• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir Diskteki Klasör ve Dosyaları Listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Bir dosya ve bilgi paylaşımı yapmaya niyetlenmiştim.
Paylaşacağım yazıyı da hazırlamıştım.

Konuyla ilgili, arşivimde birkaç dosya vardı ve bu dosyalarla denemeler yaptım. Hepsi de değişik yerlerde hatalar verdi. Dolayısıyla içime sinmedi, ve hocalarımızdan yeni, sağlam kod talep etmek istedim.

Konu şudur:

Bir disk veya klasördeki;
Tüm klasör veya dosyaların listelenmesi.
(Gizli dosya ve klasörler dahil. Şüphesiz bu işi yaparken hata vermemesi gerekiyor)

Hem örnek klasör, hem de örnek dosya hazırladım.

Örnek klasörün içinde, gerçekçi olması bakımında gizli klasör ve gizli dosyalar vardır. D diskinin içinde, bu klasörün olduğunu varsayabilirsiniz.

Örnek dosyadaki gibi dökülmesi gerekmektedir.

Başlık olsa da olur olmasa da olur. Hangisi kolay olursa..

Son olarak: Yol adresini kopyalayıp kodların içine yapıştırma şeklinde değil de,
klasör seçer gibi diskimizi seçersek, daha pratik olur.

Teşekkürler

Merhaba,

Bir dosya ve bilgi paylaşımı yapmaya niyetlenmiştim.
Paylaşacağım yazıyı da hazırlamıştım.

Konuyla ilgili, arşivimde birkaç dosya vardı ve bu dosyalarla denemeler yaptım. Hepsi de değişik yerlerde hatalar verdi. Dolayısıyla içime sinmedi, ve hocalarımızdan yeni, sağlam kod talep etmek istedim.

Konu şudur:

Bir disk veya klasördeki;
Tüm klasör veya dosyaların listelenmesi.
(Gizli dosya ve klasörler dahil. Şüphesiz bu işi yaparken hata vermemesi gerekiyor)

Hem örnek klasör, hem de örnek dosya hazırladım.

Örnek klasörün içinde, gerçekçi olması bakımında gizli klasör ve gizli dosyalar vardır. D diskinin içinde, bu klasörün olduğunu varsayabilirsiniz.

Örnek dosyadaki gibi dökülmesi gerekmektedir.

Başlık olsa da olur olmasa da olur. Hangisi kolay olursa..

Son olarak: Yol adresini kopyalayıp kodların içine yapıştırma şeklinde değil de,
klasör seçer gibi diskimizi seçersek, daha pratik olur.

Teşekkürler
Deneyiniz

Konu Sahibi
Emeğinize sağlık teşekkürler.
Denemeler yapıyorum. Dosya gayet güzel.

Doğrusu Kök dizini, yani D diskini tarayınca hata da verdi.

Dedim bu böyle olmayacak, zira bendeki önceki dosyalar da diskin bütününü tararken hata veriyordu.

Sonra şöyle yaptım. D diskindeki herşeyi, 0 adında boş bir klasör oluşturup, oraya taşıdım.

Ve dosyanızla listeledim. Hata vermedi.

Şimdi, bendeki önceki dosyaları da deneyeceğim bu yöntemle. Muhtemelen bu dosyalar da hata vermeyecektir.

Emeğinize sağlık teşekkürler.
Denemeler yapıyorum. Dosya gayet güzel.

Doğrusu Kök dizini, yani D diskini tarayınca hata da verdi.

Dedim bu böyle olmayacak, zira bendeki önceki dosyalar da diskin bütününü tararken hata veriyordu.

Sonra şöyle yaptım. D diskindeki herşeyi, 0 adında boş bir klasör oluşturup, oraya taşıdım.

Ve dosyanızla listeledim. Hata vermedi.

Şimdi, bendeki önceki dosyaları da deneyeceğim bu yöntemle. Muhtemelen bu dosyalar da hata vermeyecektir.
Bu şekilde deneyiniz

Konu Sahibi
Bu arada hata veren satır hep aynı
For each file ile başlayan satır

Konu Sahibi
7 nolu mesajınızdaki dosya da D diskinde hata verdi. Ama herşeyi 0 klasörüne taşıyınca hatasız çalıştı.

Bir önceki ise, ikisinde de hata vermişti.

7 nolu mesajınızdaki dosya da D diskinde hata verdi. Ama herşeyi 0 klasörüne taşıyınca hatasız çalıştı.

Bir önceki ise, ikisinde de hata vermişti.
En son paylaştığım bende hata vermedi hem klasör seçince hemde herhangi bir sürücüyü seçince içindeki dosya isimlerini listeledi

Konu Sahibi
Sadece filmlerin olduğu diskte deneme yapıyorum ama, bilemiyorum.
Program olarak hiçbir şey yok, sadece yüzlerce klasör, videolar vs.

Çözüm
Konu Sahibi
Murat hocam emekleriniz için çok teşekkürler.

İyice denemeler yapıp ondan sonra yazayım dedim.
Son durum şöyle

16 nolu dosya, diski tarıyor. Hata vermiyor. Hem de çok hızlı.

Ama

7760’ıncı satır ile
10980’inci satırların arası tamamen boş.
Yani
3219 adet satır boşluk veriyor.
Sonra devam ediyor.

Aradaki 3219 satırı silince, (yukarıya kaydırınca) neticeye baktığımda, sonuçların doğru olduğunu görüyorum.

Ama arada o kadar boşuk veriyor.

Aynı şekilde her şeyi 0 klasörüne taşıyınca böyle bir boşluk verme hatası oluşmuyor.

şu şekilde yapın A sütunundaki verileri tamamen silin sonra makroyu tekrar çalıştırın aynı boşlukları tekrar verecekmi, yada belirli uzantılı dosyaları getirtebiliriz. Örneğin .pdf,.jpg,.xlsm vb gibi hepsini taratmaya gerek yok bence

Konu Sahibi
Hocam A sütununu her seferinde siliyordum. Boşluk verme hatası oluşmuştu.

Bu şekilde de kullanabiliriz. Ama eksik dosya taraması olmamalı.

Aslında konu şu.
Ben bilgisayardaki dosya adlarının uzunluğu ile ilgili bir yazı (bilgi paylaşımı) hazırlamıştım.

Ya bugün ya da yarın konu açmayı düşünüyordum.
Fakat elimdeki dosyalar disk taramada hata verince, önce doğru çalışan dosyaya ihtiyacım oldu.

Yani bu dosya benden ziyade kullanıcılar için gerekli olacaktı.

Tabi bu arada bendeki dosyalar bile 0 klasörünü tarayınca hata vermiyormuş.

En kötü ihtimalle şu bile yapılabilir, son dosyanızın kodlarının en altına bir sıralama kodu eklenir ve boşluk sorunu da çözülmüş olur.

Ya da yazdığım yazıyı tarif ederken 0 klasörüne taşıyın diye tarif ederim.

Açacağım konudan da çok kısa bahsedeyim.

Windows’ta, bir dosya veya klasörün adının, bulunduğu konuma göre adı;
255 karakteri geçmemelidir.
Eğer geçerse hata verir.

Bunları tarif etmiştim.
Tabi tespit edebilmek için önce disk listeleyen bir dosyaya ihtiyaç vardı ve UZUNLUK formülüyle görüp sıraladıktan sonra, 255’e yakın olanların adlarını manuel değiştirilmesi gerekiyordu.

yani bende kendi disklerimi taradım ama boşluk sorunu bende oluşmadı, işlemi bitirdikten sonra boş satırları silen bir makro eklenerek boş satırlar silinebilir son olarak, dosya isimlerini manuel değilde toplu olarak istediğiniz isimle değiştiren makro uygulamaları var bu tür uygulamalardan faydalanabilirsiniz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri