• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Başka excel kitabından veri arayıp getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

abdullah2

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
2 tane excel kitabım var birinde veriler var diğerinde arama yapıp o verinin bilgisini bulmak istiyorum nasıl yapabilirim
Sorum şu soğutma isteğinde bulunan daireler kitabında solda blok daire yazan kısımda aranıp getirilmesi istenen daireler olacak sağ tarafa bunların personel tarih sayaç değeri durum ve not bilgileri gelmesini istiyorum şimdiden teşekkürler

Hocam bir örnek doldurur musunuz ne nereye yazılacak. Anlaşılmıyor

Konu Sahibi
Hocam örnek olarak 2 exceli de doldurdum soğutması acılan daırelere bilgileri biz gireceğiz ancak acılmayan daırelerı sogutma ıstegınde bulunan daireler isimli excele örnek olarak a5 blok daire 100 ü sol tarafa yazında kitabın sagında o daire açılmış mı evde yok mu yada geçiş mi var yoksa acılmamıs mı gıbı degerlerı acılan daıreler kıtabından cekecek mesela istekte bulunanlara 4 5 daire yazdım bunların verileri gelecek sağ tarafa açılmış evde yok personel tarih sayaç değeri not gibi bilgileri gelecek ben ornek elle yazıyorum bir tane dairenin bi sorun da şu hocam aynı daireye altına yeni satır açarak aynı daireyi yazıp atıyorum ilk gidişimizde evde yok 2. gidişimizde açıldıysa altına yenı satır acarak daireyi yazıyoruz tekrardan bu da malumunuz duseyara gibi formulle gelmiyor şimdiden elinize saglık

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu kısma kendi yolunuzu yazıp dener misiniz

Konu Sahibi
hocam degıstırdım lakın 6 adet verı aktarıldı dıyor lıstedeki sizde yazılı olarak gelen verileri silip tıkladım herhangıbır veri dusmedı

hocam degıstırdım lakın 6 adet verı aktarıldı dıyor lıstedeki sizde yazılı olarak gelen verileri silip tıkladım herhangıbır veri dusmedı
Orijinal dosyanıza mı uyarladınız yoksa benim gönderdiğim dosyada mı oldu?
Ben 47 veriye kadar denedim sorunsuz çalıştı

Konu Sahibi
Hocam şimdi çalıştı da ters çalıştı ama bu başka yerde işime yarar yinede teşekkür ederim sorun şu: soğutması acılan dairelerde yazılı olan bilgiler soğutma isteğinde bulunan daireler adlı excel e gelecek. soğutma isteğinde bulunan daireler adlı excel de a ve b sutununa daireleri yazacagım ona göre H,I,J,K,L,M sutunlarına bilgileri düşecek

Hocam deneyiniz

Hocam tam bir anlatın olayı ben kitaptaki mevcut tüm bilgileri toplatıyorum. Eğer mevcutta olanlar varsa onlarla birlikte ekleyip yazdırıyorum. Ama anlattığınız farklı birşey galiba
Siz sadece liste yaptığınız mı gelsin istiyorsunuz veya tek bir satır yazınca bir satırın otomatik gelmesini mi istiyorsunuz? Tam anlatabilir misiniz

Konu Sahibi
hocam sımdı soyle sızın kod yazdıgınız kıtaptakı g4 sutununda daire yazacagım ben ornek a2-156 sonra veri aktar dedıgım zaman sağ tarafa sırasıyla tarıh sayac degerı personeller durum ve not dusecek yanı benım ıstedıgım sey kapsamlı dusey ara gıbı sonra ben baska daıre aratıcam
lıste sureklı sılınıp degısecek baska daıreler olacak

Hocam tam bir anlaşalım:
1-"soğutma isteğinde bulunan daireler adlı excel de a ve b sutununa daireleri yazacagım ona göre H,I,J,K,L,M sutunlarına bilgileri düşecek" yukarda bu ifadeyi kullandınız. Şimdi de g4 hücresine daire yazacağım diyorsunuz. G4 mü ? A4:B4 mü? Ben G4 de formül olduğu için buraya bilgi aktarılmayacak düşüncesi ile hareket ettim.
2-Bilgiyi G4 e (G4 ise) yazdınız misal o dairenin bilgileri geldi 1 tane ise 1, 2 tane ise 2 bilgi geldi. Bunu bir seferlik mi göreceksiniz. Yoksa liste aşağıya doğru uzayıp gidecek mi? Yani kalıcı olacak mı?
3-Eğer kalıcı olacak ise tekrar yeni veri getirmeyecek o zaman doğru mu?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri