• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birçok dosyadan veri toplamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

activation

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Merhaba,

Ağ içerisindeki 2 farklı klasörde dosyalarım bulunuyor.

Örneğin E:\Ahmet klasörü içindeki Özet Rapor.xlsx dosyamı açtığım zaman, E:\Veli\Evrak\2024 içerisinde bulunan illere ait gelir-gider.xlsm dosyalarının Kasa sayfasında yer alan değerlerin yer almasını ve anlık olarak güncellenme yapmasını istiyorum.

Özet Rapor dosyası içerisinde yer alan ayların altındaki satırları,

='E:\Veli\Evrak\2024\[gelir-gider(1).xlsm]KASA'!$H5 şeklinde

tek tek elle eşleştirmek yerine, otomatik olarak eşleştirme yapmak istiyorum.

Yada daha kolay bir yolla yapılmasının da yolu gösterilebilir.

Özet rapor dosyası incelendiğinde, bu işlemi tek tek yapmanın çok zor olacağı görülecektir.

yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Çözüm
ilgili satırı aşağıdaki gibi değiştirin
Kod:
If CDate("15:30") < Format(tarih, "hh:mm") Then
tarih = Target.Offset(0, -5)
Else
tarih = Target.Offset(0, -5) - 1
End If
gelir-gider(1) dosyasındaki Ay tablolarınızda şehir bilgisi yok. Özet Rapor dosyasına neye göre alınacak.

Dosya isimleri ve yolları aşağıdaki gibi sistematikse
makro ile halledilebilir.
1733482393005.png

Dosya isimleri ve yolları aşağıdaki gibi sistematikse
makro ile halledilebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 30737
Genel Olarak mantık bu şekilde.

ben kısa olsun diye tek bir dosya örneği vermiştim.

Ama 2. klasör içerisinde ki dosya isimleri

E:\Veli\Evrak\2024\01 - ADANA.xlsm
E:\Veli\Evrak\2024\02 - ADIYAMANxlsm
E:\Veli\Evrak\2024\03 - AFYONKARAHİSAR.xlsm
şeklinde olacak.

Yani tek klasör içinde, farklı dosya isimleri şeklinde olacak

2025 yılnda ise yeni klasör açıp
E:\Veli\Evrak\2025\01 - ADANA.xlsm
şeklinde mi oluyor?

E:\Veli\Evrak\
kısmı sabit mi?

Her yıl için ayrı klasör, her şehir için ayrı dosya, her ay için ayrı sayfa ile gelir ve gider için ise ayrı tablo olması çok kafa karıştırıcı. Excel'de bir milyondan fazla satır var, aşağıdaki gibi tek bir tabloya Userfom ile kayıt yaparsanız daha sonra bu verileri sorgulayarak istediğiniz görüntüde alabilirsiniz.
1733495475615.png

Son düzenleme:
ayrı ayrı takip etmek istememdeki sebep, her an, her ilin gelirleri ve giderleri ile ilgili raporları, anlık olarak verebilmeyi sağlamak içindir.

sizin yapmış olduğunuz örnek güzel ama, ana rapor sistemini oluşturamadığı için, hangi ilden ne gelir gelmiş, ne masraf etmiş veya kasasında ne kalmış kısmını görmemizi sağlayamıyor.

O nedenle Özet Rapor şeklinde bir dosya hazırlamak durumunda kaldım.

ayrı ayrı takip etmek istememdeki sebep, her an, her ilin gelirleri ve giderleri ile ilgili raporları, anlık olarak verebilmeyi sağlamak içindir.

sizin yapmış olduğunuz örnek güzel ama, ana rapor sistemini oluşturamadığı için, hangi ilden ne gelir gelmiş, ne masraf etmiş veya kasasında ne kalmış kısmını görmemizi sağlayamıyor.

O nedenle Özet Rapor şeklinde bir dosya hazırlamak durumunda kaldım.
Sn Alicimri nin sunduğu şekilde de tek sayfada 81 ilin raporlarını anlık olarak alabilirsiniz.

her 2 fikre de saygım var elbette. ancak burada şöyle bir sorunum var.

muhasebe biriminde çalışan 3 muhasebeci ve 1 mali müşavir, aynı anda sizin bahsetmiş olduğunuz dosyaya veri girmek istediğinde, sadece 1 kişi işlem yapabilir halde olur. Diğer kişiler dosyada işlem yapamaz ve salt okunur halde dosyaya sadece bakabilirler. Bu da işleyişimizi yavaşlatacağı için, muhasebe elemanlarının sorumlu oldukları illere ait dosyalara veri girişlerini tek tek yapmalarını sağlamak durumundayım.

Bu durum da, beni mecburi olarak illere göre farklı dosyalar, özet için de farklı dosya oluşturmaya sevk ediyor..

muhasebe biriminde çalışan 3 muhasebeci ve 1 mali müşavir, aynı anda sizin bahsetmiş olduğunuz dosyaya veri girmek istediğinde, sadece 1 kişi işlem yapabilir halde olur.
Böylesi bir firmada muhasebe programının olması gerek, bu yaptığınız ayrıca bu işlemi mi yapıyorsunuz.
Neyse istediğinizi makro ile yapmaya çalışayım. Bu kadar çok dosyaya referans veren formüllü çözüm sorunlu olur.

Lisanslı olarak kullandığımız bir muhasebe programımız var elbette. Ancak muhasebe programlarındaki mantık dönem bazlı rapor verme olduğu için, tüm yıla ait özet bir raporlama yapamıyor maalesef. bu nedenle de mali müşavirin bile gözünden kaçabilen zamanlar söz konusu olabiliyor.

Dosyalarınız ekteki iç içe klasörleriniz gibi mi olacak.
En dıştaki klasör Veli ildeki sorumlu mu yoksa bürodaki veri giren eleman mı

Ekli dosyalar

Veli klasör ismi, örnek bir isim olsun diye yazdığım bir isim.

Dosyalarım ağda olacağı için \\192.168.1.xx şeklinde bir IP altındaki, ilgili klasörler içerisinde olacaktır..

Dosyaların yerlerinin değişebilme ihtimaline karşı, dosya yolu kısmını makro içerisinden de değiştirebilirsem daha iyi olur.

Anladım, gönderdiğim klasör dizilişine göre makroyu hazırlayayım siz dosya yollarını kendinize göre değiştirin.
Veli klasörü konusunu cevaplamamışsınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri