• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir rakamı birleştirilmiş hücreye alt alta yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
146
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
A1 deki rakamı B sütunundaki birleştirilmiş hücreye uygulamak istiyorum.
Ancak B sütununda görüldüğü üzere aradaki birleştirilmiş hücreye rakam yazmıyor ama yine de 1 sayı ekleyerek yazıyor.
B sütunundaki formülü A sütunundaki gibi birleştirilmiş hücrede rakam atlamadan aşağıya doğru yazdıracak şekilde güncelleyebilir miyiz?
Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Sayın Alpi birleştirilmiş hücre 3 veya 4 satır olsaydı nasıl olacaktı formül. değişiklikler yaptım ama olmadı

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederi sayın Alpi formüller tamam elinize sağlık
5 li için formüllerdeki 4 olan yerleri 5 yaptım ama 0,8 verdi, 6 li ıçin ise 0,66 verdi. Bende yukarıyuvarla formülü ile düzelttim.
2-3-4 lü birleştirilmiş satır formülleri birbirinden farkla yazmışsınız. Mantığı nedir. Sayı artıkça neye dikkat etmeliyim.

Teşekkür ederi sayın Alpi formüller tamam elinize sağlık
5 li için formüllerdeki 4 olan yerleri 5 yaptım ama 0,8 verdi, 6 li ıçin ise 0,66 verdi. Bende yukarıyuvarla formülü ile düzelttim.
2-3-4 lü birleştirilmiş satır formülleri birbirinden farkla yazmışsınız. Mantığı nedir. Sayı artıkça neye dikkat etmeliyim.
Birleştirilmiş hücre sayısı kaçsa parantez içindeki kısımda aynı rakamı bulmanız gerekiyor. Daha sonra yine birleştirilmiş hücre sayısına bölünmeli.

(3 + 3) / 6 = 1
Aşağı hücreye kopyalayınca 9. satır (F9) a 2 yazmak gerekiyor. Buna göre
(Satır No + 3) / 6 = 2 oluyor
Yani
(9 + 3) / 6 = 2 sonucu dönüyor.
(5 + 3) / 8 = 1

Konu Sahibi
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim sayın Alpi. Elinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri