• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Benzersiz (UNIQUE) ve FİLTRE Fonksiyonları ile Şarta Bağlı Alfabetik Personel Listesi Oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Levent_Y

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba hocalarım, iyi forumlar. Bir veri tablom var ve burada şubeler, personel isimleri ve satış adetleri yer alıyor. Benim yapmak istediğim şey şu: "Dinamik_Rapor" sayfasındaki B1 hücresine ben hangi şubeyi yazarsam (Örn: Kadıköy), o şubede çalışan personellerin isimlerini yinelenenleri tamamen temizleyerek (benzersiz olarak) aşağıya doğru A'dan Z'ye sıralı bir şekilde listelemek istiyorum.Gelişmiş Filtre veya Makro kullanmak istemiyorum; Office 365'in yeni dinamik dizi fonksiyonlarından BENZERSİZ (UNIQUE), FİLTRE (FILTER) ve SIRALA (SORT) formüllerini bu senaryoda iç içe nasıl kurgulamalıyım? Bir türlü doğru dizi eşleşmesini yakalayamadım. Örnek taslak dosyamı ekte paylaşıyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Korhan AYHAN hocam çok teşekkür ederim, harikasınız.
Gönderdiğiniz iç içe formül kurgusu tam olarak istediğim gibi çalıştı ve listeyi tam olarak dinamik hale getirdi. BENZERSİZ ve FİLTRE kombinasyonunu tek başıma bir türlü düzgün eşleştiremiyordum, SIRALA ile birleşince tam nokta atışı oldu. Sizi yorduk, elinize emeğinize sağlık. İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri