• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü belli günlerdeki mevcut calisanlarin ortalamasi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

alp 422

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba,
Ben bir ay icinde, pazartesiden persembeye kadar olan ve 4 ten daha fazla mevcut calisan olan günlerdeki calisan sayisinin ortalamasini bulmaya ugrasiyorum, bu konuda bana yardim ederseniz cok sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 1979
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Saygilarimla

Çözüm
Aşağıdaki formülü Deneyin ,
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sonuç =13,38462

Bu arada sn @askan 'ın kodunu kullanmak isterseniz hatalı sonuç almamak için kodu aşağıdaki gibi düzenlemeniz gerekir. Dizi formülü olduğu için Formul girişini Ctrl+Shift+Enter tuşalarına bassarak tamamlamanız gerekir.
HTML:
Kod:
HaftanınGünü fonksiyonunda Tür Belirtilmezse hafta başlangıcı Pazar 1.gün olarak dikkate alınır. Tür 2 veya 11 olarak seçildiğinde Pazartesi 1 gün olarak işlem görür. Gözden kaçırmış.
Pardon hocam bi önceki cumayıda almışım bu pazartesi-perşembe arası ortalama

HTML:
Kod:

Yazdıklarınızdan anladığım pazartesi -perşembe arası olup 4 kişiden fazla çalışılan günlerin çalışan sayıları toplamı nın , kriterlere göre çalışılan günlere göre ortalama adam sayısı. anladığıma göre yaptığım dosya ektedir.

HTML:
Kod:
Sonuç =13,38462

Bu arada sn @askan 'ın kodunu kullanmak isterseniz hatalı sonuç almamak için kodu aşağıdaki gibi düzenlemeniz gerekir. Dizi formülü olduğu için Formul girişini Ctrl+Shift+Enter tuşalarına bassarak tamamlamanız gerekir.
HTML:
Kod:
HaftanınGünü fonksiyonunda Tür Belirtilmezse hafta başlangıcı Pazar 1.gün olarak dikkate alınır. Tür 2 veya 11 olarak seçildiğinde Pazartesi 1 gün olarak işlem görür. Gözden kaçırmış.

Çözüm
HTML:
Kod:
Sonuç =13,38462

HTML:
Kod:
suskun hocam uyarın için teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi ben seriyi atladım varsayılanı aldı diye ancak pazardan başladığını atlamışım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri