• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belirli rakamdan büyük olanlara izin vermeyen makro

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
136
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Fazla Çalışma Günleri ve Saatleri yazan SARI alandaki sütunlar için G9 ile AK39 arasına eğer 7.satırda
Diğer yazıyorsa en fazla 3 yazılmasına
H.Sonu yazıyorsa en fazla 6 yazılmasına izin verecek
R.Tatil yazıyorsa hiçbir şey yazdırmayacak,
Eğer AL deki toplam 50 saati geçiyorsa son girilen sütunu boşaltacak
Ayrıca AP deki metin değiştiğinde G9 ile AK39 arasını temizleyecek bir makroya ihtiyacım var.
Sayfa koruması 7895123. Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Teşekkür ederim Ali bey uygulayıp dönüş yapacağım

Konu Sahibi
Kodu Cetvel sayfasına uyguladım ama ekli resimdeki hatayı verdi Ali bey

Konu Sahibi
Nasıl düzeltilebilir Ali bey. Üsteki makro B sütunu dolduğunda altta 1 satır açan makro. 2 makro birleştirilebilir mi?

önceki mesajdaki kodda düzeltme yaptım deneyin.Ancak aynı aralıkta farklı görevler deolduğundan çakışma yaşayabilirsiniz

Konu Sahibi
G9 ile AK39 arasına belirtilen sayılardan yüksek ve toplamda 50 saatten fazla girilmesine izin vermiyor, bunlar tamam Ali bey
Ayrıca AP deki metin değiştiğinde G9 ile AK39 arasını temizlemiyor.

Konu Sahibi
Size zahmet söz konusu makroya AP deki metin değiştiğinde G9 ile AK39 arasını temizlemeyi de ekleyebilir misiniz? Ali bey

Konu Sahibi
Merhaba Ali bey. Kodu eklediğimde AP deki metin değiştiğinde G9 ile AK39 arasını temizliyor ancak Degup hatası veriyor. Degup dümesine tıkladığmda ise exceli kapatıyor. Ekte gönderiyorum. Kontrol eder misiniz?

Konu Sahibi
Merhaba Ali ÖZ Bey. Kodu uyguladım. İlk açtığımda AP1 değiştiğinde temizliyor. Ancak sonraki değişikliklerde temizleme yapmıyor.
Ayrıca Diğer yazdığında 3 den büyük, haftasonu yazdığında 6 dan büyük giriş yapılmasına da izin veriyor maalesef

Konu Sahibi
Bu haliyle tamam ali bey ancak bu seferde B sütunu dolduğunda alta 1 satır ekliyor ama B sütunu boşaltıldığında gizlemiyor.
Boş satırlardan 1 tanesi dolduğunda diğerlerini gizliyor.
Öncesinde boşaldığında gizlemeyi yapıyor du

Konu Sahibi
Ali bey eğer sizi yormayacaksa kodda bir değişiklik isteyebilir miyim?
Kodda izinli oldukları günleri belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Diğer yazıyorsa en fazla 3 yazılmasına
H.Sonu yazıyorsa en fazla 6 yazılmasına izin verecek
R.Tatil yazıyorsa hiçbir şey yazdırmıyor ya,
Bu satırlara mevcut halin dışında izinli olduklarını belirtmek için İ yazılmasına da izin verilebilir mi?
Yani Diğer yazıyorsa 1,2,3,İ yazılabilir
H.Sonu yazıyorsa 1,2,3,4,5,6,İ yazılabilir
R.Tatil yazıyorsa İ yazılabilir

Konu Sahibi
Her şey tamam Ali bey elinize sağlık. İlginiz, alakanız ve sabrınız için teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri