• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belirli Bir Şarta Göre Hücreleri Araya Virgül Koyarak Tek Hücrede Birleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arzengor

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
İyi forumlar herkese.
Bir sevkiyat tablom var. Sol sütunda 'Müşteri Adı', yan sütunda ise o müşteriye ait 'Giden Ürünler' yazıyor. Aynı müşteriye ait birden fazla satır var. Benim istediğim, yan tarafta makro kullanmadan, sadece formülle her müşterinin karşısına o müşteriye ait tüm ürünleri aralarına çizgi ( - ) veya virgül koyarak tek bir hücrede toplamak. Örneğin Ahmet Yılmaz'ın karşısındaki tek bir hücrede 'Klavye, Mouse, Kulaklık' yazmalı. METİNBİRLEŞTİR (TEXTJOIN) fonksiyonunu denedim ama tüm sütunu birleştiriyor, müşteriye göre nasıl filtreleyip birleştireceğimi bulamadım.

Çözüm
İyi forumlar herkese.
Bir sevkiyat tablom var. Sol sütunda 'Müşteri Adı', yan sütunda ise o müşteriye ait 'Giden Ürünler' yazıyor. Aynı müşteriye ait birden fazla satır var. Benim istediğim, yan tarafta makro kullanmadan, sadece formülle her müşterinin karşısına o müşteriye ait tüm ürünleri aralarına çizgi ( - ) veya virgül koyarak tek bir hücrede toplamak. Örneğin Ahmet Yılmaz'ın karşısındaki tek bir hücrede 'Klavye, Mouse, Kulaklık' yazmalı. METİNBİRLEŞTİR (TEXTJOIN) fonksiyonunu denedim ama tüm sütunu birleştiriyor, müşteriye göre nasıl filtreleyip birleştireceğimi bulamadım.
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
İyi forumlar herkese.
Deneyiniz;
HTML:
Kod:

Çözüm
Merhaba

Alternatif olarak
HTML:
Kod:

Aynı Müşteri Aynı üründen alırsa sadece bir kere yazar, tekrarlamaz. Tek formülle listeleme yapılmış olur.

İşinize yarar umarım.

İyi çalışmalar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri