• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir dilimleyiciyi 2 pivota bağlama, hücreye girilen değerin dilimleyici value olarak görülmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Seray

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba. İşyeri gizliliği dolayısıyla resim paylaşamıyorum ama nasıl yapıldığını söyleseniz yeter.
1. 2 dilimleyiciyi tek yapmak istiyorum ama bağlantılara tıklayınca ikisinde de kendi pivotu görünüyo seçeneklerde sadece.
2. Ben bi hücreye (AE5) veri doğrulama yaptım ilk birkaç harfi girince onunla başlayan firmalar altta çıkıyor. seçim yaptık ae5'te bi değerimiz var. ben bu değeri dilimleyicide seçmişiz gibi olsun istiyorum. çünkü pivot grafiğimi biçimlendirdim ve dilimleyiciden arayıp tık tık seçiyomuşum gibi yapmaya çalışıyorum. kod yazdım ama kod da grafiği biçimlendirilmemiş hale geri sokuyor. Nasıl yapılabilir bilgisi olan var mıdır?

Yardımcı olursanız çok çok sevinirim chatgpt gemini çıldırttılar beni. Kolay gelsin.

Ek: Gözünüzde canlanabilmesi için görüntüyü paylaştım.
1733480127925.png

Çözüm
tablo seçili halde dilimleyici ekleyin
dilimleyici seçili halde üstte en sona Dilimleyici sekmesi gelir
oradan rapor bağlantıları seçerek istediğin tabloları işaretleyin
Merhaba,
Bu şekilde çözüm bulmak zor,en azından gerçek veriler olmasa bile örnek bir dosya eklersen sonuca daha hızlı ulaşabilirsin.

tablo seçili halde dilimleyici ekleyin
dilimleyici seçili halde üstte en sona Dilimleyici sekmesi gelir
oradan rapor bağlantıları seçerek istediğin tabloları işaretleyin

Çözüm
Eger Pivot'un filtre bölümüne dilimleyicideki bilgiyi koyarsaniz, dilimleyici ve filtre senkron calisir.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri