• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir yıl için araçları vardiyaya eşit dağıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yanginci34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
65
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar ekte örnekte manuel olarak yaptığım araçların dizilimini makro ile sırayla otomatik olarak yapabilir miyiz? Not: araç sayısı artıp eksile biliyor.

Çözüm
1 yıl için 3 araç ile en fazla dağıtılabilecek araç sayısı olan 29 araca kadar dağıtım yapılabilen örnek dosyanın son hali ektedir. Denemeler yapılabilir.

Sayın yanginci34
Eğer dosyanızın gerçek olmayan veriler girilmiş bir kopyasını sitemize yüklerseniz kodlar dosyanıza uygun olarak yeniden düzenlenip paylaşılır.
1 yıl için 3 araç ile en fazla dağıtılabilecek araç sayısı olan 29 araca kadar dağıtım yapılabilen örnek dosyanın son hali ektedir. Denemeler yapılabilir.

Sayın yanginci34
Eğer dosyanızın gerçek olmayan veriler girilmiş bir kopyasını sitemize yüklerseniz kodlar dosyanıza uygun olarak yeniden düzenlenip paylaşılır.

Çözüm
Konu Sahibi

Sayın yanginci34
Eğer dosyanızın gerçek olmayan veriler girilmiş bir kopyasını sitemize yüklerseniz kodlar dosyanıza uygun olarak yeniden düzenlenip paylaş
Elinize sağlık konu çözülmüştür.

1 yıl 52 hafta. Eğer bunun 1/4 'ü 13 olan 13 adet araç ya da 1/2 'si olan 26 adet araçla dosyamda deneme yaparsanız. hepsinin eşit olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar çalıştığını görürsünüz. Diğer sayılarda birkaç eksik veya fazla olması zaten normal bir durumdur.

Neden dosyada şifre olduğunu sormuşsunuz. Belki 100 puanlık bir çözüm olduğu içindir. :);)
Siz gece zamları eşitliği üzerine düşündüğünüz için çözüme gidemediniz. Soruyu soran kişinin tarif ettiği şekilde düşünürseniz sizde çözersiniz.

Ben eşitlemek derken ekteki örnek dosyadaki sonuca ulaşmayı anlıyorum

Bizden istenilen yılın ilk haftası 1. ile 2. araç hafta içi çalışacak, vardiya dönüşümü için Cumartesi 3. ve 4. araç devreye girecek. 2. hafta bu araçlar vardiya saatlerini değiştirecek.
3. Hafta 2. araçtan başlayacak. Hafta içi 2. ve 3. araç çalışacak Cumartesi 4. ve 5. araç devreye girecek. 4. hafta bu araçlar vardiya saatlerini değiştirecek.
5. Hafta 3. araçtan başlayacak. Hafta içi 3. ve 4. araç çalışacak Cumartesi 5. ve 6. araç devreye girecek 6. hafta bu araçlar vardiya saatlerini değiştirecek.
"
"
Son araçtan sonra da 1. araca dönülüyor. Bu şekilde yıl bitinceye kadar devam ediyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri