• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birçok dosyadan veri toplamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

activation

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Merhaba,

Ağ içerisindeki 2 farklı klasörde dosyalarım bulunuyor.

Örneğin E:\Ahmet klasörü içindeki Özet Rapor.xlsx dosyamı açtığım zaman, E:\Veli\Evrak\2024 içerisinde bulunan illere ait gelir-gider.xlsm dosyalarının Kasa sayfasında yer alan değerlerin yer almasını ve anlık olarak güncellenme yapmasını istiyorum.

Özet Rapor dosyası içerisinde yer alan ayların altındaki satırları,

='E:\Veli\Evrak\2024\[gelir-gider(1).xlsm]KASA'!$H5 şeklinde

tek tek elle eşleştirmek yerine, otomatik olarak eşleştirme yapmak istiyorum.

Yada daha kolay bir yolla yapılmasının da yolu gösterilebilir.

Özet rapor dosyası incelendiğinde, bu işlemi tek tek yapmanın çok zor olacağı görülecektir.

yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Ekli il dosyalarında KASA sayfasındaki Ayından ibaresini sildim. Find olayında hatalı adrese neden oluyordu.
Dosyalar aynı klasörde iken çalışıyor, aşağıdaki dosya yolunu kendinize uyarlayın.
Workbooks.Open Filename:=ThisWorkbook.Path & "/" & Cells(i, 1) & ".xlsm"

Ekli dosyalar

Dosyaları kontrol ettim ve bazı düzenlemeler yaptım.

Tüm düzenlemeler sonucunda, Özet rapor dosyasında bir sorun daha karşıma çıktı.

Klasör içindeki 4 dosyayı AKTAR butonuyla aktardım.

Daha sonra 06 - ANKARA.xlsm dosyasını sildim.

Ancak Özet Raporu tekrar açtığım ve AKTAR yaptığım zaman, ANKARA satırındaki eski verilerin halen kaldığını gördüm.

Ricam, tüm dosyaları aktardıktan sonra, dosyası olmayan illere ait satırların otomatik olarak silinmesini sağlatabilir miyiz.

Ekli dosyalar

81 il dosyasını oluşturup, Aktar butonuna bastığım zaman, arka planda dosyaları tek tek açtığı için 2 ila 3 dakika arasını buluyor.

Düzenlemenize göre yapılan işlemler için normal zaman.
Verilerinizi, ayrı dosyalar, dosyaların içinde her aya ait sayfalarda tutunca.....

Bence muhasebe programının SQL veri tabanından, dış veri al ile istediğiniz verileri saniyeler içinde alabilirsiniz. Bunun için muhasebe programının firmasından destek alına bilinir. Yada #10 mesajda belirtiğim tabloda verileri kaydederseniz, yine saniyeler içinde alabilirsiniz. Bu konuda yardımcı olurum.

#10 daki şekli Mali Müşavirime sorduğum zaman, mevcuttaki formatın daha çok kontrol sağlayacağını söyledi.

üstad, birde ekteki dosyada, gelirler kısmına 1 sütun ekledim. Döviz Cinsi kısmına denk gelen

Application.ScreenUpdating = False
If Target.Column = 6 Or Target.Column = 14 Then

kodu da

Application.ScreenUpdating = False
If Target.Column = 7 Or Target.Column = 15 Then

olarak değiştirdim. ama gelirler kısmındaki döviz cinsi kısmında kurlar gelmiyor.

nerede hata yaptım bulamadım. Yardımcı olabilir misin.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri