Çözüldü Belirlenen kritere göre başka bir sayfaya sonuçları aktarmak

Bu sorun verilen destek sayesinde çözüme ulaştırılmıştır.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
23
Excel Versiyonu
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar.

Konu başlığı olarak ne yazabileceğim konusunda epeyce düşündüm ama aklıma derdimi anlatacak birşey gelmedi, bu nedenle yazdığım başlık için kusura bakılmasın.

Excel ustalarından çok zor birşey isteyeceğim. Belki de isteyeceğim şeyin excelde yapılma ihtimali yoktur ama şansımı denemek istedim. Excel ustalarının yardımı ile hazırladığım dosya çok güzel oldu ve çok işime yarıyor. Fakat şimdi isteyeceğim şey de gerçekleşirse muhteşem bir program olacak.

Önce ne yaptığımı belirteyim;
Basketbol sayfasında bir maça tıklayıp Takım Seç dediğimde o satırdaki takımlar Ana sayfada D2 ve E2 hücrelerine aktarılıyor. Sonra Ana Sayfada Maçları Getir diyorum ve sonra Aktar butonuna tıkladığımda Ana Sayfadaki Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerindeki sonuçlar Basketbol sayfasındaki Z-AA-AB-AC-AD-AE sütunlarına aktarılıyor. Fakat bu işlemi tek tek yapıyorum. Yani Basketbol sayfasında takım seçiyorum ve sonra Ana Sayfada maçları getirtip Aktar diyorum, dosyada 16.000 civarı maç var. Bunları tek tek yapmak haliyle imkansız.

Olur mu olmaz mı bilemiyorum fakat istediğim şu;
Basketbol sayfasında bir butona tıkladığımda benim belirleyeceğim maç sayısına göre Ana Sayfada Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerindeki formüle/kritere göre Basketbol sayfasındaki Z-AA-AB-AC-AD-AE sütunlarına sonuçlar yazılsın. Yani ben butona tıkladığımda her satırdaki takımların bu maçtan önceki son 4 ya da son 5 ya da benim belirleyeceğim sayıdaki maça göre Ana Sayfa Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerinde belirlediğim kriterlere göre ortalamalar yazılsın.

Ana Sayfa Z6-AA6-AB6-AC6 ve Z18-AA18-AB18-AC18 hücrelerindeki kriterim ise şu;
Z17 ile AA17 ve Z19 ile AA19 aynı ise ya da Z17 AA17 den büyükse aynı şekilde Z19 AA19 dan büyükse (veya küçükse) sonuçlar Z6-AA6 ve Z18-AA18 hücrelerine yazılıyor. AB-AC hücrelerinde de aynı durum geçerli.

Ne istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

• Basket Analiz.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 12

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
23
Excel Versiyonu
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Hocam emeğiniz için çok çok teşekkür ederim, fakat ben en istikrarlı sonuç veren formülü bulmak için Ana Sayfadaki formülleri ve yerlerini sürekli değiştiriyorum, sizin kodların anlam ve mantığını bilemezsem yaptığınız bu harika çalışma işime yaramayacak. Kodların anlamını ve mantığını bilsem Ana Sayfadaki formülleri ve yerlerini değiştirdiğimde kodu da ona göre uyarlamaya çalışırım.

Kodlara epeyce bakındım ama kod bilgim sıfıra yakın olduğu için bir anlam veremedim. EĞER sizin için bir mahzuru yoksa kodların mantığını, nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz?

Patron

Site Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
2,481
Excel Versiyonu
Office 2019 TR
Hesaplama için ana sayfa kullanılıyor.
Sonuçlar Z5:AE5 te gösteriliyor.
Buradan da basketbol sayfasına kopyalanoyor.
Hesaplamanızı nasıl ve nerede yaparsanız yapın
Ama sonucu bu aralığa alırsanız sorun çıkmaz.

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
23
Excel Versiyonu
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Hesaplama için ana sayfa kullanılıyor.
Sonuçlar Z5:AE5 te gösteriliyor.
Buradan da basketbol sayfasına kopyalanoyor.
Hesaplamanızı nasıl ve nerede yaparsanız yapın
Ama sonucu bu aralığa alırsanız sorun çıkmaz.
Hocam örneğin "Hesaplarken son kaç maç değerlendirilecek" kodu şunu mu yapıyor;
Ana Sayfa Z5:AE39 aralığında kaç maçlık formül varsa onu kullanıyor. Örneğin 7 maç değerlendir dediğimde o aralıkta 7 maçlık formül yoksa değerlendirme yapılmayacak. Doğru mu anlamışım?

Patron

Site Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
2,481
Excel Versiyonu
Office 2019 TR
Ana sayfada 3 tane 10'ar satırlık tablo var.
7 maç derseniz buralara en fazla 7'şer maç yerleştirilir.
siz formülünüzü istediğiniz gibi ayarlayın.
kodlar hesap işlemi yapmıyor.
sizin Ana Sayfa Z5:AE39 aralığında yazdığınız formüller kullanılıyor.
en son olarak da Ana Sayfa Z5:AE5 teki sonuçlar alınıp basketbol sayfasına yapıştırılıyor.
1700573696131.png

mert25

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aldığı beğeni
23
Excel Versiyonu
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Ana sayfada 3 tane 10'ar satırlık tablo var.
7 maç derseniz buralara en fazla 7'şer maç yerleştirilir.
siz formülünüzü istediğiniz gibi ayarlayın.
kodlar hesap işlemi yapmıyor.
sizin Ana Sayfa Z5:AE39 aralığında yazdığınız formüller kullanılıyor.
en son olarak da Ana Sayfa Z5:AE5 teki sonuçlar alınıp basketbol sayfasına yapıştırılıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21879

Hocam çok teşekkür ederim, işin mantığını şimdi anladım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Konuyu okuyanlar