• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü belli günlerdeki mevcut calisanlarin ortalamasi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

alp 422

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
Ben bir ay icinde, pazartesiden persembeye kadar olan ve 4 ten daha fazla mevcut calisan olan günlerdeki calisan sayisinin ortalamasini bulmaya ugrasiyorum, bu konuda bana yardim ederseniz cok sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 1979
Saygilarimla

Ekli dosyalar

• Ortalama.JPG
    Ortalama.JPG
    67.2 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Aşağıdaki formülü Deneyin ,
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Sonuç =13,38462

Bu arada sn @askan 'ın kodunu kullanmak isterseniz hatalı sonuç almamak için kodu aşağıdaki gibi düzenlemeniz gerekir. Dizi formülü olduğu için Formul girişini Ctrl+Shift+Enter tuşalarına bassarak tamamlamanız gerekir.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
HaftanınGünü fonksiyonunda Tür Belirtilmezse hafta başlangıcı Pazar 1.gün olarak dikkate alınır. Tür 2 veya 11 olarak seçildiğinde Pazartesi 1 gün olarak işlem görür. Gözden kaçırmış.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    97.1 KB · Gösterim: 3
Pardon hocam bi önceki cumayıda almışım bu pazartesi-perşembe arası ortalama

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    98 KB · Gösterim: 5
Yazdıklarınızdan anladığım pazartesi -perşembe arası olup 4 kişiden fazla çalışılan günlerin çalışan sayıları toplamı nın , kriterlere göre çalışılan günlere göre ortalama adam sayısı. anladığıma göre yaptığım dosya ektedir.

Ekli dosyalar

• Ortalama (1).xlsm
    22.1 KB · Gösterim: 4
Kod:
Sonuç =13,38462

Bu arada sn @askan 'ın kodunu kullanmak isterseniz hatalı sonuç almamak için kodu aşağıdaki gibi düzenlemeniz gerekir. Dizi formülü olduğu için Formul girişini Ctrl+Shift+Enter tuşalarına bassarak tamamlamanız gerekir.
Kod:
HaftanınGünü fonksiyonunda Tür Belirtilmezse hafta başlangıcı Pazar 1.gün olarak dikkate alınır. Tür 2 veya 11 olarak seçildiğinde Pazartesi 1 gün olarak işlem görür. Gözden kaçırmış.

Çözüm
Kod:
Sonuç =13,38462

Kod:
suskun hocam uyarın için teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi ben seriyi atladım varsayılanı aldı diye ancak pazardan başladığını atlamışım.

Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar, sorun çözüldü 🙂

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri