• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birden fazla satırı alt alta vba da kayıt etme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Benim bir yarım kalan projem vardı. Ekran görüntüsü göndermiş olduğum ürün tanımlama giriş formunda kırmızı ile işaretlemiş olduğumuz yerde (1) malzeme seçimi yaptığım zaman excel sayfası olan ürün tanımlama sayfasına alt alta kayıt yapmıyor. Sadece 1 inci ürünün kaydını yapıyor.

Ayrıca maliyet fiyat grubunda mavi ile çizmiş olduğum yerde (2) ayları seçtiğim zaman ürün fiyatlar geliyor ama ortalama fiyat seçtiğim zaman gelmiyor.

Birde bir kaç bölüm ekledim. döviz tarihi, döviz türü, döviz kuru şeklinde.

Döviz tarihini; excelde kurlistesiveri sayfasından alacak ama aynı günleri tekrar etmemesi gerekiyor.

Döviz türü; yine aynı şekilde kurlistesiveri sayfasından yada kurlistesiveri sayfasında bulunan başlıkları ;

Döviz AlışDöviz SatışEfektif AlışEfektif Satış

bunları seçim yapmamız gerekiyor.

Döviz Kuru ; ürün tanımlama giriş formunda yukarıda bulunan döviz cinsi (siyah ile çizdiğim) ve döviz tarihi ile döviz türüne göre kur bilgilerini kurlistesiveri sayfasından getirmesi gerekiyor.

Biraz karışık oldu kusura bakmayın ve sizleri de yoracak ama bunlarla ilgili desteklerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Merhaba,

Kaydetme hücreleri yanlıştı onları düzelttim.

Ama satır ekleyemedim. 2 tane kayıt yapıyor kalıyor. Denedim hata verdi bir satır için eklemem kodu gönderirseniz ona göre tekrar yapmaya çalışayım.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ek'deki dosyada userformdaki seçimleri sayfaya ekleme kısmını sorunuzdan anladığım kadarıyla yatım ...

Konu Sahibi
Merhaba,

Ellerine, emeğine sağlık. Çok teşekkür ederim.

Ayrıca maliyet fiyat grubunda mavi ile çizmiş olduğum yerde (2) ayları seçtiğim zaman ürün fiyatlar geliyor ama ortalama fiyat seçtiğim zaman gelmiyor.

Bu fiyatları excel sayfasında ki fiyat listesinden alıyor. Ortalama fiyat seçtiğim zaman fiyat listesi sayfasında ki AM sütunun daki fiyatları getirmesi gerekiyor.

Yardımlarınızı rica ederim.

Dosya ay ve yıllık ortalama fiyatlandırmalı ekdedir.

Bende çalışıyor siz yanlışlıkla ilk çalışmayı mı denediniz acaba bendeki çalışmanın fotosu ile dosyayı tekrar gönderiyorum.

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

Şu anda çalışıyor gibi ama ekran görüntüsü gönderdiğim eylül ayında problem yok ama ortalama fiyat yaptığım zaman maliyet çarpanı değişmiyor.

Ortalama fiyat yaptığım zaman birim fiyatlarını değiştirecek sonra maliyet bölümü de adet ile b.fiyatın çarpanı olması lazım ama ortalama fiyat seçtiğim maliyetler eskisi gibi eylül ayı fiyatlarında kaldı.

Sizin eski kodlar benim yazdıklarımla çakışıp hata veriyor düzeltebildiğim kadar düzelttim dosya ekdedir.

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

Evet haklısın 2 sene önce başladım daha sonra tamamlayamamıştım ama şimdi sezona yetiştirmeye çalışacağım inşallah sizlerin de yardımı ile çünkü normal excel de yaptığım zaman acayip derecede dosya çalışıyor işlem yapamıyorum.

Ellerine, emeğine sağlık. Şimdilik fiyatlarda problem yok ortalama fiyatlar geliyor.

Ürün tanımlama ile ilgili olarak bir kaç sorunum kaldı.

1. Göndermiş olduğum ekran görüntüsünde 1 numara ile işaretlediğim Döviz tarihi combobox ile KurListesiVeri sayfasında ki a sütununda ki tarihleri getirmesi gerekiyor ama aynı günleri tekrar etmeden.

2. Döviz Türü combobox ile (2) KurListesiVeri sayfasında ki döviz alış, döviz satış, Efektif Alış, Efektif satış başlıklarını getirmesi gerekiyor.

3. Son olarak 3 numara ile işaretlediğim textbox'a 1 ve 2 inci maddeleri ayrıca ekran görüntüsünde 4 numaralı çizdiğim döviz cinsini referans alarak KurListesiVeri sayfasındaki kurları getirmesi gerekiyor.

Desteklerini rica ederim.

Kur revizyonları yapılmış hali ekdedir.

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

Sen bir dahisin gerçekten çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş kurlar geliyor. Emeğine ve gönlüne sağlık.

Bu formla ilgili olarak sadece bir kaç işlem kaldı sonra bu formla işimiz bitecek inşallah.

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum;

1 ile işaretlediğim textbox'a Textbox11 deki (KDV Dahil Fiyatı) * Textbox142 (Döviz Kuru) gelmesi gerekiyor.

2 ile işaretlediğim textbox'a ise Textbox142/(1+ComboBox7%) excel de formülü bu şekilde makroda nasıl bilmiyorum. Kısaca Textbox142 de ki değerin combobox7 deki kdv ye göre hariç fiyatını bulacağız.

3 ile işaretlediğim textbox'a ise Textbox143-Textbox136 şeklinde formülleyeceğiz. Yani satış fiyatından - maliyeti çıkartıp kar tutarını bulacağız.

Desteklerini rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.

3. Maddenin mantığını anlamadım ama yinede istediğiniz şekilde yaptım .. sonuç doğruysa bu soruya çözüldü işareti koyun.

Konu Sahibi
Merhaba,

Sonuç doğru evet, 3 üncü maddenin mantığı, ürün maliyetlerini TL hesaplıyoruz zaten, yukarıda dolar ile sattığımız ürünün aşağıda kur ile çarpma işlemi yaptıktan sonra TL cinsinden satışını buluyoruz ve satış fiyatından maliyet fiyatını çıkardığımız zaman karımız ortaya çıkıyor.

Sadece düzeltmemiz gereken döviz kuru ondalıktan sonra 2 haneli geliyor onu 4 haneli yani 8,5105 şeklinde getirmemiz gerekiyor bir de yanında ki textbox141 in hesaplaması kodunda yanlışlık var sanırım 0 geliyor. Onu kar (textbox140) / satış fiyatı (textbox143)*100 şeklinde formüllememiz gerekiyor

döviz kuru bölümünedi virgülden sonraki hane sayısını düzenledim ama son mesazınızdaki (textbox140) / satış fiyatı (textbox143)*100 formülü Textbox141 e uygulayınca sonuç 0,01 oluyor her şekilde bi sorun var mı normalmi anlamadım siz inceleyin bi sıkıntı olursa bilgi verirsiniz.

Konu Sahibi
Merhaba Üstadım,

Çok teşekkür ederim ellerine sağlık.

Ben yapmış olduğun formülleri buldum ve bir kaç hesaplama hatası vardı onları düzelttim formül hatası sana yanlış söylemişim, onları düzelttim ve bir kaç textbox ve combox verilerinin excele kaydını yapmıyordu onları ekledim. Şu anda sorun yok gibi ama sadece senden bir şey rica edeceğim.

Ürün satış fiyatını girdik ve ürün seçimi yaptıktan sonra fiyat grubunu seçtik ve döviz kurunu seçtik buraya kadar her şey tamam kaydetmeden önce başka ürünü seçtiğimiz zaman yada satış fiyatını değiştirdiğimiz zaman hesaplama yapmıyor mutlaka ya fiyat grubunu yeniden seçmen gerekiyor yada kur tarihini yada döviz grubunu değiştirmen gerekiyor yeniden hesaplıyor.

Ben bunlara gerek duymadan bir tane hesapla diye bir buton koydum. Bu butona bastığımız zaman yukarı da belirtiğim yerlere girmeden güncelleyebilir mi?

Güncel ve değişiklik yaptığım dosya üzerinde olabiliyorsa yaparsan sevinirim.

Son gönderdiğiniz dosyada kodların düğmeye eklenmiş hali ekdedir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri