• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Birden fazla yazılmış herşeyi silme ve metni sadece bir kere yazılmış olanlarla bırakma

Ahmet Bey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
👋 Merhabalar değerli hocalarım;
Paylaştığım word dosyasındaki, birbirlerinden boşlukla ayrılmış herşeyi, büyük küçük harf gözetmeden, birbirleriyle karşılaştırarak, aynı olan tüm kelimeleri, sayıları ve tüm karakterleri nasıl silebiliriz? Yani tüm metnin içindeki, tekrar eden her şeyin hepsini yok edip, sadece 1 kere yazılmış ve hiç tekrarlanmamış olanlar kalsın istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz?

AHMET MEHMET AYŞE FATMA ALİ 1900 2000 (VELİ) ahmet mehmet ayşe fatma ali 1900 2000 %100+
Mesela böyle bir metinde sonuç olarak: Sadece bir kere yazılmış olan (VELİ) %100+ kalacak ve diğer herşey silinecek.

Bunu world dosyasında yapmak mümkün değilse, excel dosyasında da yapabiliriz, ama söz konusu düz metin olduğu için, mümkünse bunu world dosyasında yapabilirsek, daha kullanışlı olacak.
Lütfen yardımcı olurmusunuz değerli üstadlarım, şimdiden çok çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Kelimeler arasına boşluk eklemeyi unutmuşum. #18 nolu mesajı değiştirdim.
Hocam; güncellemelerinizi direk dosya üzerinde yapabilmeniz için, yazdığınız makrolu örnek dosyayı ek'te gönderdim.
Makro düğmesine, makro atamasını yapamadım yani önce onu yaptıktan sonra da, TEKRARLARI SIL düğmesi, makroyu çalıştırdıktan sonra yok olmasın hocam, diğer yapılmasını istediğimiz şeyleri zaten daha önce yazmıştık hocam, tüm üstadlara saygılarımı sunarım, hayırlı akşamlar.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Makro dosya açılırken, çıkan userform üzerindeki düğmeyi tıklayınca çalışıyor.
evet hocam, userform makro düğmesine tıkladıktan sonra, düğme kaybolmadan yerinde duruyor, fakat tekrar eden kelimeler birbirleriyle kıyas edilirken, büyük küçük harf duyarlılığı olduğu için, aynı kelime eğer bir yerde küçük, bir yerde büyük yazıldıysa, aynı kelime olduğunu algılamıyor ve o kelime tekrar ettiği halde silinmiyor hocam, ayrıca sonuç olarak gelen tüm kelimelerin hepsi de birbirine bitişik yani tek kelime olarak geliyor hocam. Yani sonuç olarak, sadece makro düğmesinin kaybolmamasını halletmiş durumdayız şuan hocam.

Konu Sahibi
Alternatif

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam alternatif olarak yaptığınız bu makronunda, kaybolan veya kaybolmayan hiç düğmesi yok. Muhtemelen unutmuşsunuzdur yani ben makronuza, excelde yaptığımız gibi bir düğme atamaya çalıştım ama, word de bunu yapamadım, sonra makronuzu manuel çalıştırdım fakat sonuç da zaten doğru çıkmamıştı yani hocam.

Herneyse hocam zaten 2 gündür sizleri yeterince yorup uğraştırdım yani kusura bakmayın. Onun için en azından daha kolay yapılabilecek şekilde, başka bir yöntemle yapmanızı rica edicem ve sanırım bu sizler için zaten çok kolay olacak hocam, yapılacakları hemen bir sonraki mesajımda, ek'te yeniden paylaşacağım örnek dosya ile yazıcam hocam. Şimdilik bu kadarı da yeterli olacak değerli üstadlarım:

Konu Sahibi
👋 Yapacaklarımız bunlar:
1. Öncelikle metinde, hiçbir şey silinmeyecek yani herşey noktasından virgülüne kadar aynı yerinde kalacak.
Yapacağımız şey sadece, birbirinden boşlukla ayrılarak, küçük büyük harf farketmeden birden fazla kere yazılmış herşey, bildiğimiz standart #FF0000 RGB kodlu, koyu kırmızı renkte yazsın. Böylece birden fazla kere tekrarlanan herşeyi, hiçbiri silinmeden olduğu yerde tespit edebilelim. Ve ayrıca, dosyaya değişik kaynaklardan kopyaladığımız metin yazı tipi ve boyutu ne olursa olsun sonuç metni, Arial Narrow yazı tipinde ve 9 yazı tipi boyutunda gelsin.

2. Sayfanın sol üst köşesine, daima sabit kalacak şekilde, TEKRARLARI GÖSTER yazan bir makro düğmesi oluşturalım. Ama lütfen bu düğme, makroyu çalıştırmadan önce ve çalıştırdıktan sonra, hiçbir zaman yok olmasın yani, devamlı sol üst köşedeki yerinde çakılı sabit kalsın ve biz onu yanlışlıkla bile silemeyelim, çünkü aynı dosyanın içeriğini silip, başka metinler de kopyalayacağımız için, tüm sayfalardaki metni seçmek için CTRL+A yapıp, herşeyi seçip delete ile sildiğimiz zaman, bu makro düğmesinin de, metin ile birlikte silinmemesi gerekir.

3. ve son olarak da, TEKRARLARI GÖSTER yazan makro düğmesine bastıktan sonra, işlem bittiğinde, ekranın tam ortasına, bir bip sesi ile gelen ve içinde TEKRARLAR GÖSTERİLDİ yazan bir uyarı kutusu gelsinki, sayfalarca uzunluktaki ders notu taramasının bittiğinden, ses ve yazı uyarısı ile haberimiz olsun.

Saygılarımı sunarım değerli üstadlar (y)

Ekli dosyalar

Sorunuzun ilk şekli teknik olarak ilgimi çekmişti, biraz uğraştım. Ancak ortaya çıkan anlamsız bir metin, bu metini oluşturmanızdan muradınız neydi, merak ediyorum.

Konu Sahibi
Sorunuzun ilk şekli teknik olarak ilgimi çekmişti, biraz uğraştım. Ancak ortaya çıkan anlamsız bir metin, bu metini oluşturmanızdan muradınız neydi, merak ediyorum.
hocam unutalım inşaallah, ve hatta hiç yaşanmamış gibi düşünelim, çünkü 2 gündür sizi çok yordum yani utandım gerçekten, ama böyle olmayacağını bilseydim, böyle hayaller kurmazdım inanın yani ama işte insan konunun cahili olunca, her hayali gerçek olacak zannedebiliyor demekki yani 🤭

Benim için sorun değil, üzülmeyin, emekliyim ve buralarda hava çok sıcak, dışarı çıkamıyorum, bu işlerle vakit geçiriyorum.
#30 mesajdaki soruyu cidden merakımdan sordum.
Renklendirme dosyasına bakın bir iki sorun var ayrı "de" ve üst virgül gibi, deneyin

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Benim için sorun değil, üzülmeyin, emekliyim ve buralarda hava çok sıcak, dışarı çıkamıyorum, bu işlerle vakit geçiriyorum.
#30 mesajdaki soruyu cidden merakımdan sordum.
Renklendirme dosyasına bakın bir iki sorun var ayrı "de" ve üst virgül gibi, deneyin
hocam af buyrun çok eksikler var ama en azından biyerden başlamış olduk, ayrıca sonunda TEKRARLAR GÖSTERİLDİ yazısı gelmese de, bip sesi geliyor yani zaten yapılacak olan 3 maddedeki eksiklikleri siz de farketmişsinizdir hocam, herkese hürmetler ve hayırlı cumalar dilerim.

Sonradan aklıma geldi, tam sözcükleri aratınca,
Devleti>>>Devleti’nin
Yıldırım>>>Yıldırım’ın
şeklinde daha makul sonuç veriyor.

Ekli dosyalar

👋 Merhabalar değerli hocalarım;
Paylaştığım word dosyasındaki, birbirlerinden boşlukla ayrılmış herşeyi, büyük küçük harf gözetmeden, birbirleriyle karşılaştırarak, aynı olan tüm kelimeleri, sayıları ve tüm karakterleri nasıl silebiliriz? Yani tüm metnin içindeki, tekrar eden her şeyin hepsini yok edip, sadece 1 kere yazılmış ve hiç tekrarlanmamış olanlar kalsın istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz?

AHMET MEHMET AYŞE FATMA ALİ 1900 2000 (VELİ) ahmet mehmet ayşe fatma ali 1900 2000 %100+
Mesela böyle bir metinde sonuç olarak: Sadece bir kere yazılmış olan (VELİ) %100+ kalacak ve diğer herşey silinecek.

Bunu world dosyasında yapmak mümkün değilse, excel dosyasında da yapabiliriz, ama söz konusu düz metin olduğu için, mümkünse bunu world dosyasında yapabilirsek, daha kullanışlı olacak.
Lütfen yardımcı olurmusunuz değerli üstadlarım, şimdiden çok çok teşekkürler.
Sayın Ahmet Bey isteğinize altenetif olarak cevap verir mi bimem ama sizinle paylaşmak istedim. Aşağıdaki linki bir ziyaret edip deneyiniz.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Sn kralım önerdiğiniz sitede Türkçe harf sorunu var.
Gerçi arkadaş sonradan sorunun şeklini değiştirdi. Tekrarları silmek yerine, tekrar eden kelimelerin yazı rengini kırmızıya dönüşsün istiyor. Muhtemelen bu şekilde yaptığım çalışmada işine yaramayacak.
Benim konuyu devam ettirmekteki amacım daha sonra benzer bir soru için ip ucu olmadı

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sonradan aklıma geldi, tam sözcükleri aratınca,
Devleti>>>Devleti’nin
Yıldırım>>>Yıldırım’ın
şeklinde daha makul sonuç veriyor.
Hocam, çok değerli emeklerinizle en son güncelleştirdiğiniz bu dosya, istediğimiz sonuçlara çok yaklaşmış. Tam sonuca ulaşmak için, sadece şunlar kalmış gibi görünüyor hocam:

1.
Sizin de belirttiğiniz gibi; Devleti>>>Devleti’nin ve Yıldırım>>>Yıldırım’ın vb. gibi durumlarda, kelimenin başından sonuna kadar tam eşleşme olmadığı için, "Devleti" ile "Devleti’nin" kelimelerini, birbiriyle karıştırmaması ve eşleştirmemesi gerekiyor hocam. Çünkü kelime grubunun, başından sonuna kadar her tarafı aynı değil. Anladığım kadarıyla burada işi bozan, kelime içinde geçen ' kesme işareti. Zaten sırf bu duruma da dikkat çekmek için, dosya içindeki metne, !’^+%&/()=? kelime grubunu, ilaveten ben ekledim hocam. Ve bunu bir kelime grubu olarak görmese gerekki, metnin içinde, 2 kere yazılmış olan bunu: !’^+%&/()=? kırmızı renkte yazmıyor. Aynı şekilde, (1403). ile (1405). arasındaki karşılaştırmada da, olayı kelime bazında değil de, işaretler ve işaret dışındaki karakterler bazında aldığı için sonuç bu şekilde yanlış geliyor: (1403). ile (1405). Halbuki dediğimiz gibi, bu ikisi arasındaki tek benzeşme, sadece içeriklerdeki işaretler yani ikisi arasında, %100 tam bir eşleşme yok hocam. İşte bu konuyu dikkate alarak, dosyayı güncelleştirmemiz gerekiyor.

2. TEKRARLARI GÖSTER yazan makro düğmesinin, zemin renginin mavi yerine, #FFFFFF RGB kodlu renksiz düz beyaz, TEKRARLARI GÖSTER yazı metninin de siyah yerine, #FF0000 RGB kodlu kırmızı renkte yazsın. Ve makro düğmesine dikkat çekmek için de, sağında X olan beyaz renkteki üst bandın da, #FFFF00 RGB kodlu sarı dolgu renginde olsun.

Tüm üstadlarımıza saygı ve hürmetlerimi sunarım (y)

Geri