• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belirlenen kritere göre başka bir sayfaya sonuçları aktarmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhabalar.

Konu başlığı olarak ne yazabileceğim konusunda epeyce düşündüm ama aklıma derdimi anlatacak birşey gelmedi, bu nedenle yazdığım başlık için kusura bakılmasın.

Excel ustalarından çok zor birşey isteyeceğim. Belki de isteyeceğim şeyin excelde yapılma ihtimali yoktur ama şansımı denemek istedim. Excel ustalarının yardımı ile hazırladığım dosya çok güzel oldu ve çok işime yarıyor. Fakat şimdi isteyeceğim şey de gerçekleşirse muhteşem bir program olacak.

Önce ne yaptığımı belirteyim;
Basketbol sayfasında bir maça tıklayıp Takım Seç dediğimde o satırdaki takımlar Ana sayfada D2 ve E2 hücrelerine aktarılıyor. Sonra Ana Sayfada Maçları Getir diyorum ve sonra Aktar butonuna tıkladığımda Ana Sayfadaki Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerindeki sonuçlar Basketbol sayfasındaki Z-AA-AB-AC-AD-AE sütunlarına aktarılıyor. Fakat bu işlemi tek tek yapıyorum. Yani Basketbol sayfasında takım seçiyorum ve sonra Ana Sayfada maçları getirtip Aktar diyorum, dosyada 16.000 civarı maç var. Bunları tek tek yapmak haliyle imkansız.

Olur mu olmaz mı bilemiyorum fakat istediğim şu;
Basketbol sayfasında bir butona tıkladığımda benim belirleyeceğim maç sayısına göre Ana Sayfada Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerindeki formüle/kritere göre Basketbol sayfasındaki Z-AA-AB-AC-AD-AE sütunlarına sonuçlar yazılsın. Yani ben butona tıkladığımda her satırdaki takımların bu maçtan önceki son 4 ya da son 5 ya da benim belirleyeceğim sayıdaki maça göre Ana Sayfa Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerinde belirlediğim kriterlere göre ortalamalar yazılsın.

Ana Sayfa Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerindeki kriterim ise şu;
Z17 ile AA17 ve Z19 ile AA19 aynı ise ya da Z17 AA17 den büyükse aynı şekilde Z19 AA19 dan büyükse (veya küçükse) sonuçlar Z6-AA6 ve Z18-AA18 hücrelerine yazılıyor. AB-AC hücrelerinde de aynı durum geçerli.

Ne istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

Bu kadar karışık işleme girileceğine basket sayfasından gelişmiş filtre yapılsa daha iyi olmaz mı?

Konu Sahibi
Bu kadar karışık işleme girileceğine basket sayfasından gelişmiş filtre yapılsa daha iyi olmaz mı?

Hocam gelişmiş filtre ile benim istediğim yapılabilir mi?
Aslında istediğim şeyin çok karışık ve zor olduğunun farkındayım fakat bir arkadaş "excelde imkansız yoktur" demişti. Ben de merak ettim, bu kadar karışık bir işlem yapılabilir mi acaba? Olursa dosya harika olacak, olmazsa sağlık olsun derim.

elbette yapılabilir. Ancak kullanım kolaylığı olmalı. Anladığım kadarı ile 5-10 takım ortalama vs görmek istiyorsun. Bence pratik olur

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Ustalardan bir cevap gelmediğine göre galiba bu isteğim mümkün değil.

Deneyiniz.

Konu çözüme ulaştı mı?

suz sayfası butona bastığınızda verileri otomatik süzmek
ve hesaplamak için makro kendisi kullanıyor.

Konu Sahibi
suz sayfası butona bastığınızda verileri otomatik süzmek
ve hesaplamak için makro kendisi kullanıyor.
Peki hocam aşağıdaki kodda hesaplama nerelerde yapılıyor?
Yani ben Ana Sayfada formül değiştiğimde oradan formülü otomatik mi alıyor, yoksa o formülü koda yazmak mı gerekiyor?
Çünkü bazen formülleri güncellediğim oluyor.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

formülü anasayfadan kopyalıyor.
orada değişince burda da değişir.
ama hücrelerin yeri değişmemesi lazım.

Konu Sahibi
formülü anasayfadan kopyalıyor.
orada değişince burda da değişir.
ama hücrelerin yeri değişmemesi lazım.
Hocam kusura bakmayın tam olarak anlamaya çalışıyorum, çünkü harika bir şey olacak.

Formülü şu hücrelerden mi alıyor? Sadece bu hücrelerdeki formülün değişmesi yetiyor mu?

Bir de şu 2 satırın anlamı ne?

Set bst2 = bst.Range("B3:Y" & ssbst)
Set suz2 = suz.Range("B3:E4")

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Bir de hem Basketbol sayfasında hem de Module3 sayfasında aynı kod var, neden iki yerde aynı kod var acaba?

Bir de hem Basketbol sayfasında hem de Module3 sayfasında aynı kod var, neden iki yerde aynı kod var acaba?
Modüle3'ü silmeyi unutmuşum.Silebilirsiniz.
Formülü şu hücrelerden mi alıyor? Sadece bu hücrelerdeki formülün değişmesi yetiyor mu?
Aşağıdaki satır ile
anasayfadaki Z6:AC35'teki formülleri
suz sayfasındaki Z6:AC35 aralığına kopyalıyor.
yani anasayfadaki Z6:AC35'teki formülleri değiştirirseniz burada değişir.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Hocam yaptığım denemelerde yanlış sonuç aktardığını gördüm.

Örneğin ekteki dosyada toplu tahmini 14. satırdan başlatıyorum, 15 maç diyorum, 3 maça göre hesaplama yap diyorum fakat 24. sıradaki Tindastoll takımı için çıkan sonuçla aynı takımı seçip Ana Sayfada maçları getir dediğimde çıkan sonuç farklı. Benim için esas olan Ana Sayfada çıkan sonuç. Bu düzelirse işimi olağanüstü kolaylaştıracak.

Konu Sahibi
Hocam bilemedim ki mesajı mı görmediniz, yoksa bu işin çözümü yok mu?

Tatildeyim. Pc açmıyorum.

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri