• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü aynı stundaki aynı verileri farklı renklere boyama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

abra

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar
bana bir makro konusunda yardımcı olabilirmisiniz aynı stundaki aynı verileri aynı renklere boyayacak bir adet makroya ihtiyacım var
örneğin
1653051518590.png
bunun gibi sadece boyaması gereken stunu seçeyim yeter bunun ile ilgili sevgili Balta hocamın başka bir konuda paylaştığı bir adet makro kodlarını paylaşıyorum aşağıya yardımcı olabilmesi adına isterseniz buradaki hatayıda düzeltip tekrar paylaşabilirsiniz istersenizde kendiniz yazın şimdiden çok teşekkür ederim

HTML:
ASP.net:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

örneğinizi ekleyin yardımcı olmaya çalışayım

Konu Sahibi
Tekrardan merhaba Adnan bey eke gönünmesini istediğim şekilde bir excel bıraktım exceli açtığımda ilk önce "Hangi stun da yenilenen değerler boyansın " butonuna bastığımda bana hangi stun aralığını boyamak istediğimi sorsun seçeyim daha sonra "Yenilenen değerleri boyamak için tıkla " butonuna tıkladığımda ise yenilenen değerleri örnek stundaki gibi boyasın
görünüş olarak bu şekilde olmasınada gerek yok daha kolayınıza gidecek bir şekildede tasarlayabilirsiniz butonları vs sadece örnek olsun die yaptım şimdiden teşekkürler

Deneyiniz !

Konu Sahibi
askan hocam çok güzel olmuş fakat çıkan sonucu seçim aralığını stun ile değilde seçim aralığını tek yapsa olurmu ör A1 hücresi ile A20 hücresini seçtiğimdede komple a stununu almasa sadece a1 ile a20 stununu tek boyasa ?

askan hocam çok güzel olmuş fakat çıkan sonucu seçim aralığını stun ile değilde seçim aralığını tek yapsa olurmu ör A1 hücresi ile A20 hücresini seçtiğimdede komple a stununu almasa sadece a1 ile a20 stununu tek boyasa ?
düzenleyip gönderelim

Konu Sahibi
tekrardan merhabalar askan hocam ben makroyu ufak bir teste soktum malesefki hata verdi kod 74 bin satırlık bir veride çalışmadı excel dosyasını ekledim bi kontrol sağlarmısınız

HTML:
Kod:
Bunu dener misiniz

Yalnız sizin verileriniz benzerler alt alta sıralı olmadığı için bu kod yanlış çalışır. Farklı bir kod yazmak lazım. Son gönderdiğim çalıştı 16 dk sürdü bende dediğim gibi bir çok yerde alt alta olmadığı için yanlış boyadı.

Konu Sahibi
Merhabalar askan hocam tekrardan ben vakti kısaltmak amaçlı ufak bi deneme daha yaptım satır sayısını 74000bin den sadece 800 e indirdim işlem tamamlanırken kod hata verdi debug mode gibisinden bir hata çıktı yarısını boyadı diğer yarısını boyamadı
ben yanlış boyama olayını önceden farkındaydım zaten de bunun için ilk önce büyükten küçüğe sıralama işlemi yaptım böylelikle mükererler alt alta geldi şimdi bu işlem için ne yapmamız gerekir acaba son gönderdiğiniz kod stabil çalışıyor mu ?

Merhabalar askan hocam tekrardan ben vakti kısaltmak amaçlı ufak bi deneme daha yaptım satır sayısını 74000bin den sadece 800 e indirdim işlem tamamlanırken kod hata verdi debug mode gibisinden bir hata çıktı yarısını boyadı diğer yarısını boyamadı
ben yanlış boyama olayını önceden farkındaydım zaten de bunun için ilk önce büyükten küçüğe sıralama işlemi yaptım böylelikle mükererler alt alta geldi şimdi bu işlem için ne yapmamız gerekir acaba son gönderdiğiniz kod stabil çalışıyor mu ?
bende çalıştı. Yinede sizin yaptığınızı yaparak bende gönderdiğiniz kitapta deneyip dönüyorum

1653305272329.png
1000 SATIRI kapsayacak şekilde kodu çalıştırdım. Sağdaki excelin yinelenenleri koşullu biçimlendirmesi, soldaki ise makronun yaptığı renklendirme. Yani gayet düzgün çalıştı. Yalnız koddaki y=1 değerini y=2 den başlatın. (değiştirin)

Konu Sahibi
askan hocam tekrardan merhabalar bilmiyorum belki canınızı sıkmaya başladım bunun için özür dilerim ama ben tekrar kontrol ettiğimde yine yanlış çalıştı
bunun sebebi benmiyim acaba benmi bir yerde hata yapıyorum
1653308185069.png
bu sefer benim gerçek dosyamda çalışmaya başladım büyükten küçüğe sıralayamayacağım bir durum mevcut durumda bunun başka bir çözümü varmıdır tekrardan çok özür dilerim eğer yoruyorsam .

Problem değil hocam. Aralarda boş hücre olmasın yanlış çalıştırır. Bunu bir kontrol edin birde a sütunu ise aralık seçin yani A2:A1000 gibi seçin veya inputboxa el ile girin aralığı. Boş satırları engellemek için aşağıdaki satırı ilgili satırla değiştirin:
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Alltaki kodu kullanın

Son düzenleme:
askan hocama alternatif olsun modüle içine yapıştırıp çalıştırın. Seçim sütun içinden yapılmalı 250000 kayıt ile test edildi
HTML:
CSS:

Son düzenleme:
Problem değil hocam. Aralarda boş hücre olmasın yanlış çalıştırır. Bunu bir kontrol edin birde a sütunu ise aralık seçin yani A2:A1000 gibi seçin
askan hocama alternatif olsun modüle içine yapıştırıp çalıştırın. Seçim sütun içinden yapılmalı 250000 kayıt ile test edildi
HTML:
CSS:
Adnan hocam sadece benzerleri renklendirme istiyor arkadaş senin kodun hepsini renklendiriyor. Kontrol eder misin ?

Askan hocam teşekkür ederim ben orayı atlamışım
HTML:
Kod:
bu tek olanları işaretlemez

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri