• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü birden çok excel dosyası açıkken, makro yavaşlaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AhmetSait

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Herkese merhaba,

Yeni bir üyeyim ve yanlış birşeyler yaparsam lütfen uyarın.
Mevcut konuları da araştırdım, konuyu açarken listelenen örnek konulara da baktım fakat sorunumun tanımını göremedim. O sebeple yeni konu açmak istedim.

Makro yazdığım bir excel dosyam var. Bu dosya tek başına çalışırken hiç bir problemim yok.
Fakat, içinde makro olmayan bir çok başka excel dosyaları açıkken, makro yazdığım excelin çalışması o kadar uzun sürüyor ki, çoğu zaman işlemi bitirmesini bekleyemeden hepsini sonlandırıp, sadece makro yazdığım exceli tekrar açıp çalıştırıyorum.

Bu konunun bir çözümü var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar.

Çözüm
Deneyiniz.
Not: page_name isimli değişken (çalışılacak sayfanın adı)
daha önceden bir başka kod içinde mutlaka tanımlanmış olmalıdır.
Aynı modül içinde kullanılıyorsa Private, Tüm modüllerde kullanılıyorsa Global olarak tanımlanmış olmalıdır.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Herkese merhaba,

Yeni bir üyeyim ve yanlış birşeyler yaparsam lütfen uyarın.
Mevcut konuları da araştırdım, konuyu açarken listelenen örnek konulara da baktım fakat sorunumun tanımını göremedim. O sebeple yeni konu açmak istedim.

Makro yazdığım bir excel dosyam var. Bu dosya tek başına çalışırken hiç bir problemim yok.
Fakat, içinde makro olmayan bir çok başka excel dosyaları açıkken, makro yazdığım excelin çalışması o kadar uzun sürüyor ki, çoğu zaman işlemi bitirmesini bekleyemeden hepsini sonlandırıp, sadece makro yazdığım exceli tekrar açıp çalıştırıyorum.

Bu konunun bir çözümü var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar.
Sorununuz muhtemelen kodlarınız içerisindeki tanımlamalardan kaynaklanıyor olabilir. Kodları görmeden bir şey söylemek zor.
örneğin; ActiveSheet.Range("A1") şeklinde bir tanımlama var ise, bu durumda diğer dosyanın aktif sayfasındaki A1 hücre değerine başvuruyor olabilir.
Ya da döngülerde satır sayısı diğer dosyalardan hesaplanıp fazlalaşabiliyordur, gibi...

Dosyanızda her yordamın başına
ThisWorkbook.Activate
yazarsanız büyük ihtimalle çözüm olur.

Konu Sahibi
Sorununuz muhtemelen kodlarınız içerisindeki tanımlamalardan kaynaklanıyor olabilir. Kodları görmeden bir şey söylemek zor.
örneğin; ActiveSheet.Range("A1") şeklinde bir tanımlama var ise, bu durumda diğer dosyanın aktif sayfasındaki A1 hücre değerine başvuruyor olabilir.
Ya da döngülerde satır sayısı diğer dosyalardan hesaplanıp fazlalaşabiliyordur, gibi...
Merhaba,
Öncelikle teşekkür ederim fakat, WorkBook un adını vermeme rağmen bir değişiklik olmadı.
Her yordamın başına ThisWorkbook.Activate deyimini de eklememe rağmen sonuç değişmedi.

Aşağıya, ilk olarak sürenin ciddi değiştiği sub ı, örnek olarak yazıyorum. Bu döngü, excel tek başına açık iken çok hızlı çalışıyor ama başka exceller açıkken belki on kat daha uzun sürüyor.

<<-- ---------------------------------------------------------------------------------->>
HTML:
C#:

Konu Sahibi
Dosyanızda her yordamın başına
ThisWorkbook.Activate
yazarsanız büyük ihtimalle çözüm olur.
Merhaba,

Öncelikle teşekkür ederim.

Hem Sizin dediğinizi hem de ilk yorumda belirtilen şeyi denememe rağmen bir değişiklik olmadı.
İlk yorumun cevabına örnek kod bıraktım. Sizin de bilginiz olsun diye ayrıca yazmak istedim.

İnşallah çözebiliriz :)

Tekrar teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Deneyiniz.
Not: page_name isimli değişken (çalışılacak sayfanın adı)
daha önceden bir başka kod içinde mutlaka tanımlanmış olmalıdır.
Aynı modül içinde kullanılıyorsa Private, Tüm modüllerde kullanılıyorsa Global olarak tanımlanmış olmalıdır.
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri