• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bordro Sayfasındaki Verileri Liste Sayfasına Aktarmak İstiyoruz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,
Programda o ay içerisinde göreve giden personele yolluk yapılacak.
Ay içerisinde aynı personel birden fazla gün göreve gitmiş olabiliyor.
Örneğin ayın 1'inde dört personel göreve gitmiş, ayın 2'sinde 5 personel göreve gitmiş, biz ayın 1'i için bordro yapacağız ve o bordroda kimler varsa aktar butonuna tıkladığımızda veriler Liste sayfasında tarihe göre isimlerin karşısına aktarılacak. Ayın 2'si için bordro yaptığımızda o bordroda kimler varsa Liste sayfasında o tarihe göre isimlerin olduğu satıra veriler aktarılacak.
Yani bordro sayfasındaki Q1 satırındaki tarihe göre Liste sayfasında o tarihteki isimlerin olduğu satırlara veri aktarılacak.

Çözüm
Yusuf bey sizin formül yanlış sonuç getiriyordu onu düzelttim ancak onay kutusu yerine 1 ve 2 durumu getirdim. 1 derseniz derece kademe geliyor 2 derseniz siliniyor.
Konu Sahibi
Cevap için teşekkür ederim.
İsimlerle beraber Q sütunundaki verilerin de aktarılması gerekiyor.

Şöyle açayım;
Bordro sayfasındaki Q1 de bulunan tarih kontrol edilecek, Liste sayfasındaki aynı tarih sütununa veriler aktarılacak.

Aslında tam istediğimiz şu;
Biz örneğin 01.08.2022 tarihli bir bordro yaptık diyelim, aktar dediğimizde Liste sayfasındaki o tarihli sütuna (isimler kontrol edilip o isimlerin karşısına) veriler aktarılacak. Sonra 02.08.2022 tarihli bordro yaptığımızda bu kez Q1 deki tarihe göre Liste sayfasındaki ilgili tarihin olduğu sütuna aktarılacak.

Umarım anlatabilmişimdir.

Konu Sahibi
Karde
Düzenledim kontrol edip dönüş yapınız.
hocam eline koluna sağlık, çok güzel olmuş, fakat örneğin 01.08.2022 tarihli bordro verilerini aktardıktan sonra 02.08.2022 tarihli bordro yapıp aktar dediğimizde Liste sayfasında 01.08.2022 tarihine aktarılan önceki veriler silinmesin, bu mümkün mü? Çünkü esas istediğimiz bu.

Konu Sahibi
Değerli adaşım (benim adım da Yusuf) eline sağlık, tam aradığımız buydu.

Fakat şöyle bir sıkıntı var, örneğin 01.08.2022 tarihinde 5 kişiye bordro yaptık, 03.08.2022 tarihinde farklı 8 kişiye bordro yaptık diyelim, aktar dediğimizde isimleri de aktardığı için önceki bordroda olan isimler siliniyor. Bu nedenle bordro sayfasında isimler sabit olsa yani Liste sayfasına aktarılmasa, Bordro sayfasında A8:A47 sütununa onay kutusu koyulsa, kimlere bordro yapılacaksa onay kutusu işaretlense ve o onay kutusu işaretli olanların D8:D47 sütunundaki kadro dereceleri otomatik yazılsa, bir de buna bağlı olarak göster/gizle butonu olsa ve D8:D47 sütununda boş olan satırlar gizlense tam istediğimiz program olacak. Eğer bu mümkünse ve yaparsanız çok memnun olacağız.

İsimler alt alta gelse olur mu yani 5 kişiye işlem yaptınız ayın 1'i için sonra 8 kişiye işlem yaptınız ayın 2'si için son yaptıklarınız önceki kişilerin altına gelse olur mu.

Konu Sahibi
İsimler alt alta gelse olur mu yani 5 kişiye işlem yaptınız ayın 1'i için sonra 8 kişiye işlem yaptınız ayın 2'si için son yaptıklarınız önceki kişilerin altına gelse olur mu.
Yusuf kardeşim, isimlerin sabit kalması gerekir. Şöyle ki; yolluk yapılan kişiler ay içerisinde sürekli göreve çıkıyorlar. Bu nedenle aynı kişilere farklı tarihlerde yolluk yapılması gerekiyor. Örneğin bir personele belki ay içerisinde 5 kez yolluk yapılması gerekebilir.

Yusuf bey bir şey fark ettim, ilgili tarihte yolluk almayacak kişinin gün sayısı, günlük tutar vb. kısımlarını boş bırakırsanız kişiyi liste sayfasına atıyor ama alacak kısımlarını 0 yapıyor. Bu şekilde kullansanız olur mu.

Gönderdim. Bu şekilde kullanırsanız iyi olur çünkü kodlar bozuldu uğraştım ortalık karıştı.:p

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Gönderdim. Bu şekilde kullanırsanız iyi olur çünkü kodlar bozuldu uğraştım ortalık karıştı.:p
Çok güzel oldu, eline sağlık.
Bordro sayfasına onay kutusu ekledim, onay kutusu işaretli ise Personel sayfasından derece/kademesini alsın, işaretli olmayanları boş bıraksın ve yolluk yapmasın diye, fakat bazı hücrelere yok uyarısı geliyor.
Bu hatanın sebebi ne olabilir acaba?

Yusuf bey sizin formül yanlış sonuç getiriyordu onu düzelttim ancak onay kutusu yerine 1 ve 2 durumu getirdim. 1 derseniz derece kademe geliyor 2 derseniz siliniyor.

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim, şimdilik sorun görünmüyor, takıldığım yer olursa yazarım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri