• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aynı verileri toplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

prigo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar, benim yapmak istediğim şeyi ekteki dosyamda yazdım ama kısaca özetlemek gerekirse,
Tuğba adlı öğrenci Hergün derslere giriyor. bu derslerin toplamını anlık olarak tablomda görmem mümkün mü? çok veri olacağı için kendisi toplasın istiyorum o dersleri, yardımlarınızı bekliyorum. iyi forumlar herkese :)

Çözüm
İlk sorununuz çözülünce yeni sorular için yeni konu açmanız çok daha iyi olur. çünkü aynı sorunu yaşayan diğer üyeler için kafa karışıklığına yol açmaması için...Ortalama için de bu formülü kullanabilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba prigo J Sütununu mu bulmak istiyorsunuz. Topla.Çarpım işlevi ile de yapılabilir ama alttaki daha hızlı işlevdir. J4 e aşağıdaki formülü yazıp aşağı sürükleyiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba prigo J Sütununu mu bulmak istiyorsunuz. Topla.Çarpım işlevi ile de yapılabilir ama alttaki daha hızlı işlevdir. J4 e aşağıdaki formülü yazıp aşağı sürükleyiniz.

HTML:
Kod:
Kod istediğim gibi çalışıyor artı olarak şöyle birşeyi nasıl yaparız acaba, o kişiye ait dersinin ortalamasını yazdırmak
ekteki dosyada istediğim şekle göre düzenledim bakabilirseniz sevinirim.

İlk sorununuz çözülünce yeni sorular için yeni konu açmanız çok daha iyi olur. çünkü aynı sorunu yaşayan diğer üyeler için kafa karışıklığına yol açmaması için...Ortalama için de bu formülü kullanabilirsiniz.

HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri