• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birleştirilmiş Hücredeki Kimlik No Gizleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LİNDA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 118
  • Etiketler Etiketler
    gizleme
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
89
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba ekteki dosyamda B sütununda ikili üçlü satır birleştirilmiş bazen de tek satırda Tc Kimlik Numaraları var .Bu bilgileri C sütununa =SOLDAN(B3;3)&YİNELE("*";5)&SAĞDAN(B3;3) formülü ile gizleyerek alabiliyorum ama formül aşağı doğru çoğalttığımda ikili .üçlü birleştirilmiş veya tek satıra geçtiğinde kopyalamada sorun oluşuyor. Farklı bir çözümü var mıdır acaba ? Yardımlarınızı rica ediyorum. Not: Satır sayısı çok daha fazladır.

Çözüm
merhabalar
tek satırlık olan hücreyi (örneğin c3) kopyalayıp, özel yapıştır seçeneğinden formülleri seçerseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum1746238063532.png
merhabalar
tek satırlık olan hücreyi (örneğin c3) kopyalayıp, özel yapıştır seçeneğinden formülleri seçerseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum1746238063532.png

Çözüm
Merhaba ekteki dosyamda B sütununda ikili üçlü satır birleştirilmiş bazen de tek satırda Tc Kimlik Numaraları var .Bu bilgileri C sütununa =SOLDAN(B3;3)&YİNELE("*";5)&SAĞDAN(B3;3) formülü ile gizleyerek alabiliyorum ama formül aşağı doğru çoğalttığımda ikili .üçlü birleştirilmiş veya tek satıra geçtiğinde kopyalamada sorun oluşuyor. Farklı bir çözümü var mıdır acaba ? Yardımlarınızı rica ediyorum. Not: Satır sayısı çok daha fazladır.
Deneyiniz; B hücresine veri girdiğinizde C hücresine gizlenmiş şekilde yazar

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Zaten girilmiş olan veri varsa aşağıda ki kodu bir modüle yapıştırın ve çalıştırın tüm b sütunu verilerini c sütununa gizli olarak yazar;

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Deneyiniz; B hücresine veri girdiğinizde C hücresine gizlenmiş şekilde yazar

HTML:
Kod:

Zaten girilmiş olan veri varsa aşağıda ki kodu bir modüle yapıştırın ve çalıştırın tüm b sütunu verilerini c sütununa gizli olarak yazar;

HTML:
Kod:
Ben cevap yazarken sizden cevap geldi. sayın SNNAY çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Sorunsuz çalışıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri