• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aynı Kişiye Ait En Küçük Tarihi Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
120
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar.
B sütundaki sicile göre Liste sayfasındaki aynı kişiye ait en küçük tarihi D sütuna yazdıracak 1 formüle ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    8.4 KB · Gösterim: 9
  • Liste.xlsx
    8.4 KB · Gösterim: 8
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    10.3 KB · Gösterim: 4
  • Liste.xlsx
    8.4 KB · Gösterim: 2
Teşekkür ederim arkadaşlar uygulayıp dönüş yapacağım

Sayın Cafer_1972 sizde AD hatsı verdi.
Sayın kralım her sizde almadı tarihi
ekli dosyaya işledim 2 formülü de. Size zahmet bakabilir misiniz?
Nerede hata yaptım acaba?

Ekli dosyalar

• Liste.xlsx
    8.4 KB · Gösterim: 1
  • Kitap1.xlsx
    11.2 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Sayın teyadih,
Benim gönderdiğim dosyada sonuç alamamanız normal. Çünkü Liste isimli excel kitabında D sütunundaki tarih verileriniz B ve C sütunlarındaki verilerinizle eşit sayıda değil. Eşitlemelisiniz.
Yada ;
Kitap1 kitapçığında B ve C sütununda veriniz 3 ncü satırdan başlayıp 6 ncı satırda bitiyor. Formül içerisinde de bu alanı ;
HTML:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
satır 12'ye kadar sınırlamışsınız. Satır sınırlaması eşit olması lazım. Yani formül içerisindeki 12 rakamını 6 rakamı ile değiştireceksiniz. Yani her iki yerde de satır eşit olacak.
Haddim olmayarak ;
Sayın Cafer_1972'nin yazdığı formül ise sadece 365 versiyonda çalışır. Anlaşılan sizin bilgisayarınızda 365 versiyon yok. Acizane önerim 365 versiyon kurun. AD hatası ondan kaynaklanıyor.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Kitap1 kitapçığında B ve C sütununda veriniz 3 ncü satırdan başlayıp 6 ncı satırda bitiyor. Formül içerisinde de bu alanı ;
HTML:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
satır 12'ye kadar sınırlamışsınız. Satır sınırlaması eşit olması lazım. Yani formül içerisindeki 12 rakamını 6 rakamı ile değiştireceksiniz. Yani her iki yerde de satır eşit olacak.
6 yapınca sonuç verdi sayın kralım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri