 mi yoksa 23:40mı yada 23:04 mü olduğunu nereden anlayacaz

Konu Sahibi
merhabalar
örneğin
32.nci satırda muhetemelen 21:00 dır
33.ncü satır 02:34 mi yoksa 23:40mı yada 23:04 mü olduğunu nereden anlayacaz

Hocam anlaması çok zor olan verileri hatalı kabul edip personele geri gönderiyoruz (mecburen) o sebeple "hatalı" yazabilir
ancak 2340 yazmış olsaydı 23:40 olarak kabul edebilirdik.

e ve ı sütunların da olası hatalar için örnekleme yaptım kontrol edermisiniz

Konu Sahibi
e ve ı sütunların da olası hatalar için örnekleme yaptım kontrol eder misiniz

diğer sayfada uygulayıp kontrol yaptım hocam olası diğer hataları sarıya boyadım

dışarı çıkmam gerekti tamamlayamadım
verileri e sutunundan alarak bir kısmı çözümlendi sanırım
diğerleri için fırsat olursa bakarım hocalarımız belki yardımcı olur yeşil renkli olanlar için doğru sonucun ne olduğunu siz tarif ederseniz çözüm ararız

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam "F" sutununa manuel olarak doğru sonuçları yazdım

çok fazla olasılık var
ve bu olasılıklarla da sınırlı kalmayacak devamını getiremedim malesef :(

Merhaba.

Dosyada gerçekten çok olasılık var. Tarih kesin doğru dimi, saat formatı hatalı olan.

Bu dosya bir seferde tam olmaz bence, hataların her birinin değerlendirilmesi gerek yada belli kurallarınızın olması şart.
D32 de 21 yazmış, bunu 00:21 | 02:10 | 21:00 gibi ürete biliriz.
D33 de 234 yazmış, bunu 02:34 | 23:40 olarak ürete biliriz. Tabi bu hatayı yaparken belki 24 yazacaktı 3e sehven hatalı basmış ta olabilir o_O yada sadece 23 yazacaktı da 4 e sehven bastı gibi.

Saat ve dakikayı , | . | / | gibi farklı ayraçlarla yazmış olsalar çözüm bulunabilir ama gerçekten çok fazla olasılık var :(

Bence bu bilgileri aldığınız dosyayı düzenleyelim. Personeller illaki bir form dolduruyordur yada excelde bir dosyaya yazıyorlardır. O kısmı seçimlik yapalım, Saat kısmı 1 den 24 e kadar, dakika kısmı da 1 den 60 a kadar. Böylelikle doğru veri girişini sağlamış olursunuz :D

İyi çalışmalar.

veri girişi yapılan execel sayfasında yanlış girişi engellemek belki ileriki aşamada sorununuzu çözebilir
*saat girişinin yapıldığı sütun (E sütunu seçilir)
* veri / veri doğrulama / saat / resimdeki ayarlar
bundan sonraki veri girişlerinde hatalı veri girişini engelleyecektir

1700718487623.png

Konu Sahibi
veri girişi yapılan execel sayfasında yanlış girişi engellemek belki ileriki aşamada sorununuzu çözebilir
*saat girişinin yapıldığı sütun (E sütunu seçilir)
* veri / veri doğrulama / saat / resimdeki ayarlar
bundan sonraki veri girişlerinde hatalı veri girişini engelleyecektir

Ekli dosyayı görüntüle 21926
Hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim yapmış olduğunuz formülü aktif olarak kullanıyorum en azından %90 için düzeltme yapıyor

İlgi listeleri program aracılığı ile export olarak veri çıktısı alıyorum personel web arayüzüne bilgileri giriş yapıyor excel doldurmuyorlar o yüzden düzeltme işi bilgi işlemlik o kısma dokunamıyorum
Çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri