• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir yıl için araçları vardiyaya eşit dağıtma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yanginci34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
65
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar ekte örnekte manuel olarak yaptığım araçların dizilimini makro ile sırayla otomatik olarak yapabilir miyiz? Not: araç sayısı artıp eksile biliyor.

Çözüm
1 yıl için 3 araç ile en fazla dağıtılabilecek araç sayısı olan 29 araca kadar dağıtım yapılabilen örnek dosyanın son hali ektedir. Denemeler yapılabilir.

Sayın yanginci34
Eğer dosyanızın gerçek olmayan veriler girilmiş bir kopyasını sitemize yüklerseniz kodlar dosyanıza uygun olarak yeniden düzenlenip paylaşılır.
Konu Sahibi
Hocam ilginiz için teşekkür ederim ben bir şeyi belirtmeyi unuttum örneğin 1. araç ilk hafta pazar ile cuma arası 4- 12 2. araç ise 12-8 ikinci hafta bunlar birbirleri ile yer değişiyor ve 1. cumartesi günleri 3. araç 4-12 4. araç 12-8 yine 2. cumartesi bunlarda birbirleriyle yer değişiyor. Yani bu 4 araç 15 gün nöbet tutuyor. Sistem böyle olmalı

Konu Sahibi
Hocam zamanınızı alıyorum çok özür dilerim ben ne olmasını istediğimi tam anlatamadım hakkınızı helal edin benim manuel yaptığımda görüleceği üzere diyelim ki 1. araç 4-12 ve 2. araç 12-8 olarak yazıldı ise eğer o hafta cuma gününe kadar bunlar aynı şekilde devam eder cumartesiye de 3. aracı 4-12 ve 4. aracı 12-8 yazdık. Şimdi 2. hafta pazar günü ile cuma günü arası 1. ve 2. araç vardiya olarak yer değiştirir yani 2. araç 4-12 1. araç 12-8 olur ayrıca 2. cumartesi günü de 3. ve 4. araçlar yer değiştirir. Kısacası 4 adet araç 15 gün vardiyadadır.

Örneğin 4 araç varsa ilk hafta 1 . araç pazar-cuma vardiyasında 16:00-24:00 ise ; 2. araç 24:00-08:00 vardiyasında olacak ; 3. araç cumartesi vardiyasında 16:00-24:00 olacak ; 4. araç 24:00-08:00 vardiyasında olacak 2. hafta 1.araç ve 2.araç vardiya değişecek yani 1. araç pazar -cuma günleri 24:00-08:00 olacak 2. araç 16:00-24:00 olacak 3 araç ve 4. araçta aynı şekilde vardiya saatleri değişecek yani 3. araç cumartesi 24:00-08:00 4. araç 16:00-24:00 olacak .. Peki 1. ve 2. araçlar cumartesi 3. ve 4. araçlar Pazar-Cuma vardiyasında olacak mı? yani yer değiştirecekler mi

Konu Sahibi
Örneğin 4 araç varsa ilk hafta 1 . araç pazar-cuma vardiyasında 16:00-24:00 ise ; 2. araç 24:00-08:00 vardiyasında olacak ; 3. araç cumartesi vardiyasında 16:00-24:00 olacak ; 4. araç 24:00-08:00 vardiyasında olacak 2. hafta 1.araç ve 2.araç vardiya değişecek yani 1. araç pazar -cuma günleri 24:00-08:00 olacak 2. araç 16:00-24:00 olacak 3 araç ve 4. araçta aynı şekilde vardiya saatleri değişecek yani 3. araç cumartesi 24:00-08:00 4. araç 16:00-24:00 olacak .. Peki 1. ve 2. araçlar cumartesi 3. ve 4. araçlar Pazar-Cuma vardiyasında olacak mı? yani yer değiştirecekler mi
hayır hocam pazar cuma arası 2. hafta 1. ve 2. araçlar yer değişiyor cumartesi ise 3. ve 4. araçlar yer değişiyor. 2. haftadan sonra ise sıradaki 4 araç aynı işlemi yapıyor.

Konu Sahibi
hayır hocam pazar cuma arası 2. hafta 1. ve 2. araçlar yer değişiyor cumartesi ise 3. ve 4. araçlar yer değişiyor. 2. haftadan sonra ise sıradaki 4 araç aynı işlemi yapıyor.
Hocam çok özür dilerim toplamda 4 araç varsa tamda dediğiniz gibi 4 ten fazlaysa yani 5 araç var diyelim 3. haftadan sonra pazar cuma arası 5. araç ve 1.araç cumartesi günleri 2. ve 3. araç gibi devam ediyor.

Hocam çok özür dilerim toplamda 4 araç varsa tamda dediğiniz gibi 4 ten fazlaysa yani 5 araç var diyelim 3. haftadan sonra pazar cuma arası 5. araç ve 1.araç cumartesi günleri 2. ve 3. araç gibi devam ediyor.
İstediğiniz olay 1 yıl süresince tüm araçlara eşit şekilde vardiya dağılımı yapmaksa Vardiya1.xlsx dosyası işinizi görecektir. Fakat sizin istediğiniz şekilde olursa 4 araç için 27 günlük tur gerekiyor 5. araç 27 gün sonra vardiyaya dahil olsun istiyorsunuz 5. araç dahil olduğunda sıralamayı 5v1 2v3 6. araç dahil olunca 6v5 1v2 şeklinde devam etsin derseniz yıl sonuna kadar eşit bir dağılım olmaz. Vardiya2.xlsx dosyasında görebilirsiniz

Konu Sahibi
İstediğiniz olay 1 yıl süresince tüm araçlara eşit şekilde vardiya dağılımı yapmaksa Vardiya1.xlsx dosyası işinizi görecektir. Fakat sizin istediğiniz şekilde olursa 4 araç için 27 günlük tur gerekiyor 5. araç 27 gün sonra vardiyaya dahil olsun istiyorsunuz 5. araç dahil olduğunda sıralamayı 5v1 2v3 6. araç dahil olunca 6v5 1v2 şeklinde devam etsin derseniz yıl sonuna kadar eşit bir dağılım olmaz. Vardiya2.xlsx dosyasında görebilirsiniz
Hocam yine olmamış ben 9 araçlık örnek olarak elle yaptım ekte sunduğum şekil olması gerekli.

Bu soru, meşhur, dört renge göre, haritadaki değişik saydaki komşu ülkelerin aynı renkte olmaması sorusuna benziyor.:)
Bayağı kafa yordum, araç sayısının kaç olduğu, araç sayısının tek mi çift mi, kaç hafta olduğuna göre genel bir mantık mı kurmak gerek yoksa her durum için ayrı ayrı mantık mı geliştirmek gerek.

Konu Sahibi
Bu soru, meşhur, dört renge göre, haritadaki değişik saydaki komşu ülkelerin aynı renkte olmaması sorusuna benziyor.:)
Bayağı kafa yordum, araç sayısının kaç olduğu, araç sayısının tek mi çift mi, kaç hafta olduğuna göre genel bir mantık mı kurmak gerek yoksa her durum için ayrı ayrı mantık mı geliştirmek gerek.

Hocam son örneğime bakarsanız şöyle bir mantıkla gidiyorum ilk hafta 4 araç var 2. hafta aynı 4 araç tersyüz çevrilmiş 3. hafta sıradaki dört araç (örneğin 5 araç varsa 3. hafta pazar cuma arası 5. araç 4-12 tekrar başa dönüyor ve 1. araç 12-8 birde cumartesi 2 ve 3. araçlar ) böyle sürüp gidiyor...

Senin yaptığın dizilişe göre sonuç bu çıkıyor. Eşit sayda olmaları gerekmiyor mu?
1733991383890.png

Konu Sahibi
Senin yaptığın dizilişe göre sonuç bu çıkıyor. Eşit sayda olmaları gerekmiyor mu?
Ekli dosyayı görüntüle 30927
Hocam en yakını bu oluyor sizin bir öneriniz varmı varsa eğer tek bir koşul var araçlar 2 hafta ayı olacak şekilde olmalı örneğin 1. hafta pazar cuma arası 1. ve 2. araçlar ve cumartesi için 3. ve 4 araç yazıldıysa 2. hafta bunlar tersyüz yapıp tekrar yazılmalı. Vardiya sayısını saymıyoruz fazla mesai yi sayıyorum

Tarih, Araç No ve plaka girip DAĞIT butonuna basın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri